Annonce
Lokalavisen Nyborg

Endnu en musicalstjerne er fundet: - Jeg skal lave det, jeg elsker allermest

20-årige Tobias Arentoft Gräs er sammen med syv andre blevet optaget på Det Danske Musicalakademi i Fredericia. Foto: Kim Rune
20-årige Tobias Arentoft Gräs fra Nyborg er blevet optaget på Det Danske Musicalakademi i Fredericia. Fra august skal hver dag bruges på sang, dans og drama.
Annonce

Nyborg: Tobias Arentoft Gräs kunne knap nok tro sine egne øjne, da han åbnede sin mail på telefonen. Han havde i forvejen været vågen klokken fem og klokken otte. Nu var klokken tyve minutter over ni, og nu lå den der. Mailen fra Musicalakademiet i Fredericia. Han var kommet ind.


- Det er min største drøm, der er gået i opfyldelse. Jeg var alene hjemme, så jeg hoppede bare rundt i vildskab, inden jeg ringede til min mor. Hun begyndte at græde, og så græd jeg også.

Tobias Arentoft Gräs


- Det er min største drøm, der er gået i opfyldelse. Jeg var alene hjemme, så jeg hoppede bare rundt i vildskab, inden jeg ringede til min mor. Hun begyndte at græde, og så græd jeg også.

Tobias Arentoft Gräs søgte også ind på Musicalakademiet sidste år, men kom ikke ind med meldingen om, at han blandt andet var for ung. Men det betød ikke, at han opgav drømmen om at blive optaget på akademiet.

Sidste sommer var Tobias Arentoft Gräs en del af Nyborg Voldspils sommerforestilling "Frøken Nitouche". Foto: Kim Rune

- Det var en forholdsvis nem ting at arbejde med. Jeg gik kun i 2.g dengang, så det ville også have betydet, at jeg skulle droppe ud af gymnasiet, hvis jeg var kommet ind, så det passede egentlig fint, at jeg først kom ind i år, lyder det fra Tobias Arentoft Gräs.

Annonce

En længe ventet drøm

Siden Tobias Arentoft Gräs var otte år, har han spillet med i et utal af musicals. "Charlie og Chokoladefabrikken" var den første musical, som han var en del af. Og selv om det dengang ikke lå i kortene, at Tobias Arentoft Gräs skulle være musicalstjerne, er han i dag lykkelig for, at han gjorde det.

- Jeg blev mobbet meget, da jeg var mindre, så jeg troede ikke på, at jeg kunne spille musical - at jeg var god nok til det. Men jeg endte med at sige ja, og det har ikke givet mig andet end selvtillid siden. Hvis jeg ikke havde sagt ja, ved jeg ikke, hvor jeg havde været i dag.

Tobias Arentoft Gräs

  •  Tobias Arentoft Gräs er opvokset i Nyborg, hvor hans forældre stadig bor.
  •  Er 20 år.
  •  Har gået på kostgymsium i Oure, hvor han i juni blev student fra.
  •  Har samtidig med gymnasiet gået på Musicaltalentskolen i Nyborg.

  •  Fra den 10. august starter han på Det Danske Musicalakademi i Fredericia.
  •  Han flytter til Fredericia, når han starter på akademiet.

Inden Tobias Arentoft Gräs blev en del af musicalverdenen, havde han prøvet kræfter med både spejder, svømning og fodbold, men der var ikke noget sted, hvor han følte sig hjemme. Lige indtil han blev spurgt, om han ville være med i en musical i teatergruppen Fidus.

- Jeg har altid været meget kreativ - malet og tegnet, men det har aldrig ligget i kortene, at jeg skulle beskæftige mig med musical, lyder det fra den 20-årige nyudklækkede student.

Annonce

Et frirum

Når Tobias Arentoft Gräs først står på scenen, er det ikke længere nervøsiteten, der påvirker ham. Tværtimod glæder han sig altid til at skulle spille musical foran publikum.

- Man kan ikke gøre andet end at koncentrere sig om én ting, når man står på scenen - og det forestillingen som helhed. Det giver et frirum fra andre tanker, der ellers flyver rundt, når man ikke står på scenen.

Den 20-årige musicalspiller glæder sig til at skulle lave det, han holder allermest af hver eneste dag i fremtiden. Foto: Kim Rune

Derudover er musicaltalentet også overbevist om, at han ikke havde haft et ligeså godt socialt liv, som han har i dag, hvis det ikke havde været for musicalverdenen.

- Vi er som en familie, når vi spiller. Dengang jeg startede, havde jeg ikke den store vennekreds, men det har jeg fået i dag, og det er jeg taknemmelig for.

Annonce

Fremtiden ser lys ud

Selv om det ikke er mere end en  uge siden, Tobias fik den glædelige nyhed, har han allerede store ambitioner for, hvad der skal ske, når de tre år på Det Danske Musicalakademi er ovre.

- Jeg håber, at jeg kommer til at kunne opføre musicals på nogle af de store scener i Danmark. Tænk at have et arbejde, hvor man størstedelen af årets dage kan gå hjem på et stående bifald fra publikum. Det må være det fedeste.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce