Annonce
Lokalavisen Nyborg

En ildsjæl er fyldt 90: Svend Erik holder sig i gang som frivillig

Svend Erik Poulin fyldte 90 år mandag den 10. august. Foto: Maria Frellesen Pedersen
Mandag fyldte en af byens ildsjæle 90 år. Står det til ham, fortsætter han med at være frivillig guide, indtil kroppen siger stop.
Annonce

Nyborg: Bare fordi man fylder 90 år, er det ikke ensbetydende med, at man skal sætte sig i en stol og vente på døden. Det er Svend Erik Poulin et levende bevis på. Mandag den 10. august fyldte han 90 år, men det betyder ikke, at hans liv er gået i stå af den grund.

Flere gange om ugen - gerne fire til fem timer - er han guide på Nyborg Slot, Ting- og Arresthuset og byvandringerne kombineret med et par vagter i pavillonen ved slottet.

De seneste 11 år har han med stor iver kunnet fortælle turister og nyborgensere om de mange historier og anekdoter, der følger med byen på sine ugentlige ture.


Selv om jeg er et stykke oppe i årene, har jeg altid haft en idé om, at hvis andre kunne, så kunne jeg også.

Svend Erik Poulin


Da Svend Erik Poulin gik på pension i år 2000, og han og hans nu afdøde kone Margrethe flyttede til Nyborg fra deres ejendom i Såderup, manglede han noget at rive i, som han selv beskriver det. Der skulle ske noget.

Nok kunne han svinge en støvsuger i huset, men det kunne han jo ikke få hele dagen til at gå med, så da de søgte guider på museet, valgte han at kaste sig over det, og leverer stadig den dag i dag levende fortællinger om Nyborg til de interesserede.

- Jeg var ked af at skulle stoppe med at undervise dengang, jeg gik på pension. Med rundvisningerne får jeg lidt af det igen. Selv om jeg er et stykke oppe i årene, har jeg altid haft en idé om, at hvis andre kunne, så kunne jeg også. Jeg elsker at formidle viden videre til andre, og samtidig lave spændende fortællinger ud af fakta, fortæller han.

Annonce

En aktiv alderdom

Men et par guideture om ugen er ikke nok for fødselaren. Inden coronaen for alvor satte ind, trænede Svend Erik Poulin i fitness tre gange om ugen for at holde sig i gang. Som tidligere idrætslærer ved han, at det er vigtigt at holde kroppen i gang.

Svend Erik Poulin

Og selv om alderen til tider sætter sit præg på fysikken, afholdt det ikke den snart 90-årige herre fra at springe fra træ til træ, da han for et par år siden var i Gorilla Park i Vejle, eller da han som 60-årig sprang i faldskærm. At holde sig tilbage for udfordringer er ikke ham.

- Jeg kan mærke, at det er godt for min krop. Det giver mig noget at holde mig i gang. Og det er også derfor, at jeg stadig er guide så mange gange om ugen. Jeg har noget at stå op til, og noget jeg nyder at lave.

Annonce

Det skarpe hjørne

Selv om det er en bedrift i sig selv at fylde 90, er det ikke noget, der blev fejret med stor fest - i hvert fald ikke i mandags. Egentlig er Svend Erik Poulin ikke den store fødselsdagsfejrer. Gennem livet har han sørget for at være væk på sin fødselsdag, så der ikke blev gjort mere end højst nødvendigt ud af det.

Med årene er flere af fødselarens venner også gået bort, hvilket betyder, at Svend Erik Poulin ikke har det store behov for at fejre dagen. Med Margrethes nylige begravelse og coronaen, der endnu ikke er overstået, har han besluttet sig for, at fejringen af den runde fødselsdag må vente til efteråret.

Svend Erik Poulin

  • Er født den 10. august 1930 i Espe, hvor han boede indtil han var 20 år.
  • Er uddannet folkeskolelærer.
  • Ansat ved Ullerslev Skole 1954-1979.
  • Lektor ved Danmarks Lærerhøjskole 1979-2000.
  • Blev gift med sin nu afdøde kone, Margrethe i 1954.
  • Sammen fik de børnene Steen og Benedikte, som i dag er henholdsvis 57 og 58 år.
  • Gennem deres ægteskab har de haft 14 børn i familiepleje.
  • Derudover har han fire børnebørn og fem oldebørn.
  • Gik på pension i år 2000.

Men en lille smule fejring skulle der være på selve dagen. Der blev drukket en god kop kaffe med et par af museets folk på Borgmestergården.

- Jeg har aldrig brudt mig om, at der blev lagt et år til min alder, men børnene synes jo, at det skal markeres på den ene eller anden måde. Derfor tror jeg, at jeg kommer til at fejre det engang i efteråret, når vi forhåbentlig har fået coronaen lidt på afstand, lyder det fra fødselaren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce