Annonce
Lokalavisen Nyborg

Den Gode Smag udvider: Og det har været planen lige fra start

Den Gode Smag i Nyborg udvider deres åbningstider fredag og lørdag, hvor de inviterer indenfor til en ny menu blandt andet lavet af køkkenchefen George Eduard. Her er der fokus på de franske og italienske specialiteter. Foto: Louise Holmgaard Nielsen
Det er et år siden, at Per Jørgensen solgte Den Gode Smag til den odenseanske restaurant UBN, og nu varsler den lokale butik nye ting på tapetet, som indebærer et nyt menukort og aftenåbent.

Nyborg: Specialiteter, tapas og gode råvarer.

Det har længe været delikatessebutikken Den Gode Smags DNA, og det kommer heller ikke til at ændre sig lige foreløbig. Andet end at der nu tilføjes et ekstra ben til forretningen.

Hver fredag og lørdag udvider de åbningstiden og holder aftenåbent, hvor de det seneste stykke tid har arbejdet på en særlig menu med fransk og italiensk som det overordnede tema.

Annonce

Siden den odenseanske restaurant UBN overtog forretningen for et år siden, har den da også gennemgået en større renovering med særligt et formål for øje.

- Vi vil gerne have folk til at sidde her om aftenen, gøre det mere hyggeligt og lave et sted, hvor folk i Nyborg kan komme og få en bedre tallerken med gode råvarer, fortæller Lars Gjeding, driftschef og fungerende restaurantchef i UBN og uddyber:

- Der er ingen tvivl om, at butikken har været absolut størst på take-away delen med tapas og sandwich, men vi er ved at prøve at bygge den anden del op. Det tager folk sindssygt godt imod. Hver eneste lørdag de seneste måneder har vi haft alle borde besat indenfor, så der er jo en interesse for at komme her og spise.

Vi vil gerne gøre det hyggeligt uden at gøre det fancy. Der er rigeligt med rigtig gode spisesteder i Nyborg i den høje prisklasse, og også i den anden ende af skalaen. Vi vil gerne lægge os midt i mellem.

Lars Gjeding, driftschef for Den Gode Smag

Holdet er sat

På tavlen på væggen står vinene skrevet op i prisklassen 65 kroner til 85 kroner per glas. Man kan også få en tre-retters menu eller selv sammensætte sin menu ud fra menukortets forretter, hovedretter og desserter. Men Lars Gjeding vil hverken kalde dem for en restaurant eller café. Der er nemlig hverken hvide duge eller bestik på række på bordene, og menukortet byder på mere end den traditionelle café gør.

Han vil i stedet betegne dem som en vinbistro. Altså en vinbar men med servering som på en traditionel bistro.

Ude i køkkenet laver køkkenchef George Eduard hjemmelavet ravioli med confiteret and og trøffel, men på menukortet kan man også finde klassiske retter som Cæsar Salat og en burger. Det er nemlig vigtigt for dem, at alle skal føle sig velkommen.

- Vi vil gerne gøre det hyggeligt uden at gøre det fancy. Der er rigeligt med rigtig gode spisesteder i Nyborg i den høje prisklasse, og også i den anden ende af skalaen. Vi vil gerne lægge os midt i mellem, hvor vi har noget god og ærlig mad, nogle fornuftige vine, og hvor man kan få en oplevelse, siger Lars Gjeding, som har været med på bistroens rejse siden overtagelsen 1. maj sidste år.

Man kan både sammensætte sin egen menu eller bestille bistroens tre-retters, som blandt andet består af dansk gårdkylling fyldt med smørstegte svampe og foie gras. Foto: Louise Holmgaard Nielsen

Der er dog ikke ændret på selve butikken, der kører, som den plejer, selvom de nu også inviterer indenfor til en aftenmenu. Man kan stadig komme ind i løbet af dagen og få frokost eller købe delikatesser fra butikken.

Annonce

Et år siden overtagelsen

Det har dog taget lidt længere tid at få indført aftenservering end først forventet blandt andet på grund af ombygningen, der blev forsinket, og stod færdig i oktober. Herudover skulle det nye hold sættes, og der skulle designes nyt menukort. Det blev yderligere forsinket af de gældende coronarestriktioner i løbet af vinteren, men nu er de klar med 50 spisepladser udenfor og 34 pladser indenfor.

Alle er velkommen på Den Gode Smag, også hvis man bare er til en enkelt ret. Derfor har de også valgt at have både salater og burgere på menukortet udover de mere italiensk inspirerede retter - blandt andet deres ravioli. Foto: Louise Holmgaard Nielsen

Der er snart mange muligheder for nyborgenserne, når de vil ud at spise. For nylig åbnede restaurant Remisen på havnen, og der er også flere valgmuligheder i Nyborg by, men Lars Gjeding mener ikke, at der er nogle, som gør det samme som dem.

- Selvfølgelig bliver vi en konkurrent, når vi får aftenservice, men jeg tror, der er nok folk i Nyborg til det. Det undrer mig, at der ikke er mere her, fortæller han.

- Vi går ikke efter børnefamilier eller turister. Alle er velkommen. Er du til afslappet servering og et godt glas vin, så kan vi det. Er du til en tre-retters og det lidt tungere, kan vi også det. Har du et erhvervsmøde eller vil holde en fødselsdag, kan vi også håndtere det, fortsætter han.

De håber på i fremtiden at kunne åbne op for endnu flere aftener blandt andet med forskellige pop-up arrangementer med deres leverandører indenfor mad og drikkevarer.

- Ambitionen er da at kunne servere hver aften, men vi må tage et skridt ad gangen, fortæller Lars Gjeding.

Man kan selv sammensætte forret, hovedret og dessert, som man har lyst. Blandt forretterne kan man finde en carpaccio serveret med vagtelæg, trøffelmayonnaise og pastinakchips. Foto: Louise Holmgaard Nielsen
Den Gode Smag har mulighed for at have 50 siddende gæster udenfor, mens de har plads til 34 gæster indenfor. Foto: Louise Holmgaard Nielsen
Køkkenchef George Eduard og resten af køkkenteamet laver al maden fra bunden. Foto: Louise Holmgaard Nielsen


Annonce
Lokalavisen Nyborg

Svag start for Nyborg i weekendens kamp

Annonce
Lokalavisen Nyborg

Nyborg sejrede over Odense på udebane

Annonce
Lokalavisen Nyborg

En af Danmarks ældste biavlerforeninger: Ulrik startede sin biavler-rejse på grund af sin kone

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Nyborg

Margit og Benny vandt over kræften: Nu konkurrerer de ikke længere mod sygdommen, men mod hinanden i floorball

Lokalavisen Nyborg

Otte tips til at finde forsvundne forfædre

Lokalavisen Nyborg

Menneskeofringer og magiske skrubtudser: Østfyns Museer fortsætter jagten på de gode historier

Lokalavisen Nyborg

Grib cykelhjelmen og prøv mountainbike-ruten på Nyborg Vold: Efter cykelløb åbnes banen for alle

Lokalavisen Nyborg

Jens' kone fik en sjov idé, og pludselig stod Christian Prudhomme klar med pennen: Nu får hun en bonus

Lokalavisen Nyborg

Nyborg Bokseklub kæmper sig til to sølvmedaljer ved Jyske Mesterskaber

Lokalavisen Nyborg

Nyborg sejrede mod Krogsbølle i svær udekamp

Annonce