Annonce
Lokalavisen Nyborg

Dit livs fest: På Holckenhavn skræddersyr de festerne til mindste detalje

Christina og Dennis Hou Holck har et tæt samarbejde på Holckenhavn. 1. marts har slottet fungeret som hotelvirksomhed i 20 år, og til sommer har parret kobberbryllup. Foto: Michael Bager
- Jeg elsker at møde vores gæster på deres festdag og vise dem, at "hej, i dag er jeg stået op for dig, og jeg vil gøre mit bedste for, at du får dit livs fest", siger Christina Hou Holck, der 1. marts har drevet Holckenhavn Slot som hotelvirksomhed i tyve år.
Annonce

Nyborg: Vandet presser lidt i øjnene på Christina Hou Holck, da hun fortæller om et kobberbryllup, hun netop har afholdt.

Og så er det ikke engang hendes eget, selv om hun og manden, Dennis Hou Holck, til sommer kan fejre netop det. Det vender vi tilbage til.

Nej, de blanke øjne skyldes, at hun holdt den gyldne fest for et par, hvis bryllupsfest hun også i sin tid arrangerede.

- De valgte at få en kirkelig velsignelse i vores lille Slotskirke og dermed forny deres bryllupsløfter til hinanden foran deres børn - som tillige er blevet døbt her på Holckenhavn. Det var rørende. Og ja, jeg bliver lettere rørt, jo ældre jeg bliver, konstaterer hun med et smil.

Familien og slottet

Christina Hou Holck arvede Holckenhavn Slot som 16-årig, da hendes far pludselig døde. Hun er 14. generation af slægten på slottet.

Hun er uddannet jurist, 46 år og gift siden 2007 med Dennis Hou Holck, som er uddannet projektleder. Parret har to børn, Filippa på 14 år og Frederik på 11 år.

Siden 1. marts 2020 har hun drevet og ombygget Holckenhavn Slot og brugt det som hotelvirksomhed. Slottet har 21 værelser samt diverse sale inklusiv en stor riddersal, som kan rumme 160 spisende gæster. I 2018 - 2019-tallene er ikke opgjort endnu - havde slottet 11.000 gæster på besøg, og de er både lokale, fra resten af landet og udlandet.

Familien bor i en naboejendom.

Foruden hotelvirksomheden er der til slottet også landbrug og skovdrift, og alle opgaverne beskæftiger tilsammen 18 ansatte og 80 freelancere.

Annonce

Ned til mindste detalje

Siden 1. marts 2000 har Christina Hou Holck drevet Holckenhavn Slot som hotelvirksomhed. Foruden konferencer og møder, weekendophold med mere, arrangerer hun sammen med sin mand bryllupper, runde fødselsdage, barnedåb, konfirmationer og meget andet. Og med så stor succes, at kalenderen for 2020 er fyldt op alle weekender. Slottet kan først bookes til store fester igen i 2021.

For det er det, man gør, når man beslutter at holde for eksempel sit bryllup på Holckenhavn. Man booker et helt slot og får det for sig selv. Det koster 50.000 kroner og betyder blandt andet også, at man får sin egen festkoordinator - fra det øjeblik, man booker – til at hjælpe med planlægningen og være til stede under festen og holde øje med, at alt går, som ønsket.

Dertil kommer en kuvertpris på 1695 kroner per gæst. Den dækker mousserende vin ad libitum under receptionen, velkomstdrink, en tre-retters menu med vinmenu ad libitum, kaffe og sødt og fri cocktailbar til klokken 04. Vil gæsterne overnatte, er der 21 værelser til formålet. Og som regel er det gæsterne selv, der betaler for det.

Koordinatorfunktionen betyder, at Christina Hou Holck og personalet blandt andet hjælper med at sammensætte menuen, finde de rigtige vine, få bundet de rigtige blomsterdekorationer, hjælpe med at huske fotograf, musik og utallige andre ting.

- Vi leverer al vores ekspertise og et omfattende inspirationskatalog, og vi skæddersyr brylluppet ned til den mindste detalje og sørger for, at det hele glider, som det skal. siger Christina Hou Holck.

Annonce

Eget kobberbryllup

Bryllupper er typisk den helt store fest, der kan lægge beslag på slottet også om fredagen, hvor nogle ønsker en mere uformel stemning med underholdning som havespil, bueskydning, barbeque eller at boltre sig i gynger så store som set på Heartland. Om lørdagen er der efter vielsen typisk reception inden selve festen, og om søndagen er der ofte gaveåbning i forbindelse med brunch.

Andre fester er mindre og dermed billigere. Vil man for eksempel booke slottet en søndag til en barnedåb, koster det 30.000 kroner.

Med et slot til rådighed og al den festekspertise skulle man tro, at Hou Holck-parret for længst har styr på sit eget kobberbryllup til sommer, men i modsætning til det råd, de giver alle andre, om at være i god tid med det meste, når det kommer til dit livs fester, er de overhovedet ikke nået til at tænke på deres egen romantiske mærkedag.

- Næh, nej, nu må vi se, lyder det nogenlunde samstemmigt og lettere fnisende.

Tomands-fest på slottet

Ønsker man at fejre en livsbegivenhed med en tomands-fest, eller vil man bare hygge med sin nærmeste, kan man booke et weekendophold på slottet. Det koster 2495 kroner per person og omfatter kaffe og kage, når man ankommer om eftermiddagen, velkomstdrink, en fire-retters menu med tilhørende vin-menu ad libitum, en overnatning samt morgenmad.

Ønsker man middagen alene inklusiv vine, koster den 995 kroner pr. person.

Annonce

Gaver til sig selv

Til gengæld er parret mere på mærkerne, når det 1. marts gælder tyve års fødselsdagen for Holckenhavn som hotelvirksomhed. Fødselsdagen fejrer de med en ny omgang guldmaling af 235 spisestole i Riddersalen og et nyt sædebetræk til alle stolene, og i hovedbygningen er sidste hånd efter halvanden måneds arbejde ved at blive lagt på et nyt gulv i den såkaldte porcelænsgang og i brudesuiten.

Overalt på slottet blafrer ægte stearinlys i enten stager eller lanterner. Grønne planter slanger sig i nymodens arrangementer, hvor den genopstandne fingerfilodendron har mest at skulle have sagt. Stole hist og her byder sig til med bløde puder, mens store lysekroner, gamle spejle og tunge kister står for tyngden. På en og samme tid er her topmoderne med hvide paneler og dyrkelsen af plads og lys, men også gammeldags, som når slægten stirrer nådesløst på nutiden fra mørke oliemalerier i svære guldrammer.

Det har kostet tid og mange kræfter at løfte slottet til den forretning, det er i dag. Begyndelsen var svær - ikke mindst på grund af en gældstung arveafgift - men Hou Holck-parret er glade for resultatet. Stolte af, at det er lykkedes og tilfredse med tilværelsen.

- Vi er gode til at supplere hinanden. Jeg er meget struktureret, mens Christinas er dygtigere visuelt og har en mere følelsesmæssig tilgang, siger Dennis Hou Holck.

Christina Hou Holck siger, at selv når de ikke er enige, kommer der noget ud af diskussioner, fordi de tvinger dem til at tænke sig ekstra godt om.

- Og ja, vi arbejder meget, men jeg elsker, når vi når dertil, at jeg skal møde vores gæster på deres festdag. At kunne slå ud med armene og vise at "Hej, i dag er jeg stået op for dig, og jeg vil gøre mit bedste for, at du får dit livs fest".

Brian Tubæk har været med i alle de tyve år, hvor Holckenhavn har været drevet som hotel. Han arbejder der som vicevært, gartner og praktisk hjælper. For eksempel er det ham, der har ombetrukket de 235 stole i Riddersalen. - Han er uundværlig, siger Christina Hou Holck og giver ham et kram. Foto: Michael Bager.
Riddersalen klar til fest. Hånddyppede stearinlys og roser i glas. Stolene har fået ny guldmaling hos Jakob Kirkelykke i Nyborg og dertil nye sædebetræk. Foto: Michael Bager.
Sidste hånd er ved at blive lagt på det nye gulv i den såkaldte porcelænsgang, og samtidig bliver der malet. Foto: Michael Bager
Så brede og tykke er de - de koniske planker - også kaldte historiske planker - af douglasgran, som er blevet lagt i porcelænsgangen og brudesuiten i hovedbygningen på Holckenhavn. Der var råd i bjælkelaget, så gulvene er blevet skiftet ud, og hver enkelt planke går ubrudt fra væg til væg på den lange led. Historiske planker er kendetegnet ved, at de følger hele træets form fra bund til top i stedet for at save træet over i flere dele, fortæller Dennis Hou Holck. Foto: Michael Bager
Ingen billeder uden tændte lys, synes Dennis Hou Holck. Han og Christina Hou Holck er vant til at håndtere i hundredvis af detaljer, når det kommer til at planlægningen af livets fester, og derfor skal bordenes hånddyppede lys naturligvis være tændt, når fotografen kommer forbi. Foto: Michael Bager
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce