Annonce
Lokalavisen Nyborg

Efter et forsømt forår: Studenterne jublede i lastbilerne

Lastbilerne holdt i år ved Nyborghallerne. Foto: Anette Hyllested
Det blev en anderledes dimission fredag på Nyborg Gymnasium, men det lykkedes rektor at være tre steder på én gang, og studenterne fik deres lastvognskørsel.
Annonce

Nyborg: Larmen var øredøvende - præcis som den plejer at være - da de første grupper af studenter fra Nyborg Gymnasium væltede ud i deres lastbiler.

Afstandsdisciplinen, som under dimissionen på gymnasiet var blevet overholdt med samme skarpe præcision som tidsplanen, druknede for en stund hos de lykkelige studenter og ikke mindst forældrene, der stod tæt med telefoner og kameraer for at forevige øjeblikket og dele glæden i det, der blev et sorgløst øjeblik.

- Vi har glædet os til det her det sidste år, for det er en vigtig del af den måde, vi afslutter gymnasietiden på, så selvfølgelig blev vi superglade, da vi fik lov at køre, fortalte den nyslåede student Tine Thorup Hansen fra 3B.


Vi har glædet os til det her det sidste år, for det er en vigtig del af den måde, vi afslutter gymnasietiden på

Tine Thorup Hansen, student


- Det bliver stort set, som det plejer. Vi må dog kun være 20 minutter ved hvert stop og efter kørslen skal vi blive i egne klasser, fortalte hun.

Tine og Marlene Thorup Hansen fra 3b i klassens lastbil. Foto: Anette Hyllested

Forinden havde hun og tvillingesøsteren og resten af kammeraterne i 3b sammen med eleverne fra 3a og nærmeste pårørende - tre pr. elev - været til dimission i Multihallen på gymnasiet.

Andre klasser var samtidig fordelt i Auditoriet og Food Camp, og så snart alle var ude af døren kom nye hold ind, som igen blev afløst af endnu et sidste hold.

En rullende dimission, der sikrede, at gymnasiet ikke samlede for mange på skolen ad gangen.

Annonce

Tre steder på én gang

På forunderlig vis lykkedes det rektor Henrik Vestergaard Stokholm at være på de tre steder stort set på én og samme gang. Det skyldes live-streaming.

På store skærme kunne man se rektor, mens han holdt sin tale, og mens han spillede klaver til den afsluttende fællessang "Du kom med alt det, der var dig", og mens klassekoordinatorerne  talte til deres elever, nåede han personligt rundt og overrakte eksamensbeviset til hver enkelt.

Rektors tale kredsede om det forsømte forår og coronakrisen, og han roste eleverne for det ansvar, de tog.

"Der en kontrast mellem den offentlige diskurs, der er om de uansvarlige unge, og så de i virkeligheden meget ansvarlige unge. Jeg må også selv med skam erkende, at jeg selv var skeptiker - grænsende til sur gammel mand. Jeg var nemlig også bange for drukorgier, løssluppenhed og også for de legendariske 7-7-fester, som jeg hørte rygter om", fortalte rektor og fulgte op med et undskyld.

Ved lastbilerne var alt, som det plejer.Foto: Anette Hyllested
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Nyborg

Mød Gud online

Annonce