Annonce
Lokalavisen Nyborg

En svag hjerteklap satte en stopper for ekstremerne: Michael trækker lastvogne igen

Michael Dahlgaard Rasmussen træner op til næste år at kunne trække en kranvogn på 31 tons. Privatfoto
Efter fem års ufrivillig pause er Michael Dahlgaard Rasmussen igen begyndt at trække tunge lastbiler efter sig.

Nyborg: Hvad der startede som en helt almindelig dag i 2015 for den dengang 40-årige Michael Dahlgaard Rasmussen, endte med at ændre hans hverdag radikalt.

I mere end otte år havde Michael Dahlgaard Rasmussen været vant til at yde sit ypperste.

Han havde gentagende gange deltaget i Danmarks Stærkeste Mand-konkurrencer, hvor deltagerne laver en række øvelser med genstande, der vejer det samme som to kvinder med almindelig kropsbygning. I 2013 blev han endda kåret som Fyns stærkeste mand.

Annonce

Og ved siden af konkurrencerne havde han en stor passion for at trække lastbiler på op mod 20 tons efter sig.

Med ved de sidste konkurrencer var ydeevnen ikke, som den plejede. Kræfterne var ikke de samme, og en dag da han var på vej ned ad trappen i han og konens tidligere lejlighed i Mellemgade, dejsede han om.

Blå bog

  • Er 45 år.
  • Bor i Nyborg sammen med sin kone Jenni og deres tre katte.
  • Arbejder som buschauffør ved Tedebus Danmark.
  • Er aktiv i Natteravnene.
  • Blev Fyns stærkeste mand i 2013.

Efter flere undersøgelser på hospitalet stod det klart, at det var hjertet, den var gal med. En medfødt svag hjerteklap sagde stop. Og det betød også, at Michael Dahlgaard Rasmussen fra den ene dag til den anden måtte stoppe med at deltage i den slags konkurrencer.

Men efter fem års ufrivillig pause og to hjerteoperationer kastede Michael Dahlgaard Rasmussen sig for få uger siden endnu en gang ud i ekstremerne. Denne gang igen med en lastbil på slæb.

- Jeg havde lidt en drøm om at komme i gang igen, lyder det fra Michael Dahlgaard Rasmussen. Foto: Maria Frellesen Pedersen

- Jeg havde lidt en drøm om at komme i gang igen. Det trak lidt i mig med de lastbiler, så jeg snakkede med min læge om det, som sagde god for det, men at jeg skulle være meget opmærksom på at mærke efter i kroppen, så jeg ikke ødelægger den seneste operation, der er lavet indvendigt i hjertet, siger han og fortsætter:

- Hvis først det går galt igen, skal jeg transplanteres, så det er gået op for mig nu, at jeg skal passe på mig selv, selv om jeg gerne ville give den max gas.

Store ambitioner for 2021

Men selv om Michael Dahlgaard Rasmussen har fundet ud af, at han ikke længere kan yde det samme, som han gjorde engang, har han store planer for, hvad der skal ske i sommeren 2021. Her han har nemlig tænkt sig at slå sin rekord for tungeste lastbiltræk nogensinde.

Målet er, at en kranvogn på hele 31 tons skal slæbes 15 til 20 meter efter ham. Dog kræver det en godkendelse fra lægen inden - og den har han tænkt sig at vente på.


Jeg ved godt, at jeg skal tage den med ro, og derfor bruger jeg god tid på at træne mig op til trækket.

Michael Dahlgaard Rasmussen


- Jeg ved godt, at jeg skal tage den med ro, og derfor bruger jeg god tid på at træne mig op til trækket. De næste mange måneder skal der trænes rigtigt meget ben, ryg og mave. Og så skal jeg lige et smut forbi lægen, inden det skal ske, så jeg er sikker på, at det er forsvarligt, fortæller han.

Og for at nå sit mål om at kunne trække kranvognen, er han allerede nu begyndt at træne op til trækket. Tre til fire gange om ugen er han at finde i det lokale fitnesscenter, hvor vægten langsomt øges, så musklerne kan blive endnu stærkere.

Derudover sørger han for at indtage en masse proteiner i form at kød, æg og proteinpulver kombineret med en masse grøntsager for at holde sig stærkt.

Annonce

En vild følelse

Selv om Michael Dahlgaard Rasmussen er klar over, at han skal passe på sit hjerte, var der alligevel en helt bestemt følelse i ham, der ikke kunne få ham til at lægge lastbiltræk på hylden.

For bare to uger siden lavede Michael Dahlgaard Rasmussen det første lastbiltræk i flere år. Privatfoto

- Den adrenalin, der fylder kroppen ved et træk, kan noget helt specielt. Jeg går ind i min helt egen boble før et træk. Og når jeg så først begynder at trække, presser jeg mig selv til det yderste. Jeg er helt brugt bagefter, men det er det hele værd, fortæller han.

Men den stærke mand må nøjes med lastbiltræk. Efter de to hjerteoperationer er konkurrencerne lagt på hylden.

- Jeg skal ikke til flere stævner. De kører over for lang tid, hvor man presser sig selv til det yderste - det kan jeg ikke holde til. Ved lastbiltræk er det forholdsvis kort tid, jeg presser mig selv - det er bedre.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce