Annonce
Lokalavisen Nyborg

En skrumpet kulturfestival: Norden i Nyborg vender tilbage

Fra den 2.-4. september er der mulighed for at opleve både Norden i Nyborg og kapsejladsen Vegvisir Race. Arkivfoto: Mogens Rasmussen
Den første weekend i september vender kulturfestivalen Norden i Nyborg tilbage. Det bliver dog i en mindre udgave end tidligere.

Nyborg: Det er ikke mere end tre år siden, at Nyborgs egen kulturfestival Norden i Nyborg så dagens lys. Og efter en aflysning af festivalen sidste år, vender den nu tilbage den første weekend i september.

Men det bliver i en mindre udgave, end nyborgenserne oplevede festivalen i 2019. Her satsede man nemlig stort på en national nordisk festival.


Vi satser på, at det bliver nogle gode dage, hvor vi ser frem til, at der også kommer gæster udefra.

Erik Rosengaard, formand for kultur- og fritidsudvalget


Det blev dog ikke det tilløbsstykke, som man havde regnet med.

Derfor er det nu blevet besluttet, at kulturfestivalen i år bliver holdt med lokalbefolkningen som målgruppe.

- I og med at det ikke blev nær så besøgt i 2019, som vi regnede med, og pengene ikke rækker til en større festival, har vi også været nødt til at justere forventningerne til, hvad festivalen skal indeholde, fortæller formand for kultur- og fritidsudvalget Erik Rosengaard (V).

Men selv om festivalen bliver i en mindre skala end tidligere, betyder det ikke, at ambitionerne ikke er høje. En arbejdsgruppe har fået til at opgave at lægge en plan for, hvad der kan lade sig gøre. Allerede nu er der flere forskellige idéer i spil.

- Vi håber, at der kan laves mange små arrangementer, som har fokus på norden, og så skal alle byens små passager bruges til diverse arrangementer eller talks, siger Erik Rosengaard og fortsætter:

- Vi satser på, at det bliver nogle gode dage, hvor vi ser frem til, at der også kommer gæster udefra, når Vegvisir kapsejlads kommer til byen samtidig. Vi trænger allesammen til at komme ud efter lang tid med mange restriktioner.

Målet for festivalen til september er at sammensætte et program, der favner bredt samt skabe liv både på marinaen ved kapsejladsen, men også i resten af byen.


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce