Annonce
Lokalavisen Nyborg

En jul alene bliver til en jul med mange

55–årige Carsten Christiansen foran Lejerbo fælleshus, hvor juleaftenen skal afholdes. Foto: Freja Lindgaard Paaschburg og Ayoe Súarez Klausen
Den 55-årige førtidspensionist Carsten Christiansen ville ikke sidde alene den 24. december med steg, sovs og kartofler. Derfor tog han sagen i egen hånd.
Annonce

Nyborg: Juleaften nærmer sig, og for mange betyder det samvær med familie og venner.

Men hvert år sidder mange alene ved juletræet. Boligforeningens Lejerbos bestyrelsesformand, Carsten Christiansen, har selv mistet flere af sine kære de senere år.

Sammen med en af de andre beboere, Gitte Garbers, har han derfor taget initiativ til at arrangere en fælles juleaften for beboerne i boligforeningerne Lejerbo og Sprotoften. Noget, han har haft planer om at gøre længe.

- Jeg tænker, at det betyder rigtig meget for dem, fordi det er jo en stor og højtidelig dag, og det jo der man skulle være fælles om tingene, siger han.

Carsten Christiansen hopper selv i forklædet for at røre i gryderne. Han har sat juleaftensdag af til at lave mad til alle deltagerne.

Alle har betalt 150 kroner til arrangementet, og de lokale forretninger bidrager med ingredienser til den store julemenu.

- Butikkerne har været flinke til at sponsorere noget af det, fortæller Carsten Christensen.

Dog håber han på, at flere forretninger vil være med til at støtte op om arrangementet.

Indtil videre er der cirka 30 tilmeldte til arrangementet, blandt dem både enlige og børnefamilier. Og det er flere, end han havde forventet.

- Jeg synes det er dejligt, man kan sætte noget i gang, og at det så lykkedes. At de vil herned og have en hyggelig aften i stedet for at sidde derhjemme og være kede af det, siger han.

I boligforeningens fælleshus, hvor aftenen skal forløbe, bliver der i dagene op til jul til den store aften gjort rigtig juleklar.

Der er lukket for tilmeldinger i denne omgang. Men planen er, at arrangementet også vil blive afholdt næste jul for områdets beboere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce