Annonce
Lokalavisen Nyborg

Efterlysning: Nyborg Slot søger frivillige til Danehof 2020

Fra Danehof i Nyborg i 2017. Foto: Emil Andresen
Drømmer du om at være skatteopkræver, danse eller gå i optog i middelaldertøj, så har du chancen for at blive en del af Danehof 2020. Slottet søger frivillige.
Annonce

Nyborg: Vil du være med til at hoppe baglæns i historien og blive en del af Nyborg som levende middelalderby, så er det nu, du skal holde dig til.

Nyborg Slot søger frivillige til Danehof 2020 - både rutinerede, som har været med før, og nye.

Danehof afholdes den første weekend i juli og er en nutidig levendegørelse af, hvordan kongen og hans mænd i middelalderen mødtes i kongebyen Nyborg, når vigtige sager skulle drøftes. Hvert år vælges et særligt tema, som i år er ”Christian 2. og korstoget til Grønland”.

I år begynder Danehof allerede fredag eftermiddag. Og det forlyder, at kongen ankommer i sit store krigsskib.

- En stor middelalderfestival som Danehof er helt afhængig af, at den bakkes op af frivillige, der både kan være med til at gøre byen levende, men som også kan tage del i en lang række praktiske arbejdsopgaver, skriver museumsinspektør Mette Ladegaard Thøgersen i en pressemeddelelse.

Annonce

Mange opgaver

Der er mange opgaver til de frivillige. Blandt andet skal der bruges frivillige til at deltage i optoget, være skatteopkræver, deltage i gadespil, lave praktiske opgaver, danse med i danehofdansen og en masse andet.

Alt det kan man høre meget mere om, når Nyborg Slot 20. februar klokken 19 afholder informationsaften om Danehof.

På mødet, som finder sted i Tinghuset, Stendamsgade 9, vil museets inspektører introducere årets tema om "Christian 2. og korstoget til Grønland" – og fortælle om historien bag.

Herefter vil de mere konkrete opgaver blive introduceret.

Der vil også blive informeret om, hvordan det er at være frivillig, og hvordan samarbejdet med andre frivillige og museets personale foregår.

På mødet vil der være forfriskninger i form af vand, kaffe og te, og tilmelding er ikke nødvendig. Er man forhindret i at deltage i mødet, er man velkommen til at sende en mail til museet på danehofmarkedet@ostfynsmuseer.dk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce