Annonce
Lokalavisen Nyborg

Charlotte blev kendt med sine hunde i Sydeuropa: Nu har hun 40 års jubilæum med hundeopdræt og egen hundesalon

Charlotte Hansen fik sit eget kennelmærke, da hun var 18 år, og nu 40 år efter opdrætter hun stadig hunde med egen hundesalon i Refsvindinge. Her er hun med den ene af sine hunde Safari af racen Amerikansk Cocker Spaniel. Privatfoto
Charlotte Hansen er vokset op med en far, der gik på jagt og var involveret i Dansk Kennel, og en mor der var opdrætter og hundefrisør. I dag har Charlotte Hansen selv gjort en karriere ud af at arbejde med hunde og kan fejre 40 års jubilæum som hundeopdrætter.

Refsvindinge: Da Charlotte Hansen var barn, fik hun sin allerførste hund af sine forældre. Lady. En Amerikansk Cocker Spaniel. Herefter stod hun i timevis i sin mors salon, når der var lukket for kunder, for at eksperimentere med frisurer indtil hun var godt tilfreds og stolt gik ud til sine forældre for at vise sit arbejde frem.

Hendes far havde jagthunde og var en del af Dansk Kennel Klub, og hendes mor var hundefrisør. Begge opdrættede hunde og det var herfra, at interessen for alvor spirede.

- Hele min barndom har været fokuseret på hundeopdræt, hundeudstillinger og hundesoignering, så det var helt fra barnsben, at jeg fik blod på tanden med at børste og soignere. Jeg blev fuldstændig miljøskadet, fortæller Charlotte Hansen.

Annonce

I dag har hun sin egen hundesalon i Refsvindinge på et nedlagt landbrug, hvor hun bor sammen med sine to tjekkiske hyrdehunde, Zira og Zarafina, samt en flok Amerikanske Cocker Spaniels. I øjeblikket lyder flokken på 14 styks, mens der løbende er hvalpe.

Som 18-årig fik Charlotte Hansen sit eget kennelmærke, Truly Yours Kennel, og efter et liv med stor succes i Spanien med hundeopdræt og nu formand for Landsforeningen for hundesoignering Danmark kan hun nu fejre 40-års jubilæum med opdræt af hunde.


Det var egentlig kun meningen, at jeg skulle være rejseleder i en sæson, men så blev jeg dernede, og jeg fik mine to amerikanske cockere (Cocker Spaniel red.) fløjet til Spanien. Jeg blev meget fascineret af spaniernes åbenhed og livsstil

Charlotte Hansen


Fra Danmark til Spanien

Charlotte Hansen har altid gået sine egne vegne, og som 20-årig i 1983 rejste hun til Spanien, og det endte med at blive hendes hjem de næste 20 år.

- Det var egentlig kun meningen, at jeg skulle være rejseleder i en sæson, men så blev jeg dernede, og jeg fik mine to amerikanske cockere (Amerikansk Cocker Spaniel. red.) fløjet til Spanien. Jeg blev meget fascineret af spaniernes åbenhed og livsstil, fortæller Charlotte Hansen.

Netop hunderacen Amerikansk Cocker Spaniel kendte man ikke i Spanien på det her tidspunkt, og hvad der startede med at være en hobby, endte med at hun soignerede hunde på professionelt plan og har rejst det meste af verden rundt til hundeudstillinger.

Afslutningen på Charlotte Hansens karriere i Spanien blev, at hun blev kåret som årets opdrætter og fik overrakt pokalen af den spanske konge på det tidspunkt Juan Carlos.

Inden Charlotte Hansen rejste hjem til Danmark vandt hun Årets opdrætter, hvor hun fik overrakt præmien af den daværende spanske konge Juan Carlos. Den spanske kongefamilie gik selv meget op i hundeopdræt. Privatfoto
Annonce

En karriere som hundefrisør

I 2003 ville skæbnen det så, at hun rejste hjem til sine forældre i Danmark efter et brud med sin partner, og selvom det heller ikke var meningen, at hun skulle blive i Danmark, så ville skæbnen det anderledes.

- Der skete det, som sker i parforhold, at tingene gik i stykker. På det tidspunkt syntes jeg, det var rigtig svært at stå alene med det hele. Mine forældre tilbød, at jeg kunne flytte hjem til dem. De havde en nedlagt hundekennel, så de havde muligheden for, at jeg kunne komme og være der med mine hunde, og se hvad fremtiden ville bringe, forklarer Charlotte Hansen.

Blå bog

  • Charlotte Hansen, 58 år, bor i Refsvindinge
  • Uddannet revisorassistent
  • Som 18-årig fik hun sit eget kennelmærke Truly Yours Kennel
  • De første 10 år i Spanien boede hun på solkysten ved Costa del Sol, hvor hun også arbejdede i rejsebranchen. Herefter flyttede hun til Midtspanien, hvor hun boede lige udenfor Madrid
  • I 2003 flyttede hun hjem til Danmark, hvor hun tog til optagelsesprøve og blev hundefrisør. Den 1. januar 2004 åbnede hun sin egen salon CH-Design i Refsvindinge
  • Hun har herudover taget en konflikthåndterings uddannelse i 2019
  • Som hobby tager hun til hundeudstillinger, træner aktivt og deltager i konkurrencer med sine hunde

Det var hendes mor, der foreslog, at hun søgte optagelse i Landsforeningen for hundesoignering Danmark. De uddanner hundefrisører, som er en treårig mesterlære uddannelse.

- For mit tilfælde med over 20 års erfaring med hundesoignering havde jeg muligheden for at gå op til en svendeprøve for at blive optaget som medlem. Den bestod jeg i 2003 og åbnede så min salon 1. januar 2004. Det blev til min fuldtidsbeskæftigelse, og så fortsatte mit hundeopdræt som min store hobby, siger Charlotte Hansen.

Annonce

Svær tilvænning i Danmark

Men det var ikke helt nemt for Charlotte Hansen at vænne sig til den danske kultur igen.  Det var ikke kun klimaet men ligeså meget livsstilen og hverdagen, der blev helt anderledes.

- I Danmark mærker man virkelig den her med, at man ikke skal tro, man er noget. Det var nok den hårdeste røvfuld at få for mit vedkommende, fortæller Charlotte Hansen og uddyber:

- Forleden dag fik jeg flashback, da jeg så X-factor, og hvordan folk kan være ondskabsfulde, hvis andre har haft succes. Inden for hundefrisørbranchen har jeg ikke mærket det, men inden for hundeopdræt konkurrencerne har det været svært at blive accepteret.

Udover 14 amerikanske cocker spaniels har Charlotte Hansen to tjekkiske hyrdehunde af racen Chodsky Pes. De hedder Zira og Zarafina. Privatfoto

Det var også en helt anden Charlotte Hansen, der som 40-årig rejste hjem, end den 20-årige pige, der forlod Danmark.

- Ens vennekreds har jo ændret sig. Mange var etableret og havde en børnefamilie. Det blev ikke til børn for mig, men det har bare givet dobbelt kærlighed til dyrene. Mange ting ville være anderledes, hvis jeg fik børn, så havde jeg ikke haft de samme rejse- og udviklingsmuligheder, forklarer Charlotte Hansen.

Annonce

Travlhed trods corona

Hundefrisører må gerne have åbent under corona, da det går under hundevelfærd. Og selvom det har været en svær tid, hvor det gjaldt om at være fleksibel, hvis der var kunder, der ringede og meldte afbud på grund af corona, har der stadig været travlt i salonen.

- Flere har haft hundestop, men det har jeg ikke. Jeg har mulighed for at holde ventetiden nede ved at inddrage lørdage og sene tider, så mine kunder for eksempel ikke skal tage fri fra arbejde, fortæller Charlotte Hansen.

Hos hende kan hundene komme og blive passet i en form for dagpleje, da kunderne kommer langvejs fra for at besøge salonen CH-Design.

Charlotte Hansen har siden barnsben haft en Amerikansk Cocker Spaniel, som kræver meget soignering. Hun fortæller, at alle hunde har godt af at komme til hundefrisør. Det kan være alt fra at få klippet negle til at få trimmet pelsen. Hvis pelsen er i dårlig stand, kan det være både smertefuldt og ubehageligt for hunden. Privatfoto

Arbejdet består både i ren wellness for hundene, men også af negleklip, trimning og klipning af pelsen. Herudover får hun også hunde, som bliver henvist fra dyrelæger med for eksempel hudbetændelse eller andre sygdomme.

Charlotte Hansen elsker sit job som hundefrisør, hvor man både får et tæt forhold til hunden og dens ejer, men det er også et hårdt arbejde.

- For at være en god hundefrisør skal man virkelig brænde for det. Det er et hårdt job, fordi vi i de fleste tilfælde må gå på kompromis med vores egne arbejdsstillinger. Selvom vi får undervisning i ergonomi, så er det jo hundens tarv, der tæller i første omgang. Men det er fantastisk at kunne råde og vejlede folk i at passe deres hunde.

Charlotte Hansen gør det bedste hun kan for at imødekomme sin kundes ønsker, men som hun siger, så er hendes saks ikke en tryllestav. Det vigtigste er, at hunden føler sig tryg, og det gælder om for hundefrisørerne at vinde hundes tillid. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce