Annonce
Lokalavisen Nyborg

Danehof flytter ind på det nye torv: Datoen er klar

Danehof vender stærkt tilbage i 2021, hvor det tilmed bliver i en udvidet version. Arkivfoto: Yilmaz Polat
I den første weekend i juli 2021, vender det traditionsrige Danehof tilbage til Nyborg. Denne gang på det helt nylagte torv.
Annonce

Nyborg: Ridderne vender tilbage til Torvet i 2021, når det årlige Danehof igen løber af stablen. Denne gang på et helt nyt torv, hvor opmærkningerne til turnerings-banen faktisk er integreret i belægningen. Samtidig bliver det Danehoffets comeback efter en corona-præget sæson, hvor arrangørerne var nødsagede til at aflyse festlighederne.

- Vi glæder os meget til at tage det nye torv i brug, og få ridderne tilbage til Danehoffet. Torvet bliver også igen omdrejningspunktet, selv om det var udeladt i det sidste Danehof, grundet omlægningen, fortæller Mette Ladegaard Thøgersen, leder af Nyborg Slot & Kulturarv.

Mange aktører og frivillige var nået langt i planlægningen af dette års Danehof, hvorfor Mette Ladegaard Thøgersen også glæder sig over, at man kan holde fast i de samme datoer, og det samme tema.


Når så mange havde lagt så meget arbejde i det, er det bare ekstra glædeligt, at datoerne holder endnu.

Mette Ladegaard Thøgersen, leder af Nyborg Slot & Kulturarv


- Når så mange havde lagt så meget arbejde i det, er det bare ekstra glædeligt, at datoerne holder endnu, og at vi kan holde fast i "Christian II og korstoget til Grønland" som tema næste år, siger Mette Ladegaard Thøgersen.

Annonce

Et udvidet Danehof

Når Danehof 2021 løber af stablen, den første weekend i juli, bliver det i en større version end tidligere set. Under torvets ombygning inddragede man nemlig havnen i festlighederne, noget som arrangørerne agter at gøre igen i 2021.

- Det er arrangeret, at der skal komme et historisk skib sejlende til havnen, som næste år bliver en caravel fra Lübeck. Der kommer muligvis også et andet skib, men det er ikke helt på plads endnu, fortæller Mette Ladegaard Thøgersen.

Det er en tradition, at Nyborgs årlige Danehof bliver afholdt i den første weekend i juli. I år 2022 er det dog allerede vedtaget, at man ikke honorerer den tradition, grundet Tour de Frances ankomst i byen. De nye datoer i 2022 er endnu ikke fastlagt.

Danehoffet vender tilbage i Nyborg i år 2021. Arkivfoto: Birgitte Carol Heiberg
Annonce
Annonce
Lokalavisen Nyborg

Højtlæsning for voksne

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Nyborg

Musik på hjernen

Annonce