Annonce
Lokalavisen Nyborg

Dødsfald: Tidligere havnefoged Orla W. Petersen, Nyborg, er død

Annonce

Forhenværende havnemester i Nyborg, Orla Willads Petersen, Nørrevoldgade 60, Nyborg, er død 92 år gammel.

Orla Willads Petersen er født på Ærø, men omkring konfirmationsalderen kom familien til Nyborg. Som helt ung kom han på sømandshøjskole i Svendborg og herefter ud at sejle med småskibe i en årrække.

Familien flyttede igen til Ærø, og Orla Willads Petersen begyndte på navigationsskolen, hvor han fik styrmands- og skibsførereksamen. Uddannelsen tog to et halvt år, og i den periode cyklede han frem og tilbage mellem Ærøskøbing og Marstal. Den sidste dag i snestorm brød cyklen sammen, og han måtte tage en taxa det sidste stykke hjem med en fin eksamen i lommen.

Allerede dagen efter gik turen til Holmen i København, hvorfra han sejlede et år på Grønland med inspektionsskibet Mågen som marinesoldat.

Efter soldatertiden blev han styrmand på DFDS og sejlede på Middelhavet og Nord- og Sydamerika, mens han hjemme fik kone og børn.

I 1960 blev han havnefoged i Nyborg Havn, og her var han leder i 27 år.

I fritiden handlede det også om saltvand med båden Aktiv og i roklubben, hvor han var aktiv med morgenroningen.

Orla Willads Petersen havde aldrig bil, men har klaret sig med cykel og knallert, når han skulle transporteres på landjorden. På sine gamle dage blev transportmidlet en rollator, men han var længe i stand til hver morgen at gå en tur på havnen for at se på vind og vejr.

Længe efter sin pensionering fulgte Orla Willads Petersen med i byens liv, især når det handlede om havnen, og en gang i mellem måtte han skrive et læserbrev, når tingene skulle sættes på plads. Et af hans sidste initiativer blev kampen for den flotte bænk rundt om flagstangen på Kongens Skibsbro. Orla Willads Petersen konstaterede, at bænken var væk og hans klage betød, at bænken kom frem fra gemmerne. Bænken havde han i øvrigt selv fået lavet i 1960!
Orla Willads Pedersen var gift med Elna, og de to nåede at holde krondiamantbryllup i 2017.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce