Annonce
Lokalavisen Nyborg

Efterlysning i avisen: Talte sammen 29 år efter ulykke

29 år efter en ulykke, hvor en kvinde fra Nyborg mistede sit barn, fik en vidne mulighed for at tale ud med føreren af bilen. Arkivfoto: Michael Bager
Kvinde fra Nyborg mistede sin søn ved en ulykke for 29 år siden. Vidne til ulykken efterlyste kvinde for at tale med hende og sige: Det var ikke din skyld.
Annonce

Nyborg/Vissenbjerg: Ulykken skete for 29 år siden. Men først nu og takket være en artikel i Lokalavisen Nyborg har to af de implicerede fået mulighed for at tale sammen om de forfærdelige sekunder, som udspillede sig den 18. august 1991 i det store kryds ved Vissenbjerg Storkro på Vestfyn.

Avisen bragte for nogle uger siden en efterlysning: Den 72-årige Henning Mønster fra Fredericia ville gerne i kontakt med den kvinde fra Nyborg, som var impliceret i sammenstødet i krydset. Han ønskede at fortælle hende, hvordan han som nærmeste vidne opfattede situationen, og han ville sige til hende så mange år efter: Du fik tillagt skylden, men du kunne ikke gøre for det.

Kvinden fra Nyborg mistede ved sammenstødet i krydset sit yngste barn, en treårig dreng.

- Da jeg så Lokalavisen, kunne jeg hurtigt se: Det er sgu mig, der er efterlyst der, siger den 65 årige kvinde, der ikke ønsker sit navn i avisen.

Annonce

Glemmer ikke

- Når man kommer ud for sådan en ulykke, er det naturligvis ikke noget, man glemmer. Men man lærer at leve med det, og for mig var der jo også mine tre andre børn at tage vare på. Det har været meget hårdt, men jeg er kommet videre, siger den 65-årige.

- Jeg var da lidt overrasket over den henvendelse, jeg fik via Lokalavisen. Og også den drejning, Henning Mønster har givet det, når han siger, at jeg ikke kunne gøre for, at ulykken skete, fordi den anden bilist kørte så hurtigt, at jeg ikke kunne undgå at ramme ham.

- Jeg ved ikke, om det betyder noget - det med skylden, siger hun.

- Jeg har nok hele tiden sagt til mig selv, at det var min skyld, at ulykken skete. Men lige efter, det var sket, havde jeg jo så meget andet at tænke på. Og nu vil jeg nok sige, at jeg er kommet videre, siger hun.

Annonce

Fire børn

Kvinden havde sine fire børn med i bilen den sommerdag for 29 år siden. Den yngste blev hårdt kvæstet og afgik ved døden dagen efter. En pige på fem år fik åbnet brud på armen og fik hoften kvæstet. Datteren på 14 år kom også til skade, mens den ældste ikke kom noget særligt til. De blev alle kørt på sygehuset i Odense efter den voldsomme kollision, hvor familiens bil snurrede rundt flere gange.  Alle havde sikkerhedsseler på og børnene sad på puder eller i autostole.

Samtidig holdt Henning Mønster i sin bil i krydset, og han så det hele på nærmeste hold. Han har tænkt over ulykken lige siden og efterlyste altså kvinden via en artikel i Lokalavisen Nyborg.

Efterlysningen lykkedes, og Henning Mønster har nu talt med kvinden, der i dag er 65 år og stadig bor i Nyborg.

- Jeg synes, det er fint, hvis vores samtale kan hjælpe ham. Jeg selv synes, jeg er kommet videre. Det er så mange år siden, og jeg får ikke min søn tilbage. Men jeg savner ham selvfølgelig og tænker på ham, siger kvinden.

I avisomtalen fra Fyens Stiftstidende dagen efter ulykken fremgår det, at politiet mener, kvinden må have overset skilte og stoplinjer og dermed sin ubetingede vigepligt. Men hun fortæller, at hun efterfølgende ikke blev afhørt. Hun fik ingen bøde og beholdt kørekortet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Nyborg

Hækl Ærøske badehuse

Annonce