Annonce
Lokalavisen Nyborg

Den store hjernedyst: Elever fra Birkhovedskolen deltog i stor skak-finale

Fredag var der finale i Skoleskak - det foregik dog online, hvor 15 forskellige skoler kæmpede mod en stormester. Pressefoto

Nyborg: Fredag blev en række skoleelevers hjerne udfordret til det yderste, da der blev afholdt ”Den Store Hjernedyst”, som er den store finale til Skolernes Skakdag arrangeret af Dansk Skoleskak.

Sammen med 23 elever fra 15 andre skoler i landet skulle Tristan fra 5. årgang på Birkhovedskolen og Hugo fra 8.a prøve at besejre stormesteren, Jakob Vang Glud, der spillede mod skolernes repræsentanter samtidigt i en spændende omgang ”Alle mod én” til finalen på Skolerne Skakdag.

Hugo vandt sammen med sin klasse den store klasseturnering i skak i starten af året. Da det var ham, der scorede flest point tilsammen blandt eleverne i klassen, endte det med at være ham, der skulle repræsentere 8.a fra Birkhovedskolen i den store finale.

Og både Tristan og Hugo lykkedes godt med at presse stormesteren i sit spil.

Hele begivenheden blev kommenteret live af Dansk Skoleskak, så skolerne kunne heppe på deres repræsentanter undervejs.

Fredag var det elever fra Birkhovedskolen, der deltog i arrangementet, men til daglig bruger både Danehofskolen afdeling Nyborg, Nyborg Heldagsskole og Nyborg Private Realskole skoleskak til at styrke eleverne fagligt, socialt og mentalt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Nyborg

Tappenstreg med smagsprøver

Annonce