Annonce
Lokalavisen Nyborg

Et ton mindre affald på stranden: Havfaldsposer virker

Siden april har man kunnet tage en havfaldspose med sig i hånden og samle affald på stranden. Privatfoto
Siden april har det været muligt at hjælpe med at samle skrald på stranden med havfaldsposer på initiativ fra De Grønne Piloter i Nyborg.
Annonce

Nyborg: Hvis du i løbet af sidste år var en tur på stranden ved Sinatur Hotel Storebælt, lagde du måske også mærke til en blå kasse, hvorpå der stod skrevet "Havfaldsposer". Måske var du en af dem, der undrede sig over, hvad det var, eller også var du en af dem, der tog en pose med på din gåtur og samlede skrald på stranden. For det er nemlig det, poserne er beregnet til; At samle skrald i naturen, så det ikke flyder på stranden.

Kort før nytår lavede De Grønne Piloter et estimat på indsamlingen af affald på stranden med havfaldsposer, som viste, at der, siden standeren blev placeret på stranden i april 2020, er blevet samlet cirka 1100 kilo skrald sammen på stranden.

Havfaldsposer

Hvis man har lyst til at hjælpe med indsamling af skrald, kan man tage en pose med fra standeren ved Sinatur Hotel Storebælt.

Når man har samlet skraldet, skal det afleveres ved skraldespandene ved hotellet.

Har man lyst, kan man selv sortere affaldet, men det er ikke et krav.

Man er også velkommen til at bruge poserne til sit eget skrald, hvis man ikke kan komme af med det efter en dag på stranden. 

Og det vækker glæde hos Camilla Uttenthal, det var med til at få havfaldsposerne til Nyborg.

- Det er ikke helt så meget skrald, som jeg havde regnet med, men det har også været et år, hvor der ikke har været nær så mange turister på stranden, som der plejer at være, så alt i alt er det et godt resultat, siger hun og fortsætter:

- Hovedformålet er jo, at der bliver fjernet skrald fra stranden. Og hvis man ser andre gøre det, har man måske større tendens til også selv at tage en pose i hånden. Vi skal gøre det mere normalt at samle skrald i naturen.

Annonce

Flere med samme idé

Og med havfaldsposerne håber Camilla Uttenthal, at det kan være med til at inspirere andre virksomheder eller foreninger til at gøre det samme.


Hovedformålet er jo, at der bliver fjernet skrald fra stranden.

Camilla Uttenthal, De Grønne Piloter


Udover havfaldsposerne ved hotellet har det om sommeren også været muligt at samle en pose skrald i byt for en smoothie på Sinatur Hotel Storebælt. Samtidig har Storebælts Venner også arrangeret oprydningsdage på stranden, som har været med til at fjerne endnu mere skrald fra naturen.

- Hvis man kommer til en pæn og ren strand, kan det også være medvirkende til, at man ikke selv sviner, så vi håber, at det her er en bæredygtig løsning, som kan blive endnu mere udbredt med tiden, lyder det fra Camilla Uttenthal.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce