Annonce
Lokalavisen Nyborg

En vægttabsrejse uden tilbagefald: Pia har fundet den rette vej

Pia Nørgaard begyndte i 2017 en vægttabsrejse. I dag har hun tabt knap 40 kilo. Foto: Maria Frellesen Pedersen
For Pia Nørgaard handlede det ikke om en hurtig kur. Hun skulle ændre sin livsstil, hvis hun ville tabe sig.
Annonce

Nyborg: År efter år når kalenderen viser januar, hopper adskillige danskere på suppekur, fastekur eller en helt tredje kur. Nu skal der ske noget - det er et nyt år, og det betyder nye vaner for rigtig mange.

Fitnesscentrene er fyldt til bristepunktet, men efter et par måneder stilner det som regel af igen, og mange danskere vender tilbage til deres gamle rutiner.

Og så er der dem, der formår at holde fast. Dem, der rent faktisk lykkes med at lave en livsstilsændring, som er ikke bare er et quickfix. En af dem er 43-årige Pia Nørgaard, der til daglig er pædagog i Nyborg.


Jeg glemmer aldrig den dag, hvor vi var i sommerland med min kærestes børnebørn. Jeg skulle prøve en af de mange forlystelser med børnene, og da jeg skulle sætte mig til rette i vognen, kunne jeg ikke være der. Jeg var simpelthen for stor til at sidde i vognen. Der gik det for alvor op for mig, at der skulle ske noget.

Pia Nørgaard


Den 2. januar 2017 besluttede hun sig for, at det skulle være slut. Hun ville ikke længere veje så meget, som hun gjorde. På det tidspunkt havde hun rundet 130 kilo. Ryggen gjorde ondt, energien havde forladt hendes krop og knæene synes heller ikke længere, at det var sjovt at bære rundt på de mange kilo.

Og det var egentlig ikke, fordi det var den 2. januar, hun besluttede sig for, at det skulle ske. Men der var især én episode fra sommeren, der havde sat sig fast i hendes hoved, som gjorde, at hun tog en beslutning om en livsstilsændring.

- Jeg glemmer aldrig den dag, hvor vi var i sommerland med min kærestes børnebørn. Jeg skulle prøve en af de mange forlystelser med børnene, og da jeg skulle sætte mig til rette i vognen, kunne jeg ikke være der. Jeg var simpelthen for stor til at sidde i vognen. Der gik det for alvor op for mig, at der skulle ske noget, fortæller hun.

Annonce

Mange forsøg bag sig

Men inden Pia Nørgaard fandt ud af, hvilken vej der passede til hende, var hun igennem adskillige kure, hvor hun tabte sig for derefter at tage det hele på igen og nogle gange også mere end det.

- Der var så mange begrænsninger i de forskellige kure, jeg har prøvet. Jeg lever ikke godt med begrænsninger. Jeg blev træt af, at jeg ikke måtte spise det samme som resten af familien, eller også var det for besværligt at følge kuren, fordi det hele skulle måles og vejes. Sådan nogle kure virker godt for mig i øjeblikket, hvor man er motiveret, men når hverdagen så rammer, falder man tilbage i de gamle vaner.

Pia Nørgaard følger senseprincipperne og træner tre gange om ugen. Foto: Maria Frellesen Pedersen

Og netop de gamle vaner var grunden til, at Pia Nørgaard i første omgang kom til at veje det, hun gjorde. Stille og roligt steg vægten gennem ungdomsårene, hvor hun ofte gik i byen og bestilte mad udefra.

- Jeg boede alene og havde ikke overskud til at kokkerere det hele store måltid, så det endte ofte bare med den nemme løsning, som bestod af junkfood. Og når man spiser det ofte og samtidig ikke bevæger sig ret meget, så skal det gå galt.

Annonce

Langt over halvvejs

Efter forsøg med adskillige kure endte Pia Nørgaard med at forsøge sig med Sensekuren, hvor man måler sine måltider i håndfulde. Tre gange om dagen spiser hun to håndfulde grøntsager, en håndfuld protein og en håndfuld stivelse sammen med tre spiseskefulde fedt. Og det har fungeret for hende.

Selv om hun har taget lidt på i corona-perioden, hvor det lokale fitnesscenter har været lukket, er hun i dag nede på 92 kilo. Drømmen heder 80 kilo, men for Pia Nørgaard handler det ikke om at tabe sig hurtigt, men rigtigt, så hun ikke tager på igen.

Blå bog

  • Er 43 år.
  • Bor i Nyborg sammen med sin mand Michael og hunden Felix.
  • Uddannet pædagog.

- Jeg skal aldrig være så stor igen. Jeg har fået det meget bedre nu, end jeg nogensinde har haft.

Efter lidt over to år med sense-principperne, besluttede Pia Nørgaard sig for, at hun også ville i gang med at dyrke motion. Og det har givet hende endnu et boost til vægttabsrejsen.

- Træningen har givet mig utrolig meget. Jeg har ikke ondt i kroppen på samme måde længere, jeg har meget mere energi og så er jeg træt på en anden måde, end jeg har været tidligere, fortæller hun.

Selv om der er 12 kilo endnu til Pia Nørgaard har nået sit mål, har hun ikke travlt. Det skal gøres rigtigt. Foto: Maria Frellesen Pedersen

Tre gange om ugen lægger hun vejen forbi det lokale fitnesscenter, hvor hun har fået lagt et program, der guider hende til, hvordan hun stille og kontrolleret får forbrændt fedt på kroppen og samtidig får opbygget sine muskler.

- Egentlig var jeg i tvivl om, hvorvidt min krop kunne holde til det i starten, fordi jeg stadig vejede en del på det tidspunkt, men jeg startede stille ud, og kunne langsomt se, hvordan min krop ændrede sig, siger Pia Nørgaard, der har været nødt til at skifte gaderoben ud de seneste år, da det meste af hendes tøj var blevet for stort.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Lokalavisen Nyborg

Tal med en præst

Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Nyborg

Ingen jul uden juleudstilling

Lokalavisen Nyborg

Nyborg skruer ned for Norden

Annonce