Annonce
Lokalavisen Nyborg

Christian IX ud af bybilledet: Statue på depot

Hvor skal Christian IX stå. når han ikke længere skal skue ud over byggerodet på Torvet? Ingen ved det, så nu ryger statuen på depot. Foto: Carsten Olsen
Ingen af borgernes 87 forslag var det helt rigtige, så nu skal Torvets kongelige statue tilbringe en tid i depot på Falstervej.
Annonce

Nyborg: Christian IX har set lidt af hvert fra sin plads foran rådhuset i Nyborg.

For tiden er det et byggerod, der skal omdanne Torvet til en både moderne og historisk samlingsplads, statuen af den gamle konge har udsigt til.

Og inden så længe også til en ydmyg plads blandt alt det andet grej, kommunens afdeling for vej, park og natur har stående i depot på Falstervej.

For efter at have tilbragt 111 år i området er Christian IX ikke længere velkommen på Torvet.

Han må flytte, fordi han ikke passer ind i det store projekt, hvor renoveringen af Nyborg Slot og omlægningen af Torvet skal gøre fortællingen om Nyborg i middelalderen levende for nutiden.

Men selv efter at have fået 87 forslag fra borgerne til, hvor statuen så skal stå, er det endnu ikke lykkes politikerne i kommunens udvalg for teknik og miljø at finde en ny placering til den.

Annonce

Ikke for langt væk

Næstformanden i udvalget for teknik og miljø, Søren Svendsen (V), siger, at der ikke umiddelbart var nogle af de mange forslag fra borgerne, der fik udvalgsmedlemmerne helt op og ringe.

Mange borgere har ellers foreslået en placering ved den gamle banegård eller i den gamle jernbanefærgehavn. Der er også en del, som synes, en placering ved biblioteket eller på Slotsholmen er den rigtige.

Og så er der også dem, der mener, statuen bare skal blive stående, hvor den står.

Men ikke desto har teknik- og miljøudvalget altså nu sendt Christian IX i depot - på en tænker.

- Når nu statuen alligevel skal i depot for at blive renoveret lidt, tager vi os ekstra tid til at spekulere på, hvor den skal stå, siger Søren Svendsen.

Hvor længe, Christian IX skal bo i den kommunale vej-, park- og naturafdelings depot, er der ikke truffet beslutning om.

- Men i udvalget er vi enige om, at statuen ikke skal sættes for langt væk. Det er jo stadigvæk meningen, vi skal have fundet en plads, hvor den komme til ære og værdighed, fastslår Søren Svendsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Nyborg

Mød Gud online

Annonce