Annonce
Lokalavisen Nyborg

Efterladte donerer sølv til museet

Museet har fået en fin donation. Foto: Østfyns Museer
Annonce

Nyborg: Op til jul fik museet en sukkertang med Nyborgs bymærke, der er indkøbt til museet på vegne af efterladte til medlem af Nyborg Museumsforening.

Donationen til museet var en empire-sukkertang af sølv med graveret ornamentik fra 1800-tallet. Den er stemplet med Nyborgs bymærke samt et mestermærke for Poul Olsen, der i 1825 fik borgerskab som guldsmed i Nyborg.

Sukkertangen er indkøbt på auktion af Nyborg Museumsforening, som modtog en donation fra venner og familie til foreningens medlem Asger Stenum.

Asger Stenum døde i november 2020, og i stedet for blomster ønskede de efterladte at samle penge sammen til en donation til Nyborg Museumsforening, som Asger Stenum havde været medlem af i mange år.

Ud over sukkertangen bliver der i donationen også et lille bidrag til Nyborg Slots Dragtlaug til fremstilling af historiske dragter til Borgmestergårdsbørnene Jacob og Johanne. De historiske dragter vil komme til at indgå som del af den faste udstilling på Borgmestergården.

- Vi er både rørte og taknemmelige over gaven. Det er en meget fin lille sukkertang, hvis historie er knyttet til Nyborg. Den vil fremover indgå i vores samlinger. Vi glæder os også over bidraget til dragterne, som vi ser frem til at kunne udstille, siger leder af Nyborg Slot og Borgmestergården, Mette Ladegaard Thøgersen i en pressemeddelelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Nyborg

Nytårskoncert aflyst

Lokalavisen Nyborg

Hækl Ærøske badehuse

Annonce