Annonce
Lokalavisen Nyborg

Et kulturlaboratorium er på tegnebrættet i byens kulturhus

Tagscenen forventes at skulle bruges til undervisning, oplæg eller foredrag. Illustration: Tegnestuen Mejeriet.
Flere hundrede kvadratmeter på Bastionens anden og tredje sal skal danne rammerne om nye kreative værksteder til nyborgenserne.
Annonce

Nyborg: Endnu en ombygning venter for byens kulturhus. Denne gang er tale om en større omgang, som skal omdanne Bastionens anden og tredje sal til et såkaldt kulturlaboratorium. Det nye rum skal danne rammerne om flere forskellige kreative værksteder, som skal give flere nyborgensere mulighed for at udfolde deres kreative evner.

I forbindelse med planlægningen af det nye kulturlaboratorium har Bastionen kontaktet flere af kommunens foreninger, der kan komme med input til, hvordan omgivelserne udnyttes bedst muligt, så flest mulige kommer til at benytte sig af omgivelserne.

Derfor bliver skitseforslaget, som er lavet af Tegnestuen Mejeriet, inden for nærmeste fremtid sendt ud til flere forskellige foreninger.

- Meningen er, at rummene skal kunne bruges til mere end en ting. Det kan være, at et rum kan bruges til filmværksted på et tidspunkt på ugen, mens det på et andet tidspunkt kan bruges som billedkunstlokale, fordi der er et godt lys, fortæller leder af Bastionen, Tue Fabricius.

Annonce

Et hav af muligheder

Ud fra skitsetegningerne er det planen, at der på anden sal skal være fire forskellige rum, som tilsammen danner det nye kulturlaboratorium. Kulissen til billedkunst, filmværksted og formgivning. Snoreloftet til alt fra syning til planlægning af teaterstykker. Mekanikken med 3D-printere, laserskærer og scannere. Og Tagscenen, der fungerer som en stor trappe fra tredje sal mod anden sal, hvor der blandt andet kan holdes oplæg, undervises eller lignende.

For enden af Tagscenen vil der være et plateau svarende til den højde, som kanonerne stod på på den oprindelige Bastion. Her vil man have et udsigtspunkt, hvorfra man kan se Storebælt.

Kulissen skal både kunne bruges til billedkunstlokale, filmværksted eller formning. Illustration: Tegnestuen Mejeriet.

Overordnet for alle rummene er, at de skal kunne bruges af nyborgenserne, hvis man har et kreativt projekt, man gerne vil føre ud i livet.

Og hvis det lykkes at få projektet i mål, mener Tue Fabricius, at det nye kulturlaboratorium kan blive et stort aktiv for Nyborg og kommunens mange foreninger.

- Jeg er fyr og flamme over det her projekt. Vi har ikke tidligere haft mulighed for at facilitere kreative værksteder, som vi kommer til at kunne nu, så det ville være fantastisk at kunne binde en sløjfe på det, som den første borgergruppe her i bygningen drømte om, huset kunne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce