Annonce
Dødsfald

Dødsfald: Han var sheriffen af Nyborg i 20 år - og rakte tunge i retten

Ib Pedersen i gang med et af sine foredrag. Arkivfoto: Michael Bager
Annonce

Ib Poul Pedersen, tidligere politimester, Nyborg, er død, 91 år.

Da Ib Poul Pedersen i 1975 tiltrådte stillingen som politimester i Nyborg Politikreds, var målet at blive ægte nyborgenser, og det nåede han at opfylde, inden han 20 år senere trak sig tilbage, blev boende i byen og var medlem af seniorforeningen på stationen, han før styrede.

Da havde han fået tilnavne som "Ib Politi" og "sheriffen af Nyborg". Begge positivt ment.

I 1995 var det et farvel til en meget markant, synlig, udadvendt og højt respekteret politimester, også kendt for et temperament, der kunne gnistre.

Som da han tillod sig at række tunge af en tilhører i retten i Nyborg og måtte modtage en disciplinær næse fra Justitsministeriet. Hændelsen endte også i Bæltsprutten, det lokale, satiriske julehæfte.

Han var også en meget engageret tilskuer, når Nyborg spillede på hjemmebane i de øverste håndboldrækker.

Ib Pedersen havde i Nyborg ansvaret for en række tunge emner som alarmsystemer, et udbrud af mund- og klovsyge og beredskabet på Kommunekemi.

Privatfoto
Annonce

Født på Fanø

Sheriffen fra Nyborg var født på Fanø og blev cand.jur. fra Københavns Universitet, inden karrieren startede med ansættelse som dommerfuldmægtig og politiassessor i blandt andet Viborg, Gladsaxe og på Frederiksberg.

Herfra gik turen mod Nyborg og politimesterjobbet, men også med sæde i diverse udvalg under Justitsministeriet. Fra 1977 og syv år frem var han præsident for den danske sektion af IPA, International Police Organisation.

Som pensionist fra 1995 fik han endnu mere tid til at holde sig i form, og først et stykke oppe i firserne ville benene ikke mere, så han måtte stoppe med at løbe.

Også cykelture sammen med hustruen Rita ud i naturen og rejser til eksotiske steder har givet gode oplevelser.

Endelig var den tidligere politimester en skattet foredragsholder, og han var nogenlunde frisk og hjemmeboende i sit og Ritas hus på Harevænget i Nyborg indtil for en måned siden, da han blev ramt af en blodprop.

Ib Poul Pedersen efterlader sig Rita, en datter, tre sønner, fire børnebørn og to oldebørn. /RAS

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Lokalavisen Nyborg

Tal med en præst

Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Nyborg

Ingen jul uden juleudstilling

Lokalavisen Nyborg

Nyborg skruer ned for Norden

Annonce