Annonce
Lokalavisen Nyborg

DM i Skills: Jacob fra Ellinge er Danmarksmester

Der var pressefotografering med statsminister Mette Frederiksen, da vinderne i DM i Skills blev hyldet. Foto: Per Daugaard
Jacob Jonas Jørgensen fra Ellinge har vundet DM i Skills for møbelsnedkere. Han er lige flyttet hjemmefra i et stort spring, for det næste halve år skal han arbejde i Vietnam.
Annonce

Ellinge: Danmarksmester. En titel, man kun kan være stolt af at bære, og det er 22-årige Jacob Jonas Jørgensen fra Ellinge.

Han blev udlært møbelsnedker i september sidste år, og i januar vandt han DM i Skills, som er det store årlige danmarksmesterskab for unge fra erhvervsuddannelserne.

I konkurrencen dyster de unge mod hinanden i forskellige håndværk, og Jacob vandt sin kategori: Møbelsnedker.

Forinden havde han vundet regionsmesterskabet, og til danmarksmesterskabet var de fem finalister.

- Det var tæt løb, siger han og smyger sig beskedent uden om selvros.

Dette møbel lavede Jacob Jonas Jørgensen som sit svendestykke. Privatfoto
Annonce

Tredje gang er lykkens gang

Opgaven til danmarksmesterskabet bestod i over fire dage i sammenlagt 22 timer at skabe et bestemt te-skab - med blandt andet en masse små detaljer, samlinger og skuffe. Opgaven var kendt af deltagerne på forhånd, så man kunne øve sig, men til selve konkurrencen var der ændret lidt på tegningerne, og ikke alle mål var oplyst, så man skulle regne sig frem til løsningerne. Den sidste dag bød også på en hemmelig udfordring i form af en låge.

Undervejs var der publikum på, og det har tidligere generet Jakob.

- Det er ikke så ligetil, når så mange mennesker kigger på, siger han.

Det var tredje gang, at han stillede op til DM i Skills. Den første gang gik det ikke så godt, så han ventede i to år med at stille op for anden gang. Her var der samtidig VM, så Jacob havde øvet sig i 400 timer opsat på at vinde. Men det lykkedes ikke.

Så tredje gang i år blev lykkens gang med ære, 10.000 kroner fra Træfonden og fejring af Svendborg Erhvervsskole, hvor han gik på skole, og af sin læreplads Carl Hansen & Søn Møbelfabrik i Gelsted.

Annonce

Vietnam

Lærepladsen er i dag også hans faste arbejdsplads, men opgaverne kommer i det næste halve år ikke til at ligge i Gelsted, men i Vietnam. Det betyder også, at Jacob Jonas Jørgensen nu er flyttet hjemmefra.

Han fløj til Vietnam i mandags, og her skal han arbejde som supervisor på virksomhedens fabrik.

- Jeg skal holde øje med kvaliteten, rådgive og sørge for, at fejl bliver rettet. Jeg skal godkende hvert eneste møbel, inden det bliver pakket, fortæller han.

Rejsen er et foreløbigt farvel til barndomshjemmet, mor, far og to ældre søskende, men også til hans Golf 2 fra 1992, som han elsker at pusle med i sin fritid.

- Sådan en ældre bil skal jo have lidt kærlighed siger han.

Ellers kredser hans tanker mest om møbler og ikke blot om at bygge dem.

- Min store interesse er at tegne møbler, fortæller han.

- Jeg ved ikke, om jeg drømmer om at blive møbeldesigner, men man kan komme langt med interessen. Jo flere timer, man bruger, jo bedre bliver resultatet, konstaterer han.

Når han tegner, kredser han særligt om spisestole og lænestole.

- Jeg kommer nok til at tegne meget i min fritid i Vietnam, indtil jeg lærer folk at kende, forudser han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Nyborg

Ballet i Landporten

Lokalavisen Nyborg

Magiske aftener i Nyborg

Lokalavisen Nyborg

Smuk aftentur

Lokalavisen Nyborg

Fotogene brumbasser

Annonce