Annonce
Lokalavisen Nyborg

Efter 10 års forberedelse: Nyborgenser udgiver sit første album

Lars Nyborg udgiver debutalbummet "This Boy" den 18. september. Foto: Maria Frellesen Pedersen
Lars Nyborg har efter 10 års forberedelse besluttet sig for at udgive sit første album, der skal finde det indre barn frem i kunstneren.
Annonce

Nyborg: Allerede som treårig fik Lars Nyborg med det borgerlige navn, Lars Knudsen, et klaver i gave fra sine bedsteforældre. Lystigt spillede fingrene på klaveret. Selv om det måske ikke var kunst, der kom ud af den dengang treårige Lars, var det musik - og det interesserede ham.

Den interesse hængte ved, og da Lars Nyborg som 17-årig begyndte at lave sine egne sange gik det for alvor op for ham, hvad musikken betød for ham. Den generte og introverte dreng kunne få frit løb for sine tanker og følelser gennem musikken. Men da voksenlivet meldte sig, besluttede han sig alligevel for, at han ikke skulle uddanne sig inden for musikkens verden men derimod som pædagog.


Det er først nu, jeg har haft modet og livserfaringen til, at jeg kunne udgive en plade - det er først nu, jeg tør. Jeg har faktisk arbejdet på albummet de seneste 10 år, men det er først nu, at det for alvor har taget fart.

Lars Nyborg


Men nu - 30 år efter han begyndte at skrive sine første sange - er han tilbage i musikkens verden. Han udgiver nemlig sit første album, som skal være med til at genfinde det indre barn i ham selv.

- Det er først nu, jeg har haft modet og livserfaringen til, at jeg kunne udgive en plade - det er først nu, jeg tør. Jeg har faktisk arbejdet på albummet de seneste 10 år, men det er først nu, at det for alvor har taget fart, fortæller han.

Annonce

Inspiration fra det sociale liv

Med albummet "This Boy" forsøger Lars Nyborg gennem sangene at finde tilbage til kernen i sig selv. Gennem en længere periode, hvor bekymringer har fyldt meget i musikerens liv, har han gennem sine sange besluttet sig for, at han fremover vil gøre en indsats for at fokusere mere på nuet.

- Jeg har taget udgangspunkt i mit eget liv, når jeg har skullet skrive sangene. Pludselig gik det bare op for mig, at jeg har fokuseret alt for meget på fortiden og fremtiden, i stedet for at leve i nuet. Det lyder måske som en kliché, men det er vigtigt for mig, at det er der, jeg lægger mit fokus fremover.

Lars Nyborg finder blandt andet inspiration til sine sange, når han går ture i naturen. Foto: Maria Frellesen Pedersen

De 11 sange er primært kærlighedssange og ballader, som Lars Nyborg finder inspiration til i sit eget liv, men i særdeleshed også i sine sociale relationer, og når han bevæger sig ud i naturen. Derfor håber han også, at albummet kan være med til at inspirere folk til at leve mere i nuet, fordi de måske kan genkende sig selv i hans sange.

- Hvis bare jeg kan glæde andre med én af mine sange på albummet, ville det betyde alverden for mig. Og selv om det er lidt angstprovokerende at skulle udgive sit første album, glæder jeg mig bare til at få reaktioner fra folk, lyder det fra musikeren.

Blå bog

  • Hedder oprindeligt Lars Knudsen, men bruger kunstnernavnet Lars Nyborg. 
  • Er 47 år. 
  • Født og opvokset i Nyborg. 
  • Uddannet pædagog.
  • Arbejder til daglig i butik.
  • Udgiver i september sit første debutalbum "This Boy".

For at kunne udgive sit debutalbum har Lars Nyborg søgt råd og vejledning hos produceren Jan Lysdahl, som har turnéret med adskillige kendte danskere. Men derudover har han klaret resten af arbejdet selv.

- Jeg har ikke noget pladeselskab i ryggen, så derfor er jeg utrolig spændt på, om pladen vil få opmærksomhed og hvor langt, jeg vil kunne nå ud til folk.

Albummet "This Boy" udkommer fredag den 18. september.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Nyborg

Mød Gud online

Annonce