Annonce
Lokalavisen Nyborg

Elise trodsede alle forudsigelser: Han skulle ikke bestemme, om jeg skulle sidde i kørestol

For Elise Rahbek er det vigtigt at kunne hjælpe andre til at komme videre i sit liv. Foto: Maria Frellesen Pedersen
Efter at have fået konstateret sklerose blev der vendt op og ned på Elise Rahbeks liv. I dag er hun blevet selvstændig og glæder sig til at hjælpe andre med deres udfordringer.
Annonce

Kissendrup: - Med den tilstand, du er i, kan du godt regne med, at næste skridt hedder kørestol.

Sådan lød dommen fra Elise Rahbeks tidligere fysioterapeut, da hun i 2004 blev spurgt, hvad hendes plan for fremtiden var. Til det svarede hun, at hun gerne ville gå normalt igen, men det skulle hun ikke regne med, hvis det stod til ham.

I 2002 får Elise Rahbek konstateret sklerose.


Han skulle ikke bestemme over mit liv. Jeg er utrolig stædig, så selvfølgelig skulle jeg gå normalt igen. Jeg skulle ikke sidde i kørestol så tidligt i mit liv

Elise Rahbek


I tre år har hun bøvlet lidt med smerter, men lægerne kan ikke finde ud af, om det er sklerose eller en diskusprolaps. Da hun bliver gravid med sin yngste søn i 2000, forsvinder alle symptomer igen.

Elise Rahbek ånder lettet op, da det må betyde, at det ikke er sklerose, hun er ramt af, men bare to år efter falder dommen alligevel.

Hun har sklerose.

Annonce

Et liv med sklerose

Egentlig mærker hun ikke meget til sygdommen. Lige indtil den dag i 2004, hvor hun får et anfald, der fejer benene væk under hende.

- Jeg kunne praktisk talt ikke gå. Jeg havde mine krykker, men jeg gik ikke særlig godt, og da fysioterapeuten så fortæller mig, at jeg godt kan glemme alt om at komme til at gå normalt igen, giver jeg faktisk op, lyder det fra 50-årige Elise Rahbek.

- Jeg var klar til at sælge mine heste med det samme - dem kunne jeg jo ikke ride på, hvis mine ben ikke fungerede.

Men den idé var hendes veninde ikke med på.

Elise Rahbek kommer til at tilbyde flere forskellige behandlinger under sit eget navn. Foto: Maria Frellesen Pedersen

Veninden fik Elise Rahbek med til hesteterapi, og her gik det op for hende, at hun faktisk godt kunne ride, selv om benene ikke fungerede optimalt. Og det var lige netop her, Elise Rahbek besluttede sig for, at hun skulle kunne gå normalt igen.

- Han skulle ikke bestemme over mit liv. Jeg er utrolig stædig, så selvfølgelig skulle jeg gå normalt igen. Jeg skulle ikke sidde i kørestol så tidligt i mit liv, fortæller hun.

Annonce

Har startet sit eget firma

Og det betød, at Elise Rahbek endnu ikke har sat sig i en kørestol.

Til gengæld har fighterviljen betydet, at hun i dag har valgt at starte sit eget firma, hvor hun håber på at kunne hjælpe andre, der måtte bøvle med afhængigheder, smerter eller personer der måske mangler det sidste skub til at gå i den retning, de ønsker.

Efter et par år på sygedagepenge besluttede hun sig nemlig for at tage en coachuddannelse som en del af jobbet som virksomhedskonsulent på kommunen.

Men da coacheksamen ikke lykkedes efter tre forsøg, opsøgte Elise Rahbek en hypnotisør for at finde ud af, hvor udfordringerne med at bestå eksamen kom fra.

Blå bog

  • Er 50 år.
  • Bor i Kissendrup med sin mand, som hun har to sønner på henholdsvis 20 og 23 år med.
  • Har tidligere arbejdet som butikschef og rengøringschef.
  • Er uddannet akupunktør, massør, coach, og hypnotisør.
  • Har startet sin egen virksomhed, der hedder Elise Rahbek, hvor klienter både kan komme til hende, men hvor hun også besøger virksomheder og giver behandlinger. 

Og det fangede hendes interesse.

- Hypnotisøren må have gjort et eller andet rigtigt. Jeg endte i hvert fald med at bestå min eksamen. Det fik mig til at tænke, at man måske skulle undersøge den verden nærmere. Og det er jo fantastisk, hvad man kan med hypnose.

Og det betyder, at Elise Rahbek i dag, med sit nystartede firma, tilbyder både hypnose, akupunktur, massage og coaching hjemme i privaten, men også i virksomheder.

Annonce

Stædigheden vinder

Men selv om Elise Rahbek trodsede fysioterapeutens forudsigelser om, at hun skulle sidde i kørestol resten af sit liv, betyder det ikke, at hun er fritaget for medicin for sin sklerose, men som hun selv udtrykker det, så fejler den fysiske form ingenting.

- Min mand og jeg besluttede os i 2018 for, at vi ville på vandretur til Skotland. Og hvis jeg først sætter mig noget for, så gennemfører jeg det også. Vi endte med at gå 500 kilometer på den tur, så jeg har ikke tænkt mig at sætte mig i en kørestol i den nærmeste fremtid, fortæller hun.

Derudover er hun også overbevist om, at hendes uddannelser som coach og hypnotisør har været med til at hjælpe hende med mange af de smerter, som sklerosen kan medføre.

- Man arbejder så meget med sig selv, når man tager de uddannelser. Jeg er overbevist om, at det har været med til at hjælpe mig derhen, hvor jeg er i dag. Og så har jeg stadig to heste, som jeg elsker at ride på, så det var godt, jeg ikke solgte dem, da jeg fik kørestolsdommen, lyder det fra Elise Rahbek.

Annonce
Annonce
Lokalavisen Nyborg

Tal med en præst

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Nyborg

Besøg Skovnissen Posse

Lokalavisen Nyborg

Ingen jul uden juleudstilling

Lokalavisen Nyborg

Nyborg skruer ned for Norden

Annonce