Annonce
Lokalavisen Nyborg

Den største krise i rejseselskabets historie: Nyborg Rejser måtte tilpasse sig danskernes nye rejsevaner

Nyborg Rejser har ligesom så mange andre rejseselskaber haft et hårdt år med aflyste ture, men optimismen og troen på at det nok skal blive godt igen, holder dem kørende. Anne Kristensen (t.h.) og Birgitte Møller glæder sig over, at folk nu igen booker ture hos dem. Foto: Louise Holmgaard Nielsen
Nyborg Rejser har til alle tider haft rejser og ture i Danmark, men med den nuværende pandemi har rejsebureauet satset endnu mere på de kortere ture rundt i landet.

Nyborg: Bookingerne stoppede, og kontoret på Nymarksvej blev stille, da Danmark lukkede ned sidste år.

- Vi tænkte, hvad skete der lige der? siger salgsassistent hos Nyborg Rejser Birgitte Møller, mens hun kigger over på Anne Kristensen, som er tredje generation hos Nyborg Rejser.

- Det har været et turbulent år, men vi har taget det, som det kommer, og så har vi troet på, at det nok skulle gå, fortæller Anne Kristensen.

Annonce

På trods af krisen har optimismen aldrig forladt kontoret hos Nyborg Rejser. De er glade for igen at kunne tilbyde busture og rejser rundt i Danmark til fynboerne.

Men det har, trods optimismen, været et hårdt år økonomisk for rejsebureauet i Nyborg.

Medarbejderne har været på deltid, men noget af det, der har reddet dem, er, at Nyborg Rejser består af flere dele. Udover at være et rejsebureau driver de også busvirksomhed i ind- og udland. De har derfor hele tiden haft et lille blus tændt, omend det har været mindre end normalt.

- Ikke vores skyld

Nu begynder telefonerne igen at ringe, folk kommer igen ind på kontoret til Nyborg Rejser, og turene bliver igen booket.

- Vi har meget travlt nu, så man må sige, vi er kommet efter det, siger Anne Kristensen, mens hun kigger over på Birgitte Møller, og der behøves ingen diskussion om, at en af grundene til, at de stadig er oven vande er gæsterne.

- Vores gæster har været meget loyale og forstående. De fortæller os også, at det ikke er vores skyld, når en rejse må annulleres eller rykkes. Vi er alle sammen besværet af situationen, og det forstår de godt, fortæller Birgitte Møller.

Annonce

Støtter Danmark

Anne Kristensen er som nævnt tredje generation hos Nyborg Rejser, som hendes bror John Kristensen ejer. Deres farfar startede virksomheden tilbage i 1948, og i Anne Kristensens tid og før det, har der ikke været en krise, der har ramt ligeså hårdt som coronapandemien.

Ikke engang finanskrisen i 2008 som ellers også ramte hårdt.


Vi har måske været mange, som havde en tendens til at køre til udlandet på ferie. Flere har fået en forståelse for, at vi har meget at byde på herhjemme i Danmark

Birgitte Møller


For at tilpasse sig corona har de i dette års katalog fokuseret mere på de kortere ture rundt i Danmark, som deres kundegruppe, der normalt ligger på 50+ år, har taget godt til sig.

- Vi vil gerne støtte Danmark. Alle har været ramt, og herhjemme kender vi det hele og restriktionerne, det kan gøre det lidt nemmere at gribe an. Og hvis vi kan gøre noget for at hjælpe restauranter og andre, så skal vi gøre det, fortæller Anne Kristensen.

- Vi har måske været mange, som havde en tendens til at køre til udlandet på ferie. Flere har fået en forståelse for, at vi har meget at byde på herhjemme i Danmark, supplerer Birgitte Møller.

Annonce

Vaccinationer hjælper

Den 5. december havde Nyborg Rejser den sidste tur inden vinterens nedlukning, og den efterfølgende tid brugte de på dette års katalog, som kan byde på 40 ture. To af dem er til udlandet, som de håber kan gennemføres, når vi når august, hvor turene finder sted.

At telefonen var så godt som død, gjorde også, at medarbejderne fik tid og ro til at koncentrere sig om de kommende rejser, som de har glædet sig til at vise frem.

- Men det har også været lidt mærkeligt, at der var stå stille. Vi har nærmest været i vores egen lille boble, siger Anne Kristensen.

Den 9. maj havde de deres første tur igen, hvor 35 ud af 52 pladser var booket, og flere og flere begynder nu at booke sig ind igen. Det giver forhåbninger for fremtiden.

- Mange af vores gæster er også ved at være vaccineret, så det giver os et håb om, at det nok skal gå, fortæller Anne Kristensen.

Annonce
Annonce
Lokalavisen Nyborg

Åbent hus i Ørbæk Billard Klub

Annonce
Annonce
Lokalavisen Nyborg

Ørbækker er ny klubpræsident for Rotary

Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Nyborg

Minna kunne ikke blive præst på grund af sin seksualitet: - Det var mit højeste ønske, men det kunne ikke lade sig gøre

Lokalavisen Nyborg

Sild er inde i en stime: Går som varmt brød

Lokalavisen Nyborg

Fra kaos til kunst

Lokalavisen Nyborg

Charlotte og Poul var tæt på krigen, men oplevede den ikke på tæt hånd: - Det var som 1001 nats eventyr

Lokalavisen Nyborg

Tre strygere og én fløjte

Lokalavisen Nyborg

Loppeguld greb om sig: Søren har åbnet ny genbrugsbutik

Lokalavisen Nyborg

Gammel hestevogn blev til blomsterbed: Farverne skal give Torvet liv igen

Lokalavisen Nyborg

Flotte tider til nyborgensiske svømmere

Lokalavisen Nyborg

Horehuset og Dirch Passers tip-tip-oldemor: Ullerslevs historie skal frem i lyset

Lokalavisen Nyborg

Otte sommeraktiviteter, du ikke må gå glip af

Lokalavisen Nyborg

Gin til ganen og vind i håret

Lokalavisen Nyborg

Stenvarder og Morten Korch idyl: Se ugens sommerfotos

Lokalavisen Nyborg

Middelalderen mødes i Nyborg

Lokalavisen Nyborg

Vi unge skal have plads til at dumme os

Lokalavisen Nyborg

Nyborgs store huse i høj kurs: Villaerne 'vokser'

Lokalavisen Nyborg

Kreativt værksted og børnetøj i ét: Hundeklemmen bliver en butik rigere

Lokalavisen Nyborg

Nyborg Voldspil i skyggen af corona: - Intet er, som det plejer at være

Lokalavisen Nyborg

Jørgen fejrer 40 år i banken: - Titlen som morfar betyder mere end titlen som direktør

Lokalavisen Nyborg

Se den store udvikling Nyborg har gennemgået de seneste 50 år

Lokalavisen Nyborg

Besøg plantefarverens værksted

Lokalavisen Nyborg

Klumme: Frørup Mejeri før og nu

Annonce