Annonce
Lokalavisen Nyborg

Ekstra aften om Dyrehave Mølle

Dyrehave Mølle er fuld af gode historier, og folk står nærmest i kø for at høre dem. Foto: Realdania.
Østfyns Museer løbet over ende til foredrag om Dyrehave Mølle. Museumsinspektør må holde foredraget en ekstra gang.
Annonce

Nyborg: Folk i Nyborg er meget interesseret i lokalhistorie. Vidste man ikke det i forvejen, blev det i hvert fald klart, da Østfyns Museum for nylig indbød til foredrag om den fredede Dyrehave Mølle.

Der kom nemlig så mange mennesker for at høre foredraget, at alle umuligt kunne komme indenfor i Tinghusets mødesal. Derfor bliver museumsinspektør Mette Ladegaard Thøgersen nødt til at holde sit foredrag om møllen en ekstra gang. Det finder sted onsdag den 11. marts klokken 17-18. i Tinghuset, Stendamsgade 9 i Nyborg. Der kan ikke reserveres billetter - så det er igen først til mølle-princippet, der gælder.

- Det er jo herligt, at så mange har interesse i historien om Nyborgs smukke vartegn, Dyrehave Mølle, men det er også ærgerligt, at en hel del måtte gå forgæves, skriver Mette Ladegaard Thøgersen i en pressemeddelelse.

Foredraget om Dyrehave Mølles historie og kulturarv omhandler hele perioden fra Dyrehave Mølles opførelse i 1858 og frem til Realdania By og Bygs køb af møllen i 2018. Dyrehave Mølle er med sine syv lofter en af Danmarks allerhøjeste hollandske vindmøller. Møllen er et stykke landbrugs- og tidlig industrihistorie, men den rummer også en lang række spændende historier knyttet til de personer, der har arbejdet på møllen – for eksempel møllerfamilien Jensen, som over tre generationer nåede at eje møllen i mere end 100 år.

Sidste år købte fonden Realdania Dyrehave Mølle, og man er for tiden ved at sætte både møllen og de tilhørende bygninger i stand. Realdania har oplyst, at de har kontakt til en virksomhed, der vil drive møllen, når den igen er tip top, men det er ikke offentliggjort, hvad det er for en forening.

Realdania har bedt Mette Ladegaard Thøgersen om at skrive en bog om møllen. Bogen udkommer, når stedet genindvies efter renoveringen.

Medlemmer af Realdania By & Byg Klubben kan blive hjemme og satse på arrangementet 24. februar klokken 16, hvor man kan komme på rundtur på byggepladsen med arkitekt og projektleder Anders Brüel i spidsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Nyborg

De brændte chancers kamp

Lokalavisen Nyborg

Show med kendte viser

Annonce