Annonce
Lokalavisen Nyborg

"Enmandshær" i førstehjælp: Lindy kom frem før ambulancen

66-årige Lindy Kim Pedersen er blevet indstillet som Årets Hjerteredder. Foto: Nanna Lørup Buch
66-årige Lindy Kim Pedersen er meget rørt over, at Hjerteforeningen Nyborg har indstillet ham som Årets Hjerteredder. Indstillingen har han fået for sin heroiske indsats, hvor han reddede sin nabo, der var faldet om i trappeopgangen.
Annonce

Nyborg: Hvis uheldet er ude, og det svigter med hjertet, er man mere end almindelig heldig, hvis man er i nærheden af 66-årige Lindy Kim Pedersen fra Nyborg. Han er nemlig, hvad man kan kalde for en "enmandshær" i førstehjælp.

Derfor gik der heller ikke mange sekunder, fra Lindy Kim Pedersen opdagede, at hans nabo var faldet om i trappeopgangen, til han startede sin livreddende førstehjælp.

Til naboens store held i uheld er Lindy Kim Pedersen uddannet beredskabsinspektør og underviser i hjertemassage. Da alarmcentralen spurgte Lindy Kim Pedersen, om der var en hjertestarter i nærheden, blev de da også noget tavse i den anden ende, da han kunne oplyse, at han havde en inde i sin lejlighed - og han er ikke kun er indehaver af en hjertestarter. Han lever også af at sælge dem og giver kursus i brugen af dem. Da ambulancen ankom cirka en halv time senere, var der nogenlunde styr på situationen.

Lindy Kim Pedersen

Lindy Kim Pedersen er 66 år.

Opvokset i København og kom til Nyborg i 1998.

Har været gift med Ellis Dellgren i 33 år til Nytår. De har sammen to børn, og så har han to børn fra et tidligere ægteskab, samt syv børnebørn.

Uddannet beredskabsinstruktør som han har arbejdet som både på Bornholm og i Nyborg.

Er selvstændig med firmaet LKP Firstaid, hvor han underviser i førstehjælp og i brugen af hjertestartere og sælger hjertestartere, førstehjælpsmateriale og brandmateriale som brandslukkere, brandtæpper osv.

Har de sidste to år været frivillig hjerteredder, under "Danmark redder Liv".

Indstillet som Årets Hjerteredder af Hjerteforeningen Nyborg.

Annonce

Indstillet til årets hjerteredder

Denne heroiske indsats bliver Lindy Kim Pedersen ny hyldet for. Han er nemlig blevet indstillet som Årets Hjerteredder af Hjerteforeningen i Nyborg.

Det er Lindy Kim Pedersen meget stolt af.

- Jeg er meget overrasket over, at jeg blev indstillet. Det er meget rart, at Hjerteforeningen i Nyborg har øje på, at jeg er der, og gerne vil påskønne det. Det er en dejlig gestus at blive indstillet. Det er jo en påskønnelse af det, jeg har gjort for nogle andre, siger Lindy Kim Pedersen, og tilføjer:

- Jeg underviser andre mennesker i førstehjælp og underviser dem i, at de skal gøre noget - og så er det da meget rart, at jeg selv kan leve op til det, griner han.

Ifølge Lindy Kim Pedersen er det netop det, det er det vigtigste ved førstehjælp - at man gør noget.

- Alt det, man gør, er bedre end ingenting, så det er bare om at gå i gang, siger han.

Annonce

Hjerteredder i sin fritid

Det er ikke første gang, at Lindy Kim Pedersen hjælper, når folk omkring ham, har problemer med hjertet. Han er nemlig hjerteredder.

For hvert minut der går, fra en person falder om med hjertestop, til hjælpen når frem, falder chancen for overlevelse med 10 procent, ifølge Trygfonden.

Som hjerteredder gør man en forskel ved at begynde hjertelungeredning og tage en eventuel hjertestarter i brug, før ambulancen ankommer.

- Så er man tilknyttet via sin telefon, hvor masterne holder øje med, hvem der er i nærheden af en tilskadekommen, og så tilkalder appen den, der er nærmest, siger Lindy Kim Pedersen og tilføjer:

- Så smider jeg, hvad jeg har i hænderne og går eller løber derover - i de fleste tilfælde har jeg min førstehjælpstaske med forbindinger, saks osv. med og en hjertestarter - så jeg har lidt grej med, når jeg kommer. Jeg lever af at sælge hjertestartere, så derfor har jeg også en selv - typisk vil en hjerteredder få besked på at hente en hjertestarter på en lokation i nærheden, men jeg kan have min egen med.

Lindy Kim Pedersen har været hjerteredder i to år og har i den tid været kaldt ud på opgavesyv til otte gange. Da naboen faldt om, var det første gang, han skulle bruge sin private hjertestarter.

- Jeg satte den på i samarbejde med alarmcentralen, der gerne ville kunne overvåge ham. Det vigtigste er ikke hjertestarteren, det vigtigste er, man går i gang med hjertemassage, og det gjorde jeg.

Naboen, som Lindy Kim Pedersen reddede, er meget glad for hans hjælp.

- Når jeg møder ham, er det thumps up, og han klapper sig på brystkassen og viser, at han er meget tilfreds, siger Lindy Kim Pedersen.

Det var hunden Thor, der gjorde Lindy Kim Poulsen opmærksom på, at der var noget galt på trappeopgangen, da den reagerede på den ukendte lyd. Thor blev kåret som regional fynsk vinder af konkurrencen "Danmarks Dyrehelt 2019" for sin ekstraordinære indsats i forbindelse med naboens hjertestop. Foto: Nanna Lørup Buch
Hjerteforeningen Nyborg har indstillet Lindy Kim Pedersen til Årets Hjerteredder. Foto: Nanna Lørup Buch
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Nyborg

Mød Gud online

Annonce