Ullerslev: Interessen for smykker har nærmest altid været der for Mathias Larsen. Han har gået med smykker i mange år og også lavet sine egne gennem årene. Det kunne være en halskæde eller en snor rundt om håndleddet.
Idéen opstod, da han boede i Ullerslev. Her har han både gået i børnehave, folkeskole og 10. klasse, men derefter skulle der ske noget nyt. Han vidste bare ikke helt hvad.
Det lå ikke i kortene, at han en dag skulle starte sit eget smykkefirma, men en interesse blomstrede til en virksomhedsidé.
- Jeg kan huske, jeg havde en note på min mobil fra 2017 med et armbånd, som jeg netop har udgivet i november sidste år, og jeg havde alle mulige spørgsmål med til, hvordan jeg skulle få det lavet, starter Mathias Larsen.
Men for to år siden flyttede han til København, hvor han mødte forskellige iværksættere og virksomhedsejere, og det gav ham modet til at starte sit eget.
- Der er andre muligheder end bare at tage en uddannelse eller blive tømrer, som jeg troede, man skulle, fordi det er det, jeg er vokset op med, fortæller Mathias Larsen.
Hårdt arbejde
Inden Mathias Larsen sidste år startede sin virksomhed, Cainté, lavede han meget indhold til Instagram og Youtube, hvor han hurtigt fik mange følgere. På Youtube har han lidt over 40.000 følgere og på Instagram over 75.000 følgere. Han troede også, at det var denne vej, han skulle gå.
- Jeg jagtede meget det med at blive model, en offentlig person, og skabe mig et personligt brand, men det er jeg gået mere væk fra. Nu har jeg nærmest al min fokus på mine smykker, fortæller Mathias Larsen.
Mathias Larsen tegner selv smykkerne og sender dem så videre til en designer, som laver en professionel designtegning med mål. Først havde han en leverandør på Nyhavn i København, men det blev for dyrt for den nyopstartede virksomhed, så igennem en af Mathias Larsens danske kontakter fik han fat på én i udlandet. I dag har han selv direkte kontakt til producenten, som også er i udlandet.
Al tiden for Mathias Larsen går med at tænke på sine smykker, og hvordan han får dem markedsført, men inden han startede sit iværksættereventyr, vidste han ikke helt, hvor meget det egentlig kræver at starte sin egen virksomhed.
- Jeg sprang bare ud i det, og så tror jeg ikke, jeg havde nogen idé om, hvor meget der var i det. Jeg havde denne ene halskæde, og så tænkte jeg, at den sælger jeg til mine følgere, men hele tiden dukker der nye ting op. Nu kan du lave Facebook marketing, så skal du have en god konverterende webshop, og så var der så mange ting med regnskab og moms. Det vidste jeg ikke i starten, hvis jeg havde jeg vidst det, havde jeg måske ikke gjort det, fortæller Mathias Larsen.
God start
Men selvom det er hårdt arbejde, er den første tid med Cainté gået godt. Der er ikke røget mange penge ned i lommen på Mathias Larsen endnu, men på hans seneste produktion i stål, som han startede for 10 måneder siden, har han omsat for 400.000 kroner, og han har haft 1200 ordrer.
- Jeg synes, det er godt i betragtning af, at jeg har haft tre smykker, da det har været et lille sortiment, og jeg har ikke haft så mange penge at starte med. Jeg har designet et ur for tre måneder siden, som endelig er ved at være klar, og jeg er ved at bestille fem nye designs hjem, så jeg er ved at reinvestere det hele endnu engang for at gøre det dobbelt så stort, fortæller Mathias Larsen.
Trods de hårde kampe er Mathias Larsen forhåbningsfuld for fremtiden.
- Jeg har gåpåmod, og det er også noget af det, der får det hele til at lykkedes. Det er i mine tanker, fra jeg står op, til jeg går i seng. Jeg prøver hele tiden at rykke mig mod noget bedre, fortæller han.