Annonce
Lokalavisen Nyborg

Dengang håndværkerne klatrede til toppen af kirkens spir

Plastictaget er ved at være på plads hen over Nyborg Kirke og håndværkerne kan gå i gang med renoveringen af taget. Her kan de arbejde sikkert og i tørvejr. Foto: Jørgen Flemming Petersen.
Pressefotograf Jørgen Flemming Petersen har fundet nogle herlige billeder frem fra renoveringen af kirkespiret i Nyborg i slutningen af 1960'erne. Forholdene for håndværkerne stod i skarp modsætning til den aktuelle renovering af kirkens tag.
Annonce

Nyborg: Når tømrerne inden længe går igang med at renovere taget over Vor Frue Kirke i Nyborg, er der investeret massivt i sikkerhed og gode arbejdsforhold.

Et solidt stillads er bygget op rundt om kirken, og hele kirken står nu inde et stort plastictelt, så håndværkerne kan arbejde i tørvejr og læ.

Kirkerenoveringen har fået pressefotograf Jørgen Flemming Petersen, Vesterhavnen, til at gå en tur i sit arkiv. Han var nemlig aktiv pressefotograf på forskellige medier i en lang karriere, men i slutningen af 1960'erne arbejdede han for avisen Fyns Tidende - og det var dengang, spiret skulle repareres efter en storm nogle år tidligere.

Det nøjagtige årstal for arbejdet uden på spiret har vi ikke kunnet finde frem til, men kirkeværge Erik Sørensen mener, det må være 1968 eller 1969.

I hvert fald viser Jørgen Flemming Petersens billeder, at forholdene var nogle helt andre dengang for cirka 50 år siden. Blandt andet har en håndværker indvilliget i at kravle helt op til spirets top udvendigt på kirken. Det sker på en stige, der hænger i en krog helt oppe ved vejrhanen. Det fremgår dog af billederne, at den pågældende vovehals har sikkerhedsbælte om livet.

På et af billederne kan man også se, hvordan tømrerne byggede et hjemmelavet stillads op langs spiret for at kunne komme til kobberpladerne.

Kan du huske vovehalsene på spiret for 50 år siden eller ved du oven i købet, hvem manden på stigen er, så kontakt redaktionen: nyborg@fyens.dk eller 65455380.

Håndværkeren, som vi ikke har navn på, er her nået helt op i spidsen af spiret over Nyborg Kirke. Det skete i slutningen af 1960'erne under en reonvering. pressefotograf Jørgen Flemming Petersen må også have været lidt af en vovohals, da han tog billedet.
Håndværkerne bygger på stedet et stillads i træ op omkring spiret af kirken. Det sidste stykke op foregår på en stige, der hænger i en krig helt oppe i toppen. Foto: Jørgen Flemming Petersen.
Stilladsbyggeri anno ca 1969. Foto: Jørgen Flemming Petersen.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Nyborg

Ballet i Landporten

Lokalavisen Nyborg

Magiske aftener i Nyborg

Lokalavisen Nyborg

Smuk aftentur

Lokalavisen Nyborg

Fotogene brumbasser

Annonce