Annonce
Lokalavisen Nyborg

Hvad skal du lave i ferien? Få overblikket over sommerens aktiviteter her

Sidste år besøgte over 5000 mennesker Slaraffenland på Bastionen. Arkivfoto: Maria Frellesen Pedersen
Flere og flere kan smide arbejdstøjet og hive stråhatten eller regnjakken frem alt afhængig af vejret, alt imens børnene hiver én med udenfor i ferietiden. Men hvad skal I lave?

Nyborg: Få overblikket over, hvad Nyborg har at byde på af aktiviteter for hele familien i sommerferien.

Lokalavisen Nyborg har samlet nogle af de største aktiviteter, der er at finde i gadebilledet for både børn og voksne i den kommende tid.

Flere af dem er allerede startet, men tag et kig i oversigten herunder. Det kan være, du kan blive inspireret til den næste tur rundt i byen.

Annonce

Borglege på Torvet

Torvet i Nyborg blev i mange år brugt som handelstov, men arkæologiske fund viser, at det også blev brugt af børnene til leg. I år vender de gamle lege tilbage til Torvet.

Alle dage i skolernes sommerferie frem til uge 31 sætter Østfyns Museer gamle lege frem på Torvet.

Onsdage og torsdage fra klokken 11 til 14 i samme periode er der også bemandede aktiviteter.

Her kan man prøve at trille tøndebånd, gå på stylter, kaste med koder, ride på kæphest og meget mere, mens man undervejs kan tænke over, at for knap 500 år siden var der børn på måske samme alder, der legede lige netop der.

Annonce

Slaraffenland

For tredje år i træk kan man på Bastionen opleve Slaraffenland i uge 26, 27 og 28, og selv hvis man deltog i festlighederne sidste år, kan man roligt glæde sig igen i år, for arrangementet er nemlig blevet udvidet med en hel række nye aktiviteter og forskellige kreative workshops.

Man kan blandt andet se frem til hoppeborge, rutsjebaner, laser-spil, en forhindringsbane med månebiler, teater og musik og små shows der tager udgangspunkt i Nyborgs historie.

Der er forskellige workshops til årets Slaraffenland på Bastionen. Her underholder maskotten og hans veninde Regitze de mange fremmødte børn i åbningsugen. Foto: Tue Fabricius

Slaraffenland er åbent fra onsdag til lørdag i de tre uger fra klokken 10 til klokken 15. Aktiviteterne veksler fra dag til dag, og man kan læse mere på Bastionens hjemmeside.

Annonce

Danehof promenade

Østfyns Museer og Nyborg Slots Dragtlaug arrangerer igen i år en række af promenader, hvor frivillige iført historiske dragter vil gøre byens gader levende og formidle middelalderen på en måde, som de lover stadig er sikker, tryg og overholder alle regler for forsamling.

- For andet år i træk har vi måttet aflyse den årlige middelalderfestival Danehof, men Nyborg er og bliver en middelalderby, hvor historien er skrevet i byens brosten og i borgernes hjerter. Dette kan hverken epidemier eller diverse restriktioner ændre på. Vi glæder os derfor til at kunne dele stemning og glæden ved middelalderen med byens borgere og turister, fortæller museumsinspektør Jonas Kragegaard fra Østfyns Museer.

De ugentlige Danehof promenader blev skudt i gang lørdag den 3. juli og vil foregå de efterfølgende fire lørdage i juli fra klokken 11-13.

Udover de historiske promenader vil der være opsat dragter rundt omkring i byen med historier om de historiske personer, der har inspireret Nyborg Slots Dragtlaug.

For andet år i træk er den årlige middelalderfestival Danehof aflyst, men i stedet kommer Danehof promenaden tilbage. Billedet er fra Danehof promenaden i 2020. Pressefoto
Annonce

Tossede Tirsdage

Hver tirsdag i uge 26-30 kan børn og deres forældre få en på opleveren på Den Grønne, når Nyborg Bibliotek og Nyborg Kommune inviterer til "Tossede Tirsdage".

I uge 26 og 27 var det Moster Mies Orkester, som gav en sprudlende børnekoncert, og Sille og Palles ABC-koncert for de fire-otteårige.

I uge 28 den 13. juli er der cirkus- og klovneshow, hvor cirkusartisten og klovnen Benny Schumann sammen med ballonartisten Lars Lottrup bringer cirkus til byen.

Ugen efter den 20. juli er der koncert med NullerNix. Nulleren, verdens største nullermand, og Tom McEwan slår sig løs med finurlige og frække anekdoter. Det handler om støv, om andet småkravl og om at være lille og se verden nedefra.

I uge 30 slutter teatergruppen Dansk Rakkerpak "Tossede Tirsdage" af, når de opfører børneteaterforestillingen "Tam Vild" for børn fra seks år og op med inspiration fra historien om Tarzan.

Publikum skal sidde ned under arrangementerne, så arrangørerne anbefaler, at folk selv medbringer klapstole eller tæpper. Der er krav om, at alle publikummer fra 15 år skal vise coronapas.

I tilfælde af regn flyttes arrangementet til Nyborg Hallen, hal 1, Halvej 1, 5800 Nyborg. Har du spørgsmål, kan du kontakte Nyborg Bibliotek på 63337075.

Den 27. juli slutter teatergruppen Dansk Rakkerpak "Tossede Tirsdage" af med børneteaterforestillingen ”Tam Vild” for børn fra seks år og op. Med inspiration i historien om Tarzan fortælles en sand junglekomedie om at finde sin urkraft. Pressefoto
Annonce

Tappenstreg

Hvis man ikke er til tossede tirsdage på Den Grønne, skal man ikke fortvivle. Der er også aktiviteter for de lidt ældre hver tirsdag frem til den 17. august.

Her kan man gå med Tappenstregen, en autentisk militærceremoni, når soldaterne kaldes hjem fra ølstuerne. Det er en guidet musikledsaget tur gennem Nyborgs garnisionshistorie.

Marchen starter ved rytterkunstværket i krydset Adelgade/Strandvejen og går derefter gennem byens gader med stop ved udvalgte restauranter.

Byvandringen kræver billet, som kan findes på VisitNyborgs hjemmeside. Hvis man har købt billet med smagsprøver, vil der undervejs blive serveret smagsprøver på lokal øl og/eller most.

Tappenstregen går hver tirsdag klokken 19.

Annonce

Kanoture på voldgraven

For andet år i træk kan man tage en sejltur gennem voldgraven. Sidste år var det så stor en succes, at over 3000 tog redningsvesten på, fattede en pagaj og hoppede i en kano.

Med rundt på voldgraven har gæsterne en lille højtaler, hvor der fortælles sjove historier, om de steder man sejler forbi, men i år er der også nye historier, folk kan lytte til, mens de kan nyde voldgravens rolige vand.

Enkelte historier fra sidste år genbruges, men planen er, at der i år vil være omkring 22 færdigproducerede fortællinger, som man kan vælge mellem år for år. Der vil i alt være syv til otte fortællinger på en sejltur.

I år varer kanoturene helt frem til 4. september.

Se Nyborg fra en ny vinkel - nemlig fra voldgravens vand. For andet år i træk kan man sejle en tur i kano på voldgraven. Arkivfoto: Mogens Rasmussen
Annonce
Annonce
Lokalavisen Nyborg

Tidligere politiassistent udgiver endnu en bog

Annonce
Annonce
Lokalavisen Nyborg

Tatovørkunst, maskedans og et opgivet korstog: Grønland er i fokus under Norden i Nyborg

Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Nyborg

Veldrevet foreningshus tvunget til at holde lukket i 11 måneder: Nu går snakken atter om billardbordet

Lokalavisen Nyborg

Et døgn med natur og kultur

Lokalavisen Nyborg

Insektmonstre indtager byen

Lokalavisen Nyborg

Hvem skal bo i Vestervold? Vide rammer for fremtidig brug af ombejlet borgerhus

Lokalavisen Nyborg

Præmieskydning i Svindinge

Lokalavisen Nyborg

Hvad bliver næste forestilling? - Nyborg Voldspil skubber udmelding om kommende opsætninger

Lokalavisen Nyborg

AOF klar med udendørs torsdagskoncerter for alle: - Det skal være folkeligt og fornøjeligt

Lokalavisen Nyborg

Åbent hus i Ørbæk Billard Klub

Lokalavisen Nyborg

En uge med bulder og brag: Her er ugens sommerfotos

Lokalavisen Nyborg

På udebane som BZ'er: Tidligere voldspiller finder nye veje

Lokalavisen Nyborg

Ørbækker er ny klubpræsident for Rotary

Lokalavisen Nyborg

Danehofspillet  i 1939 – og begyndelsen på en lang tradition

Lokalavisen Nyborg

Sild er inde i en stime: Går som varmt brød

Lokalavisen Nyborg

Minna kunne ikke blive præst på grund af sin seksualitet: - Det var mit højeste ønske, men det kunne ikke lade sig gøre

Lokalavisen Nyborg

Fra kaos til kunst

Lokalavisen Nyborg

Charlotte og Poul var tæt på krigen, men oplevede den ikke på tæt hånd: - Det var som 1001 nats eventyr

Lokalavisen Nyborg

Tre strygere og én fløjte

Lokalavisen Nyborg

Loppeguld greb om sig: Søren har åbnet ny genbrugsbutik

Lokalavisen Nyborg

Gammel hestevogn blev til blomsterbed: Farverne skal give Torvet liv igen

Lokalavisen Nyborg

Flotte tider til nyborgensiske svømmere

Lokalavisen Nyborg

Horehuset og Dirch Passers tip-tip-oldemor: Ullerslevs historie skal frem i lyset

Annonce