Annonce
Lokalavisen Nyborg

En kunstnerdrøm: Camilla laver unikke plakater til nyborgenserne

Det foregår ofte ved stuebordet eller i sofaen, når Camilla Torp maler de unikke plakater. Foto: Maria Frellesen Pedersen
Ved siden af både studie og job som sikkerhedsvagt maler Camilla Torp fra Nyborg plakater, som kun findes i et eksemplar.
Annonce

Nyborg: Kreativiteten har altid været der, men det havde ikke altid været en del af planen, at Camilla Torp fra Odense skulle flytte til Nyborg. Og alligevel var det sådan, det endte, da hun for seks år siden blev tilbudt en lejlighed i den by, som hun som barn havde besøgt jævnligt, da hendes morfar også har bopæl i byen.

Og netop den malende, tegnende og kreative morfar har været en stor inspiration for det, som 28-årige Camilla Torp i dag brænder allermest for: At være kreativ.

I starten malede Camilla Torp kun med akryl, men nu har hun valgt at male med akvarel, da det ifølge hende er nemmere at arbejde med. Foto: Maria Frellesen Pedersen

Derfor har hun ved siden af sit studie som laborant og job som sikkerhedsvagt i Facebookbygningen i Odense, startet sin egen webshop, ourearth, hvor hun producerer unikke plakater, som alle er lavet i hånden. Der er ikke to, der er ens.

Og lige netop det unikke i plakaterne er det, der driver Camilla Torp til at male den ene unikke plakat efter den anden.

- Jeg synes, charmen forsvinder, når man laver genoptryk. Jeg holder selv af ting, der er speciallavet - alt behøver ikke at være ens, så derfor vil jeg helst undgå, at mine plakater bliver genoptrykt.

Men fordi Camilla Torp ikke ønsker at lave flere ens plakater, betyder det også, at der afsættes minimum en uge til hver enkelt plakat, hvis man ønsker at bestille et bestemt motiv eller portræt.

Annonce

Selvvalgt motiv

På webshoppen kan man bestille de plakater, hun i forvejen har produceret, men det er også muligt at lave en specifik bestilling på et motiv eller et portræt. Og selv om det var noget, der lagde et forventningpres på kunstnerens skuldre de første mange gange, hun skulle lave en plakat på bestilling, er hun glad for, at hun også tilbyder sine kunder det.

Camilla Torp

  • Er 28 år.
  • Er født og opvokset i Odense. 
  • Flyttede til Nyborg for seks år siden, hvor hun bor sammen med sin kæreste Ronni og i en midlertidig periode sin mor.
  • Har tidligere arbejdet i butik.
  • Læser til laborant.
  • Arbejder som sikkerhedsvagt i Facebookbygningen i Odense.
  • Har webshoppe ourearth.

- Det giver dem mulighed for at bestille lige netop det, de ønsker. Og selv om jeg ikke altid ved, hvad jeg skal stille op med bestillingen i første omgang og kan være lidt nervøs over resultatet, afleverer jeg ikke noget, før jeg er tilfreds. Og så giver det mig utrolig meget at male. Jeg slapper af på en helt anden måde - det føles ikke som et arbejde.


Jeg synes, charmen forsvinder, når man laver genoptryk. Jeg holder selv af ting, der er speciallavet - alt behøver ikke at være ens, så derfor vil jeg helst undgå, at mine plakater bliver genoptrykt

Camilla Torp


Men det er ikke kun udtrykket på malerierne, Camilla Torp er perfektionistisk omkring. Også det papir, hun maler på er nøje udvalgt. Det er nemlig FSC-mærket, så hun, selv om hun bruger meget papir til plakaterne, er med til at sikre naturen og de sociale forhold i skoven, som træet kommer fra.

- Jeg holder selv utrolig meget af naturen, så derfor er det vigtigt for mig, at vi passer godt på den. Det er også her, jeg får store dele af min inspiration fra, så det var helt naturligt, at jeg ikke skulle bruge papir, som ikke var FSC-mærket, fortæller hun.

Annonce

En stor drøm

Idéen om at åbne en webshop har været længe undervejs - det var bare først i marts, at det er blevet en realitet. Og selv om corona sidste forår betød, hun havde mere tid til at lave plakater, var det ikke derfor, hun åbnede sin webshop.

- Jeg vidste ikke, hvad jeg skulle gøre med alle de plakater, jeg havde malet, indtil jeg indså, at jeg kunne prøve at sælge dem - og det er gået meget godt indtil videre.

Hvis man ønsker et helt bestemt motiv, kan man bestille det på Camilla Torps hjemmeside. Foto: Maria Frellesen Pedersen

Lige nu er ambitionen dog ikke, at skulle levere plakater til andre end kunderne på Camilla Torps webshop. Men om hun i fremtiden vil ud i nogle af landets butikker med sine plakater, vil hun ikke afvise.

- Et eller andet sted har jeg jo en drøm om, at jeg kan leve af det engang, men nu gør jeg min uddannelse færdig, så jeg har noget at falde tilbage på, men det ville da være fantastisk, hvis jeg på et tidspunkt kunne arbejde med det, som jeg elsker allermest, fortæller hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce