Annonce
Lokalavisen Nyborg

Et væld af muligheder: Det kan du lave i efterårsferien

Borgmestergården byder på jagttema i hele efterårsferien. Foto: Peter Krogh Frausing
Har du ikke lagt planer for resten af efterårsferien? Hvis det er tilfældet, får du her otte bud på, hvad du kan bruge resten af ferien på både med og uden børn.
Annonce

Nyborg: Selv om efterårsferien allerede er godt i gang for dem, der har ferie, er det ikke sikkert, alle har planlagt, hvad resten af ferien skal bruges på. Skulle det være tilfældet, kommer der her otte bud på, hvad man kan bruge de resterende dage på. Der er aktiviteter for både børn og voksne iblandt.

1 Jagttema på Borgmestergården

På Borgmestergården har man valgt, at efterårsferien skal stå i jagtens tegn. Derfor foregår der hver dag en masse forskellige aktiviteter, som kan være interessant for alle aldre. Både onsdag, torsdag og fredag kan man få lov til at skyde med armbrøst. Og hvis det ikke skulle være nok, så kommer museumsinspektør, Nicolai Knudsen, også forbi Borgmestergården, hvor han viser middelalderens og renæssancens jagtredskaber frem.

Onsdag efter middag har man mulighed for at opleve det helt store hundeshow. Her kan man hilse på de store ulvehunde og de lidt mindre mynder, som var renæssancens jagthunde.

Kunne man derimod godt tænke sig at se, hvordan det ser ud, når jæger og historiker, Jonas Kragegaard, åbner et stykke fuglevildt er det torsdag klokken 12, man skal planlægge at kigge forbi Borgmestergården.

Derudover vil der både onsdag og torsdag blive tilberedt vildt på det gamle støbejernskomfur, hvor man kan komme forbi og få en smagsprøve. Borgmestergården gør opmærksom på, at al servering af smagsprøver foregår udendørs med portionsanretninger serveret bag plexiglasafskærmning af hensyn til corona.

2 Dragefestival

Hvis efterårsvejret viser sig fra sin kølige og blæsende side, kunne det være oplagt at lægge vejen forbi Vejenlysts Dragefestival søndag den 18. oktober fra klokken 10 til 16. Her vil Fat Boys Kiteteam flyve med deres dragekollektion.

Holdet består af en gruppe garvede drageflyvere, der har mange år i bagagen som dragepiloter. De er på andet år verdensmestre i drageflyvning, som de blev kåret til ved VM i Weifang, hvor der deltog 67 lande. På dagen vil de også besvare spørgsmål omkring dragesyning og fortælle om deres passion ved drageflyvning.

Udover showet fra Fat Boys Kiteteam vil der også være mulighed for at male og samle sin egen drage, flyve med sin egen medbragte drage eller erhverve sig en ny drage i drageshoppen, som findes til dragefestivalen.

3 Designerworkshop

Har man ikke lyst til at kaste sig ud i drageflyvningens kundskaber, findes der også andre aktiviteter, man kan få ferien til at gå med. Hvis man gerne vil prøve at udfolde sine kreative evner, kan man deltage i kreativ designerworkshop fredag den 16. oktober klokken 10 eller klokken 11.30.

Her kommer designeren Heidi Ahtola, der blandt andet har skrevet en bog om design, til Nyborg. Her vil hun vise, hvordan man laver personlige designer-badges, som er sikkerhedsnåle med en rund plade ovenpå, som man kan pynte enten sit tøj, taske eller lignende med efterfølgende.

Det er gratis at deltage i workshoppen, og der vil være forskellige materialer, man kan bruge til at designe sin badge med.

Alle redskaber bliver sprittet af både før og efter brug. Og hvis man har lyst til at deltage på workshoppen, skal man booke en plads på VisitNyborgs hjemmeside. Workshoppen foregår i teltet ved Nyborg Bibliotek.

4 Udstillinger i Vandtårnet

I løbet af sommeren udstillede flere forskellige lokale kunstnere i Vandtårnet, hvor man havde mulighed for at se de mange forskellige værker, men også mulighed for at kravle en tur til tops i tårnet, som ellers normalt er lukket for besøgende.

Men i efterårsferien har man endnu en gang mulighed for at komme ind i Vandtårnet. Her åbner VisitNyborg nemlig Vandtårnet for individuelle udstillinger til og med fredag den 15. oktober.

Ligesom i sommerperioden vil kunstnerne også selv være til stede, og i efterårsferien er det elever fra FGU Nyborg, der udstiller deres kunstværker i bunden af tårnet. Når man har kigget på de forskellige udstillede værker, kan man passende tage turen op ad de mange trapper og nyde den skønne udsigt, der er i toppen af tårnet.

5 På tur i Kongens Dyrehave

Skulle man have behov for lidt frisk luft til lungerne, er der i efterårsferien også mulighed for det. VisitNyborg har arrangeret rundvisning i Kongens Dyrehave, hvor man kan tage med museumsinspektør, Jonas Kragegaard, og natur- og kulturvejlederen, Tue Skovgård Larsen, på tur rundt i de historiske naturomgivelser.

Dyrehaven er landets formentligt ældste kongelige dyrehave i mere moderne forstand, som blev anlagt i forbindelse med udvidelsen af Nyborg Slot, og da Nyborg blev gjort til en befæstet kongelig residensby under Christian den 3. Den er anlagt senest i 1550'erne, men allerede under Kong Hans er der omtalt en kongelig dyrehave og jagtmester, der kan være identisk med Christian den 3.s dyrehave.

Det er gratis at deltage på rundvisningen, som finder sted fredag den 16. oktober fra klokken 12.30 til klokken 14. Man skal blot møde op på rastepladsen på dæmningen ved Holckenhavn Fjord. Rastepladsen ligger mellem Dyrehavevej 105 og 109.

6 Snit dit eget græskar

Har børnene eller børnebørnene endnu ikke fået snittet det græskar, der skal pynte foran hoveddøren, når halloween banker på? Så er der også mulighed for at råde bod på det. VisitNyborg har arrangeret græskarsnitning i teltet foran biblioteket torsdag den 15. oktober klokken 10, 11, 12 og 13.

VisitNyborg sørger både for græskar og knive, som bliver sprittet af efter brug, men hvis man hellere vil medbringe sin egen kniv, er man også velkommen til det. Skulle man have lyst til at skære sit eget halloween-græskar, skal man booke en tid på VisitNyborgs hjemmeside.

Og når græskaret først er snittet, kan man selvfølgelig tage det med hjem, så det kan pynte foran hoveddøren eller i haven. Derudover er der også mulighed for at tage græskarkernerne med hjem, som efterfølgende kan ristes på en pande eller plantes i haven, så man selv får græskarplanter i haven til næste år.

7 Efterårsfestival på Vejenlyst

I løbet af hele efterårsferien vil man kunne opleve forskellige begivenheder på Vejenlyst som en del af deres efterårsfestival.

Fra den 9. til 18. oktober vil man kunne opleve Lea Mi Engholms, som udstiller med sit lerarbejde, Rasmus Svarres, der laver dramatiske landskabsmalerier, Ingrid Vejen Kristensens originale art-kostumer samt Anders Vejen Andersens skyggeinstallationer og hans nye lampedesign "Fisken & Goplen".

Men derudover vil der lørdag den 17. oktober også være mulighed for at høre Anders og Ingrid Vejen fortælle om efterårsudstillingen samt, hvad der rør sig i Vejenlyst. Det foregår klokken 15.30

Og den sidste dag i efterårsferien vil der fra klokken 11-12 og klokken 13 være danseperformance, hvor unge dansere vil fortolke forskellige udstillingsværker.

8 Børneteater på biblioteket

Også på Nyborg Bibliotek har man valgt at lave aktiviteter for børnene i efterårsferien. Fredag den 16. oktober fra klokken 16 til 16.40 kan man nemlig se De Røde Hestes teaterforestilling "Ivalus første sang".

Forestillingen er en fortælling om den lille grønlandske pige og heltinde Ivalu, der er alene i igloen med sin bror og deres bedstemor, mens forældrene er på jagt for at skaffe mad til familien. De venter og sulter, men da isbjørnene kommer, digter Ivalu sin første sang og redder derved hele familien.

”Ivalus første sang” handler om mod, og om hvordan tingene nogle gange kommer af sig selv, når man allermest har brug for dem.

Forestillingen egner sig til børn fra seks år og op, og spilles på Bastionen. Forestillingen er gratis, men da der er et begrænset antal pladser, skal man bestille billet på bibliotekets hjemmeside.

Annonce
Annonce
Lokalavisen Nyborg

Højtlæsning for voksne

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Nyborg

Musik på hjernen

Annonce