Annonce
Lokalavisen Nyborg

Danskerne elsker at oddse på dronningens nytårstale: Disse ord er nye i år

Traditionen tro holder Dronning Margrethe nytårstale den 31. december, og traditionen tro kan man igen i år oddse på, hvad hun siger i talen. Foto: Keld Navntoft/Ritzau Fokus
Hvert år er der mulighed for at gætte med på, hvilke ord der kommer ud af dronningens mund, når hun sætter sig til bords og giver sin nytårstale. Se her hvilke nye ord, der er med i år - og hvilke der har de højeste og laveste odds.

Nyborg: I år er det 50'ende gang, at dronningen sætter sig til rette for at holde sin nytårstale.

De fleste danskere sidder klar med et glas bobler og et stykke kransekage, når dronningen toner frem på skærmen nytårsaften. Og igen i år vil det også være muligt at oddse på, hvilke ord der indgår i dronningens tale.

Oddssætter hos Danske Spil, Peter Emmike Rasmussen er personen, der har lavet de ord, som danskerne allerede nu kan oddse på.

Annonce

- Mange af ordene er ord, som går igen år efter år. Det afspejler sig i oddsene. Der er ord, der bliver sagt ofte, og så er der ord, der ikke bliver sagt så ofte.

Den måde Peter Emmike Rasmussen afgør og finder ordene på, er ved at kigge på de begivenheder, der har fundet sted ude i verden og i kongefamilien det forgangne år.

- Man kan sige, at den seneste nytårstale jo gik meget på coronaen, og det var også mange af de ord, der var med på baggrund af det. Det er faktisk meget en gentagelse i år, fortæller han.

Men selvom 2021 på mange områder har mindet om 2020 grundet corona, så er der alligevel flere nye ord med i år.

- Nogle af de nye ord, som er med i år, er sådan noget som coronapas, Omikron, mutation, rigssret, global opvarmning, grøn omstilling, H.C Andersens hus og makrelmad, tilføjer Peter Emmike Rasmussen med et grin.

Ud over de nye ord ved dette års nytårstale kommer Peter Emmike Rasmussen også med de ord, der har det laveste og højeste odds lige nu.

- Dem med højeste odds er meget navnerelateret, og det er fordi, at dronningen stort set aldrig nævner navne ud over dem fra kongefamilien. Det vil komme meget bag på os, hvis de navne skulle blive nævnt. Hun har et par enkelte gange nævnt andre navne, men det er kun sket tre gange, uddyber han.

Odds på dronningens nytårstale

Hvis man oddser på dronningens nytårstale, kan man gå den mere sikre vej, hvor man ikke får den store gevinst, hvis ordet bliver nævnt i talen, eller man kan gå den mere usikre vej og være heldig at vinde mange penge.

Indtil videre er de højeste og laveste odds følgende:

Laveste:

- 2021

- Verden

- 2022

- Ældre

Højeste:

- Inger Støjberg

- Pernille Haarder

- Gulddreng

Populært blandt mange

Mange vil måske forbinde begrebet odds med forskellige slags sportsgrene - og derfor også som noget kun sportsinteresserede benytter sig af.

Men lige når det kommer til at oddse på dronningens nytårstale, spiller hele Danmark med.

- Til et spil som dronningens nytårstale ser vi, at der kommer rigtig mange nye brugere til. Dem, som ikke interesserer sig for håndbold og fodbold, der som regel bliver oddset meget på, kan bedre være med i et spil som det her, fortæller oddssætter ved Danske Spil, Peter Emmike Rasmussen.

- Det her er et spil, som henvender sig til hele familien og ikke kun de sportsinteresserede. Alle kan have en holdning til, hvad dronningen kunne finde på at sige, tilføjer han.

Faktisk er det hos Danske Spil kommet bag på dem, hvor populært det er blandt danskerne at gætte med på, hvilke ord der optræder i dronningens nytårstale.

- Vi ser en bred spektre af danskere, der spiller på det. Det har været meget overraskende at se, hvor populært blandt danskerne det er, uddyber Peter Emmike Rasmussen.

Han fortæller også, at der for hvert år er flere og flere danskere, der gætter med.

Annonce
Lokalavisen Nyborg

700 frivillige til Tour de France i Nyborg: Alle har mulighed for at være med

Annonce
Lokalavisen Nyborg

Fem fyraftener med brandvarm historie

Annonce
Lokalavisen Nyborg

Gratis tilbud om hjælp til matematik: Ny matematikcafé åbner på Nyborg Gymnasium

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Nyborg

Arne og Lotte Nielsen flyttede til Tårup for over 50 år siden: - Når der er noget, der går godt, så tiltrækker det

Lokalavisen Nyborg

Nu afvikles Nytårskoncerten endelig - men kun for 500 personer

Lokalavisen Nyborg

Bager Gertz har fået en overhaling: Hyggebelysning og træpaneler skal fremme caféstemningen

Lokalavisen Nyborg

Landporten næsten så god som ny

Lokalavisen Nyborg

Friskole får 1,3 millioner kroner: Nyt aktivitetshus skal skabe liv i lille landsby

Lokalavisen Nyborg

Lundes liv i musik: Det begyndte med Benny Goodman

Lokalavisen Nyborg

Nyt parti åbner kontor i Nyborg

Annonce