Annonce
Lokalavisen Nyborg

Da Aunslev fik tag på idrætslivet

Næstformand for Aunslev Hallen, Bent Thomsen, formand for fodbolden, Lau Krogshede og gymnastikkens formand, Tanja Bidstrup foran den 40 år gamle idrætshal. Foto: Klaus Wind

Aunslev Hallen kan fejre de første 40 år. Hallen blev bygget for kommunale penge og masser af frivillige kræfter og indviet i 1978.

Annonce

Aunslev: Mens Tommy Seebach sanger om "krøller eller ej", og socialdemokraten Anker Jørgensen indledte sin anden regeringsperiode i Danmark, så voksede Aunslev Hallen på den bare mark - et par velvoksne stenkast fra byskiltet nord for Aunslev.

Det var dengang i ´78, da hallerne forlængst havde holdt deres indtog i centerbyerne, men hvor en idrætshal på den åbne mark, fortsat var et særsyn. Faktisk var hallen ved skolen i Aunslev, den første idrætshal på Østfyn udenfor de større bysamfund.

En idrætshal var længe savnet i lokalområdet, hvor fodbold, håndbold, gymnastik og skytter måtte klare sig på anden vis indenfor stregerne i andre haller. Dedikerede kræfter, som gerne så idrætslivet blomstre ude på kanten af Nyborg Kommune, fik stablet en bestyrelse på benene og overbevist politikere i kommunen om værdien af en hal i lokalområdet.

For socialdemokraterne var ikke bare ved magten på Christiansborg - også i Nyborg Kommune var det røde flertal mere end markant med den navnkundige smed, Børge Jensen, i spidsen. Og herfra var linjen ganske klar, når det gjaldt breddeidrætten - ikke bare på vælgermøder, men også realpolitisk var der kridtet op til en idrætshal i Aunslev.

Program for jubilæumsdag


  • Halbestyrelsen har valgt at markere 40 års jubilæet i samarbejde med de syv idrætsforeninger som benytter idrætscentret i Aunslev. Det sker med aktivitet, bevægelse og socialt samvær i fokus, lørdag 15. september fra klokken 9.30-15.
  • 9.30-11: Velkomst ved borgmester Kenneth Muus. Fælles gratis morgenbord i Aunslev Hallen og Danehofgarden spiller. Også OB's mascot, Victor, kigger forbi.
  • 11-13.30: Sjove og udfordrende aktiviteter for hele familien
  • 13.30-14: Fælles afslutning
  • 14-15: Mulighed for at stifte bekendskab med - og høre mere om sportsgrene og idrætsklubber i centret.
40 års jubilæet fejres 15. september med en aktivitetsdag for hele lokalsamfundet. Foto: Klaus Wind
Annonce

Fra spadestik til hal

- 15 ud af 21 i byrådet var socialdemokrater, det var under borgmester Børge Jensen. Og de så gerne at også Aunslev - og området herude fik en idrætshal, fortæller næstformand i hallens bestyrelsen, Bent Thomsen og uddyber:

- Et vælgermøde satte gang i planerne. Vi fik stiftet foreningen og den selvejende institution og første spadestik blev taget 24. marts 1978. Et halvt år senere kunne vi indvie hallen. Det var 1. oktober 1978, erindrer Bent Thomsen, der var med fra den spæde start i 1977.

Hallen blev bygget for kommunale kroner og kostede ifølge Bent Thomsen i omegnen af 2,6 mio. kroner plus det løse. Masser af frivillige kræfter deltog i arbejdet både inde og ude. Samtidig blev der indføret en passus i vedtægterne, som gjorde det muligt for Nyborg Kommune at overtage hallen på et senere tidspunkt.

Forløberen for hele halbyggeriet lå et par år tidligere, da der blev bygget et klubhus til fodbolden. På den tid måtte alt fra skytter til håndboldspillere finde andre steder, når de skulle dyrke deres idræt.

Annonce

Håndbold i Rolfsted

- Skytterne havde skydebane i en kælder under skolen, og håndboldspillerne måtte til Rolfsted Hallen, hvor de kunne spille fredag fra klokken 22-23. Og så havde vi en gymnastiksal på skolen til badminton og gymnastik, husker Bent Thomsen om tiden før Aunslev Hallen.

De store spær var første tegn på, at noget større var på vej, som nabo til skolen. Byggeriet omfattede en idrætshal med plads til fem badmintonbaner med tilhørende omklædningrum, en skydebane og et cafeteria plus mødelokaler. Hallen fik senere selskab af to udendørs tennisbaner og et par petanquebaner plus fodboldbaner.

Også i dag - 40 år senere spiller idræt og bevægelse sammen i grænselandet mellem skole, sfo og idrætshal - akkurat som det har gjort det på hele rejsen gennem de seneste 40 år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Nyborg

Show med kendte viser

Lokalavisen Nyborg

De brændte chancers kamp

Annonce