Annonce
Lokalavisen Nyborg

Der manglede noget: Mette vil tage børnene ud af kasserne og ind i naturen

41-årige Mette Stelzner Salomonsen startede 1. marts Stjernekompasset, som skal bringe børn og unge tættere på naturen. Foto: Maria Frellesen Pedersen
Gennem sin nye virksomhed Stjernekompasset håber Mette Stelzner Salomonsen i højere grad at kunne bringe naturen ind i livet hos børn og unge, der konstant bliver stimuleret af omverdenen.

Nyborg: Hun havde et godt job som pædagog, men der manglede noget. Børnene manglede noget. Et frirum. Et sted, hvor de kunne geare ned. Og ikke mindst et sted, hvor der ikke var nogen forventninger til dem.

I sin tid som børnehavepædagog, skolepædagog og specialpædagog havde 41-årige Mette Stelzner Salomonsen gennem årene fået øjnene op for, at hun ikke længere skulle være pædagog i klassisk forstand. Der skulle ske noget mere - noget nyt.


Jeg er så taknemmelig for, at jeg kan få lov til at arbejde med børn, der kommer her af egen fri vilje.

Mette Stelzner Salomonsen, ejer af Stjernekompasset


Derfor valgte hun 1. marts at blive selvstændig med virksomheden Stjernekompasset.

Her giver hun børn og unge i alderen 6-18 år mulighed for at få et frirum, hvor de kan være sig selv og finde ind til kernen gennem naturen ved at tage børnene med ud i naturen en gang om ugen i mindre grupper eller for sig selv.

Hver gang gruppen mødes, starter de med yoga- og meditationsøvelser, der skal få børnene ned i gear. Her er det Freja, Nynne og Lea der sammen med Mette Stelzner Salomonsen er i gang med en yogaøvelse. Foto: Maria Frellesen Pedersen

- Børn bliver i dag udsat for så mange stimuli i løbet af en dag, hvor der konstant stilles krav til dem. De bliver sat i kasser, og der forventes, at de leverer. Det er det, vi skal have dem væk fra. Derfor har jeg startet Stjernekompasset, hvor børnene kan komme med ud i naturen og finde sig selv, siger Mette Stelzner Salomonsen og fortsætter:

- Her får de mulighed for at koble af efter en lang dag med ro og fordybelse gennem naturen.

Tilpasser efter behov

Indtil videre har Mette Stelzner Salomonsen to forskellige hold - et i Odense og et i Nyborg - som hun mødes med en gang om ugen.

Og for hver gang holdet mødes, laver de nye ting, men én ting ligger dog fast. Hver gang de mødes, starter de ud med at komme ned i gear gennem yoga- og meditationsøvelser.

Blå bog

  • Er 41 år.
  • Bor i Nyborg med sin mand og to døtre på seks og ni år.
  • Er uddannet pædagog, mindfulnessinstruktør, yogainstruktør og er i gang med uddannelse som naturterapeut.
  • Startede Stjernekompasset 1. marts 2021.

Derefter kan dagens program byde på alt fra popcorn over bål til historielæsning og sanselige øvelser, der kan bringe børnene tættere på naturen.

Men overordnet er det elementerne jord, ild, luft og vand, som skaber rammerne for dagens forløb.

- Jeg har altid planlagt, hvad vi skal lave, men hvis jeg kan mærke på børnene, at de har brug for noget andet den pågældende dag, så skifter vi bare retning. Der skal være mulighed for, at alle kan være i det - også selv om man er træt efter en lang skoledag, fortæller Mette Stelzner Salomonsen.

Annonce

Taknemmelig

Men det er ikke kun børnene, der får noget ud af at komme ud i naturen. Efter Mette Stelzner Salomonsen er blevet selvstændig med Stjernekompasset, har hun set, hvordan hun kan være med til at give børnene mere ro i deres hverdag - og det sætter hun pris på, at hun kan være med til at hjælpe dem med.

For Mette Stelzner Salomonsen er det vigtigt, at børnene ikke bliver puttet i kasser, hvor de skal præstere. Foto: Maria Frellesen Pedersen

- Jeg er så taknemmelig for, at jeg kan få lov til at arbejde med børn, der kommer her af egen fri vilje. Jeg kan se, hvor meget det giver dem på den lange bane. Her bliver de ikke målt på, hvor mange mål de scorer, eller om de kan lave det helt korrekte spring. Her kan de være sig selv hundrede procent.

Selv om Mette Stelzner Salomonsen kun har to hold på nuværende tidspunkt, håber hun, at der med tiden kan komme flere til. Ønsket er, at hun kan få mulighed for at hjælpe folkeskoler, efterskoler, ungdomsskoler og lignende med at få børnene ned i gear og finde sig selv ved hjælp af naturen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Nyborg

Tappenstreg med smagsprøver

Annonce