Annonce
Lokalavisen Nyborg

Den sjællandske præst der endte i Ørbæk: Jeg har altid drømt om at være landsbypræst

Rasmus Markussen startede med at være præst i Helsingør Sogn, da han var færdiguddannet. Foto: Maria Frellesen Pedersen
For cirka halvandet år siden blev Rasmus Markussen fastansat som præst i Ørbæk Kirke efter seks måneder som vikar.
Annonce

Ørbæk: Man kan kalde det en tilfældighed eller en bestemmelse fra oven. Rasmus Markussen tror egentlig, at det er en blanding af de to ting, der gjorde, at han endte med at blive præst i Ørbæk Kirke for cirka halvandet år siden.

Hans kone Lisbet, der er ansat i forskningsministeriet, blev en del af regeringens plan for udflytning af statslige arbejdspladser. Hun blev placeret i Svendborg, hvilket betød, at familien, der tæller mor, far og tvillingerne Olga og Edvard på fem år, måtte rykke teltpælene i det sjællandske op og i første omgang flytte til Thurø.


Fordi jeg selv er selv vokset op i en landsby i Jylland, har jeg altid ment, at en landsbypræst er en rigtig præst.

Rasmus Markussen, præst Ørbæk Kirke


Men for Rasmus Markussen var det ikke en ulempe for hans job som præst. Siden han blev færdiguddannet, havde han haft et ønske om, at han skulle være landsbypræst, så allerede inden familien landede på Thurø, blev han ringet op af biskoppen, der spurgte, om han var interesseret i et vikariat i Ørbæk. Det takkede han ja til.

- Fordi jeg selv er selv vokset op i en landsby i Jylland, har jeg altid ment, at en landsbypræst er en rigtig præst. Det giver én en mulighed for at komme tættere på menigheden, så jeg er rigtig glad for, at jeg endte her.

Efter et halvt års vikariat åbnede nye muligheder sig for Rasmus Markussen, da den tidligere præst ikke længere skulle være præst i sognet, og i september 2019 blev han fastansat som præst i sognet.

Annonce

Har altid villet være præst

Selv om det måske var en tilfældighed, at Rasmus Markussen endte i Ørbæk, var det ikke en tilfældighed, at han blev præst.

Lige siden dengang, han selv gik til konfirmandundervisning, var han overbevist om, at det var det, han skulle lave resten af sit liv.

Rasmus Markussen bor sammen med sin kone og deres tvillinger i præstegården i Ørbæk. Foto: Maria Frellesen Pedersen

- Jeg kunne ikke slippe idéen om at skulle være præst. Det tog mig lidt tid at nå dertil, men efter et par år i Søværnet og et år på litteraturvidenskab, fandt jeg ud af, at det var teologistudiet, jeg skulle kaste mig over, siger Rasmus Markussen og fortsætter:

- Kirken bærer på så meget sandhed og skønhed. Den er et stykke levende historie, og man kan ikke andet end at føle sig privilegeret, når man sidder i et kirkerum, der indeholder så mange store ting.

På trods af at Rasmus Markussen ikke var i tvivl om, at han skulle være præst, var det ikke ensbetydende med, at han var en flittig kirkegænger, inden han blev præst.

- Tidligere gik jeg faktisk ikke ret meget i kirke, men i dag kan jeg næsten ikke undvære det - heller ikke, når jeg har en frisøndag.

Annonce

Stor opbakning

Og ligesom det er blevet en tradition for Rasmus Markussen at gå i kirke hver søndag, er det også en tradition for mange af borgerne i Ørbæk - og det nyder præsten.

- Selv om det i starten godt kunne være hårdt at skulle overtage fra min forgænger, som var utrolig populær, så jeg er blevet taget rigtig godt imod. Vi er en menighed, der er utrolig god til at bruge kirken. Og jo mere opbakning der er, jo mere motiveret bliver jeg til at gøre mig endnu mere umage, lyder det fra præsten.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Lokalavisen Nyborg

Tal med en præst

Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Nyborg

Ingen jul uden juleudstilling

Lokalavisen Nyborg

Nyborg skruer ned for Norden

Annonce