Annonce
Lokalavisen Nyborg

Danmarks ældste øvested

Saybia i et foto a la the Beatles i 2001. På det tidspunkt havde bandet forladt Nyborg og Muzirkus og var i starten af deres flotte karriere. Arkivfoto: Kim Rune

Nyborg: Da en flok unge, langhårede knægte i begyndelsen af 1970'erne indtog det tomme børnehospital på Provst Hjortsvej i udkanten af Nyborg, vidste de ikke, at de var ved at skabe historie. De unge var bare på jagt efter et sted, hvor de kunne spille rockmusik og være fri for voksne.

De unge fik lov til spille i det gamle hospital, indtil kommunen fandt på noget bedre at bruge lokalerne til, men rockmusikerne er der altså stadig. Muzirkus regnes for Danmarks ældste øvelokaleforening, og især i de første mange år, så aktive musikere fra hele Danmark misundeligt mod Nyborg og de gode forhold, den rytmiske musik har her.

Mange af bandene har haft det samme øvelokale i masser af år og spiller kun for deres egen fornøjelses skyld. Men der er da også bands, der har jobs ude omkring og enkelte af musikerne fra det gamle hospital er røget helt til tops.

Mest kendt er Saybia, der i 1990'erne lærte håndværket og fandt deres udtryk som medlemmer af Muzirkus.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce