Annonce
Lokalavisen Nyborg

Du kan igen låne og bytte dine bøger: Nyborg Bibliotek har åbent igen

Winnie Foldager, biblioteksleder på Nyborg Bibliotek, byder velkommen indenfor efter en lang nedlukning. Foto: Nyborg Bibliotek
Efter fire måneders nedlukning åbnede også bibliotekerne den 21. april. Derfor er dørene nu åbne i bibliotekerne i Nyborg, Ullerslev og Ørbæk. Personalet kalder det en festdag.

Østfyn: Der har været en summen af forventning på Nyborg Bibliotek den seneste tid, mens de har forberedt de tre biblioteker i Nyborg, Ullerslev og Ørbæks genåbning den 21 april.

Klokken ni var de første allerede klar til at træde ind ad døren og kunne se de nye udstillinger og arrangementer, som Nyborg Bibliotek har brugt den seneste tid på at forberede.

- Det har været en fest. Vi er helt oppe at køre over at måtte åbne igen, fortæller biblioteksleder Winnie Foldager.

Med genåbningen er det igen muligt selv at gå på opdagelse og lade sig inspirere mellem hylderne. Bibliotekaren står også klar til at vejlede og give information.

Herudover er det igen muligt at printe, kopiere, at benytte computerne, bruge biblioteket som studie- eller arbejdsplads eller ligefrem læse avisen.

Besøget bliver dog en anelse anderledes end tidligere.

Husk gyldigt coronapas

Som noget nyt skal man have et gyldigt coronapas og ID for at komme ind. Det gælder for alle over 15 år. Bibliotekets medarbejdere står klar i døren til at vejlede gæsterne om, hvor de finder deres coronapas.

- Folk stod klar onsdag morgen, men der var stadig flere, der brugte muligheden med to-go poser. Folk skal lige vænne sig til, at de skal bruge coronapas for at komme ind. Det tager vi os god til at vejlede om, når folk kommer, forklarer Winnie Foldager.

Efterhånden som ugen skred frem, har der dog været flere og flere for at bruge bibliotekets faciliterer.

Det er i en periode fortsat muligt at bestille og afhente to-go-poser og reserveringer ved døren, hvor det ikke kræver coronapas.


Men nu glæder vi os over endelig at kunne invitere folk ind i vores lokaler igen. Biblioteket er jo også et rum til dialog, fordybelse og aktiviteter og den del har manglet under nedlukningen

Winnie Foldager


Her kan man også stadig få lykkeposer, hvor bibliotekaren hjælper med at finde frem til nogle bøger ud fra ens ønsker. Det kan være ønsker om en genre eller bestemt forfatter. Når bibliotekaren har fundet dem frem, kan man få lykkeposen udleveret i døren som ved to-go poserne.

Annonce

800 to-go poser

Selvom alle indendørsarealerne har været lukket for offentligheden, har Nyborg Bibliotek ikke ligget i dvale. Personalet har troligt langet to-go poser med reserveringer ud af døren på alle tre biblioteker under nedlukningen.

- Vi har under nedlukningen set en stor fremgang i læselysten blandt andet på lån af digitale bøger på EReolen, og så har vi i perioden også pakket mere end 800 to-go-poser og betjent mere end 4.500 lånere i døren. Det har været en stor fornøjelse fortsat at kunne betjene de læselystne og studerende i kommunen og sikre borgerne adgang til viden og store litteraturoplevelser, fortæller Winnie Foldager.

- Men nu glæder vi os over endelig at kunne invitere folk ind i vores lokaler igen. Biblioteket er jo også et rum til dialog, fordybelse og aktiviteter og den del har manglet under nedlukningen, forklarer hun.

Selvom nedlukningen har givet mange udfordringer, har den også krævet en anderledes og kreativ tankegang. Derfor har Nyborg Bibliotek, foruden muligheden for stadig at låne bøger, tilbudt flere online-arrangementer, som der fortsættes med et stykke tid endnu.

Se alle Nyborg Biblioteks nye arrangementer den kommende tid på www.nyborgbibliotek.dk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Nyborg

Tappenstreg med smagsprøver

Annonce