Annonce
Lokalavisen Nyborg

Familiedrama indspilles på Østfyn

Skuespilere som Nicolas Bro, Mia Lyhne, Lina Lund Jørgensen og Daouda Keita er rykket til Nyborg for at filme familiedramaet Mr. Freeman. Foto: Kasper Riggelsen
Et helt filmhold har i tre uger holdt til i Nyborg, hvor de har indtaget et parcelhus i Strandparken for at filme familiedramaet Mr. Freeman. Her filmede kendte ansigter som Nicolas Bro og Mia Lyhne samt helt uprøvede skuespillere.

Nyborg: - Nicolas, vil du kigge den vej?

Nicolas Bro kigger over på den franske skuespiller Daouda Keita og starter en samtale på engelsk, mens fotograf Camilla Hjelm Knudsen justerer lyset i den mørke, tilrøgede stue.

Inden hver optagelse starter de røgmaskinen og skubber røgen hen mod spisebordet, hvor Nicolas Bro sidder sammen med sin familie. Eller sin familie i filmen Mr. Freeman. Her spiller han faren til hovedrollen Simone, som spilles af Lina Lund Jørgensen.

Annonce

I tre uger har et produktionshold rykket alt deres udstyr og mandskab til Nyborg mere præcist i et parcelhus i Strandparken, og uge 14 er den sidste uge i det gamle parcelhus.

Mads Matthiesen er instruktøren og har blandt andet været med til at finde det hus i Nyborg, hvor de har filmet i tre uger. Foto: Kasper Riggelsen

Netop dette hus perfekt til det familiedrama, de er ved at optage. Det var instruktør Mads Matthiesen ikke i tvivl om, da han så det første gang.

- Vi har været ude at kigge på flere huse, men for mig var den her film noget der foregik i en dansk forstad til en lidt større by. Så snakkede vi om Fyn og kiggede på Odense og Nyborg, og så syntes jeg godt, den her fortælling kan foregå her, siger Mads Matthiesen, mens han kigger rundt på den mørke stue med de tunge lædermøbler.

- Det var meget det miljø, vi gerne ville have. Det har taget nogle måneder, hvor folk har arbejdet hårdt på at finde noget, fortæller han, men efter et kig på en boligside, fandt de dette dødsbo, og Mads Matthiesen var solgt.

Et familiedrama

Herefter gik jagten ind på at finde de skuespillere, der skulle være med. Her optræder blandt andre de to garvede skuespillere Mia Lyhne, som spiller Simones mor, og Nicolas Bro, der spiller Simones far.

Mia Lyhne er mest kendt for sine komiske roller i blandt andet Klovn, men her optræder hun i en mere seriøs rolle, som hun har glædet til at spille.

- Jeg har længtes efter at lave et drama, og det er en heftig historie på en eller anden måde. Det kan jeg godt lide at lave, fortæller hun, selvom hun langt fra kan se sig selv i Kirsten, Simones mor.

- Jeg deler ikke selv holdninger med min rolle som mor til Simone, siger hun uden at ville afsløre mere.

Mia Lyhne spiller moren Kirsten, og hun har glædet sig til at spille en rolle, der fokuserer mere på dramaet end det humoristiske. Foto: Kasper Riggelsen

Helt modsat er Nicolas Bro, som i højere grad kan identificere sig med sin rolle Leif, Simones far.

- Det er en rolle, der er meget tæt på mig, så jeg synes næsten bare jeg kunne træde ind i den, fordi jeg synes, han minder meget om mig også i forhold til familier. Og det er jo Simones historie, så det er hende, det handler om, fortæller Nicolas Bro.

- Det handler om familiedynamikker. Det er en familie, der bliver tvunget til at tage stilling, og så er vi nok bare forskellige i vores måde at tage stilling til tingene på, og så siger jeg ikke mere, uddyber han med et smil.

Nicolas Bro spiller faren i filmen. Det er en rolle, der er tæt på ham, så han syntes, det var nemt at træde ind i den rolle. Foto: Kasper Riggelsen
Annonce

Ukendte stjerneskud

En af de helt nye skuespillere på rollelisten er hovedrolleindehaveren 20-årige Lina Lund Jørgensen, der spiller den ensomme teenager Simone.

- Det er min første rolle overhovedet, fortæller hun med et lille grin.

Men selvom Lina Lund Jørgensen ikke har meget erfaring på et filmset, så tænker hun ikke over, at hun spiller sammen med nogle meget erfarne kræfter.

- Det lyder så kliche, men vi er alle sammen mennesker, og vi er her for at gøre det, vi skal, og så er de bare nede på jorden og søde typer. Vi snakker alle sammen godt sammen, siger Lina Lund Jørgensen, som hørte om rollen, da hun var statist i en anden film.

Det er Lina Lund Jørgensens første rolle i spillefilm, og her spiller hun hovedrollen Simone. Over for hende i rollen som Mr. Freeman spiller franske Daouda Kaita. Foto: Kasper Riggelsen

Her opfangede hun, at der blev efterspurgt en tyk pige/kvinde, og det fangede hendes interesse. Hun fik at vide, hvordan hun skulle søge, tog til casting og har siden været til seks castinger og en samtale på Zentropa, inden hun blev valgt til rollen som Simone.

Det var først, da de nærmede sig dagen for optagelser, at nervøsiteten begyndte at boble hos Lina Lund Jørgensen.

I rollen som Mr. Freeman er Daouda Keita, som er en fransk skuespiller. Han er netop aktuel i den bærende rolle i Netflix-serien Le Monde de Demain, der har vundet Grand Prix på Series Mania 2022 samt i den kommende spillefilm Awakened Dreams. Foto: Kasper Riggelsen

- Det, at det kom tæt på, syntes jeg var skræmmende, især fordi jeg er enormt selvkritisk, men alle er virkelig søde, fortæller hun.

Holdet rykker videre fra Nyborg efter påske, hvor de filmer på Nyborg Gymnasium.

Filmset Nyborg Strandparken Mr. Freeman Zentropa optagelser
Annonce
Lokalavisen Nyborg

Svag start for Nyborg i weekendens kamp

Annonce
Lokalavisen Nyborg

Nyborg sejrede over Odense på udebane

Annonce
Lokalavisen Nyborg

En af Danmarks ældste biavlerforeninger: Ulrik startede sin biavler-rejse på grund af sin kone

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Nyborg

Margit og Benny vandt over kræften: Nu konkurrerer de ikke længere mod sygdommen, men mod hinanden i floorball

Lokalavisen Nyborg

Otte tips til at finde forsvundne forfædre

Lokalavisen Nyborg

Menneskeofringer og magiske skrubtudser: Østfyns Museer fortsætter jagten på de gode historier

Lokalavisen Nyborg

Grib cykelhjelmen og prøv mountainbike-ruten på Nyborg Vold: Efter cykelløb åbnes banen for alle

Lokalavisen Nyborg

Jens' kone fik en sjov idé, og pludselig stod Christian Prudhomme klar med pennen: Nu får hun en bonus

Lokalavisen Nyborg

Nyborg Bokseklub kæmper sig til to sølvmedaljer ved Jyske Mesterskaber

Lokalavisen Nyborg

Nyborg sejrede mod Krogsbølle i svær udekamp

Annonce