Annonce
Lokalavisen Nyborg

Det ligger i blodet: Ung kokkeelev fra Lieffroy er med i finalen til Kokkenes Kokketalent

Karl Emil Van Ingen Schytt Olesen er kokkeelev på Lieffroy. Hverdagen er både hektisk og travlt, men den 19-årige kokkeelev elsker både fransk mad og kokkelivet. Foto: Louise Holmgaard Nielsen
Karl Emil Van Ingen Schytt Olesen har aldrig været med i en konkurrence før, men søndag den 7. november skal han dyste om titlen som årets kokketalent sammen med andre dygtige kokketalenter fra hele landet.

Nyborg: Når man træder ind i den et-værelses lejlighed i Nyborg, som 19-årig Karl Emil Van Ingen Schytt Olesen bor i, kan man godt se, at der bor én, der godt kan lide kvalitet og god mad. En espressomaskine står næsten side om side med et stort vinkøleskab, der er større end Karl Emils egentlige køleskab.

Karl Emil Van Ingen Schytt Olesen er vild med en god kop kaffe og ikke mindst god mad. Det gør han sig i stort set hver dag, når han som kokkeelev arbejder på Lieffroy, og inden længe skal han være med i finalen til Kokkenes Kokketalent hos Food Innovation i Vejle.

Kokkenes Kokketalent er en talentkonkurrence for unge stjerneskud i kokkebranchen, og Karl Emil har altid elsket mad. Derfor sendte han en ansøgning til konkurrencen og blev udtrukket til en af de tre semifinaler.

Annonce

Kærligheden til mad kommer heller ikke fra fremmede. Hans far er uddannet kok, så god mad har været en naturlig del af hans opvækst.

- Vi har haft en stor køkkenhave, da jeg var lille, hvor vi plantede alt muligt mellem himmel og jord, så jeg er blevet lidt farvet, siger Karl Emil Van Ingen Schytt Olesen med et smil.

Vil gerne lære noget

Karl Emil startede i mesterlære på Lieffroy i 2019, hvor han samtidig flyttede til Nyborg fra sine forældre, som bor i en lille by mellem Horsens og Silkeborg. Hvorfor det lige blev Lieffroy, er der også en ganske særlig grund til.

- Jeg snakkede med min far om det, hvor man skulle være henne, hvis man virkelig gerne ville lære noget, og han kender Patrick og Jean Louis, der er dernede. Jean Louis er en kæmpe kanon i den gastronomiske verden, så det gav god mening at tage derned, også fordi man får lov til sindssygt meget. Man kan lære rigtig meget, fortæller Karl Emil Van Ingen Schytt Olesen og uddyber:

- Det er også hårdt, men det er et valg, man tager.

Jeg har altid været mest inspireret af det franske. For mig er det grundstenene i det sted, gastronomien er i dag.

Karl Emil Van Ingen Schytt Olesen
Annonce

Kærlighed til det franske køkken

Lieffroy dyrker særligt det franske køkken med et nordisk tvist, og det er særligt det, Karl Emil Van Ingen Schytt Olesen er inspireret af i sin madlavning. Efter 10. klasse var han tre måneder i Sydfrankrig i en lille by nær Nice, hvor han arbejdede på et slot. Her har to danskere en kokkeskole og arrangerer private arrangementer. Karl Emil hjalp til i køkkenet og kunne for alvor dyrke den franske madlavning.

- Jeg har altid været mest inspireret af det franske. For mig er det grundstenene i det sted, gastronomien er i dag. De er også gode til at lave mad i Mexico og østpå, men det er klart det franske, der tiltrækker mig mest, fortæller Karl Emil Van Ingen Schytt Olesen.

Om et år, når hans læretid hos Lieffroy er ovre, vil han også gerne fortsætte i den retning, og han glæder sig til endnu en gang at kunne dyste mod de andre kokketalenter i finalen den 7. november.

Her skal de arbejde videre på den ret, de lavede i semifinalen, som for Karl Emils  tilfælde var Kylling Saute Marengo, og så er der en hemmelig udfordring, som udfordrer de unge talenter.

Annonce
Annonce
Lokalavisen Nyborg

Byens Bedste vinder: Efter 48 år er Osteboden Fru Hansen stadig populær

Annonce
Annonce
Lokalavisen Nyborg

Før og nu: Masten på Knudshovedklinten – Vippefyr eller knaldstation?

Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Nyborg

Ny mand ved roret siden nytår: - Det er megafedt at få den pris, fordi det viser, at vi gør det rigtige

Lokalavisen Nyborg

Ebbe blev suveræn stemmesluger til seniorvalg: - Hvis der bliver peget på mig, svigter jeg ikke vælgerne

Lokalavisen Nyborg

Carsten Kudsk om valglussing: Jeg skulle ikke være gået efter borgmesterposten

Lokalavisen Nyborg

Sandra stoppede som betjent på grund af stress: - Jeg har kunne rejse mig igen igennem skriverierne

Lokalavisen Nyborg

Vælgerne på Østfyn har talt: Her er valgets vindere og tabere

Lokalavisen Nyborg

Et Villa Gulle i nye klæder: Lokal familie tager over på hele Nyborgs byhotel

Lokalavisen Nyborg

Ny julesang fra Kirsia Isabella: - Det er en stemningsfuld, gennemglad og varm sang, som det er svært at sidde stille til

Lokalavisen Nyborg

Alberte blev nummer to til DM

Lokalavisen Nyborg

Klumme: Stenfiskerskonnerten ”Else” af Nyborg

Lokalavisen Nyborg

Vind koncertbilletter til The Glam på KinoVino

Lokalavisen Nyborg

Nyborg Svømmeklub vinder danske mesterskaber for hold Åben Klasse

Lokalavisen Nyborg

Julelys tændes i skyggen af corona

Lokalavisen Nyborg

Byens Bedste vinder: For Pigernes Magasin og Lingeri handler det om at løfte i flok

Lokalavisen Nyborg

Jette arbejder i døgndrift til valget: - Jeg regner med at sove et par timer på lageret i løbet af natten

Lokalavisen Nyborg

Efter årevis med intern ballade i menighedsråd: Omstridt præstegård i Flødstrup tager form

Lokalavisen Nyborg

Hang klistermærker op om natten: Byens Bedste vinder ser tilbage på en festlig aften

Lokalavisen Nyborg

Populært kunsthåndværkmarked flytter til Borgmestergården

Lokalavisen Nyborg

Byens Bedste vinder: Viser sin taknemmelighed ved at give igen til kunderne

Lokalavisen Nyborg

Hold juleaften hos Østfyns Sociale Hånd

Lokalavisen Nyborg

Byens Bedste vinder: Uden vores kunder havde vi ikke fået prisen

Lokalavisen Nyborg

Fængselsfolkenes Fiskeriselskab fejrer 50 år i november: - Det har absolut ikke været kedeligt

Annonce