Annonce
Lokalavisen Nyborg

Cykling kan passe med en travl hverdag: Jørn, Jens og Anette cykler hos Nyborg Cykle Klub

Jørn Carl, Jens Peder Andersen og Anette Leisner fra Nyborg Cykle Klub er kørt i stilling til årets sæson. Det gode vejr trækker dem og deres to-hjulede ud på landevejen. Foto: Louise Holmgaard Nielsen
Cykelsæsonen er for alvor startet, og flere og flere har bevæget sig ud på de danske landeveje på jernhesten, i takt med at temperaturerne stiger. Hos Nyborg Cykle Klub lød start den 11. april.

Nyborg: - Nu skal vi have den store kugleramme frem, siger Jørn Carl, da spørgsmålet falder på, hvor længe han, Jens Peder Andersen og Anette Leisner har cyklet. Og det er længe - især for de to herrer.

Alle tre har det til fælles, at de elsker at cykle. Både alene men også sammen i klubben Nyborg Cykle Klub, som netop har startet deres sæson op.

- Cykling kan rumme alle. Bare de har en cykel og cykelhjelm. Det er jo ganske gratis at cykle en tur, fortæller Anette Leisner, som startede med at cykle for fem år siden.

Annonce

Det var egentlig hendes mand, der inspirerede hende til at trække i cykeltøjet og købe en mountainbike. Han har cyklet i 30 år og været en del af Nyborg Cykle Klub i de 25 af dem.

- Han startede med at cykle på racercykel, men begyndte så at cykle på mountainbike, og så kom jeg med der. Så kom der også nogle piger med, og så kunne vi cykle sammen, fortæller Anette Leisner.

Hun startede lige netop med mountainbike, fordi hun nyder at kunne cykle i naturen og i skove i stedet for at cykle på asfalt, selvom det også er en mulighed, hvis man vil det.

Siden hen er hun blevet en del af bestyrelsen i cykelklubben, og hun cykler nu tre gange om ugen med Nyborg Cykle Klub.

- Jeg kom til at sige, at det ville være godt med nogle kvinder i bestyrelsen, og det skal man passe på med at sige, for så blev jeg valgt ind, siger Anette Leisner med et smil til de to andre.

Bedre tid og bedre for kroppen

Der er mange, når de begynder at cykle, som starter på en mountainbike ligesom Anette Leisner, men både Jørn Carl og Jens Peder Andersen cykler på en racercykel, som de har gjort i henholdsvis 25 og 20 år.


Cykling er noget, som folk ofte tyer til, når de får skader fra for eksempel fodbold eller løb. Det er godt, fordi det ikke er så hårdt for leddene og med et hårdt underlag som ved løb.

Jens Peder Andersen


Begge har dyrket meget sport før i tiden, men på grund af manglende tid og sportsgrene, der blev for hårde for kroppen, blev cyklingen deres nye hobby.

- Jeg har altid dyrket holdsport, men da vi fik børnene, blev det svært at få det til at passe med tiden med dem. Så var cykling en nem måde at få motion på, da jeg kunne cykle, når jeg havde tiden, forklarer Jørn Carl, formand for Nyborg Cykle Klub, og uddyber:

- Den individuelle ting har jeg dyrket meget, når tiden var til det, og så var jeg også med på hold og ture med klubben.

Hos Jens Peder Andersen var det kroppen, der sagde fra, mens han valgte cykling til.

- Jeg har dyrket meget sport før i tiden, fodbold og løb, men det var da kroppen ikke kunne mere, at jeg valgte at cykle i stedte for, fortæller han.

- Cykling er noget, som folk ofte tyer til, når de får skader fra for eksempel fodbold eller løb. Det er godt, fordi det ikke er så hårdt for leddene og med et hårdt underlag som ved løb.

Annonce

For unge og gamle

Det er især det sociale samvær, som alle tre nævner som en vigtig faktor, når de tager cykeltøjet på og hiver den to-hjulede frem. I Nyborg Cykle Klub er den ældste fyldt 75 år, mens den yngste er 17 år, så der er hold for alle aldre og for alle niveauer.

- Vi vil gerne være et tilbud til alle, men mange er bange for, at vi cykler meget hurtigt og langt. Men sådan behøver det ikke at være, fortæller Jens Peder Andersen.

- Det er først på tredjedagen, man bliver kastet ud i det, supplerer Jørn Carl med grin.

Sidste år var ikke det bedste år for sociale arrangementer, men normalt plejer klubben at tage på ture i løbet af året. De har tidligere været på cykelferie på Mallorca og i Harzen eller på ture rundt omkring i Danmark.

Den første tur for de tres vedkommende med holdet fra Nyborg Cykle Klub blev den 11. april, hvor det lunefulde aprilvejr gjorde det til en mere eller mindre våd affære, men ikke desto mindre blev sæsonen kørt i gang for alle, som har lyst til at være med.

Anette Leisner (th.) har kørt på mountainbike i fem år. Hun startede med sin mand, som skiftede fra racercykel til mountainbike. Her er holdet fra Nyborg Cykle Klub til årets første tur den 11. april. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce