Annonce
Lokalavisen Nyborg

Corona gav tid til historier fra voldgraven

Tue Fabricius har normalt lynende travlt som leder af kulturhuset Bastionen. Men stedet har været lukket ned på grund af corona, og derfor blev der tid til at skrive Voldgravens Fortællinger. Foto: Mogens Rasmussen
Annonce

Nyborg: Corona-virus er skyld i død, sygdom og en masse andre triste ting rundt om på hele kloden. Men pandemien skal også have lidt af æren for enkelte positive ting.

En af dem er Nyborgs nye pup-up attraktion, Voldgravens Fortællinger, der kan opleves hele juli.

Ideen til Voldgravens Fortællinger er skabt i Tue Fabricius' krøllede hoved. Tue Fabricius er leder af Nyborgs kulturhus, Bastionen, som på grund af corona har været lukket i månedsvis.

- Det er nok et år siden, jeg fik ideen til at lave sådan nogle dramatiske fortællinger som folk kunne høre, mens de bevæger sig rundt. Men på grund af corona-nedlukningen fik jeg nu tid til at lave det, siger Tue Fabricius.

Voldgravens Fortællinger er i øvrigt også finansieret med penge fra blandt andet Kulturregion Fyns Covid19-pulje.

Selv om ideen har været længe undervejs, kom projektet alligevel i tidnød i slutningen af juni, men Tue Fabricius og hans mange kontakter fra teatermiljøet kom i hus med ni sjove historier, der kan nydes undervejs.

Annonce

Nazisterne afbrudt

En af historierne er i øvrigt nærmest et scoop. Den hedder "Fisketur og børnesabotage", og her fortæller en af Nyborgs kendte borgere, boligmatadoren Johan Pohlmann, om, hvordan han som barn under krigen kom til at afbryde telefonforbindelsen til nazisternes hovedkvarter i Borgerforeningens Hus - det nuværende Bastionen.

Johan Pohlmann fortæller, at han har holdt tæt med historien i næsten 80 år, fordi han - i hvert fald ikke som barn -turde fortælle den til nogen.

Folk kan lytte på fortællingerne, mens de sejler rundt i kano på Nyborgs voldgrave. Det sker enten via mobiltelefonen, som kobles til en lille vandtæt højttaler, eller historierne afspilles direkte fra højtaleren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce