Annonce
Lokalavisen Nyborg

Fare for aflysning: Corona kan pille pynten af julen i kongebyen

Straks efter efterårsferien træffer Nyborg Kommune og VisitNyborg beslutning om, hvorvidt det store julemarked på Torvet i Nyborg som planlagt skal finde sted de to første weekender i december. Foto: Nyborg Kommune
Nyborg Kommune følger smittetallene og overvejer nu grundigt det første store arrangement på byens nye torveplads.
Annonce

Nyborg: Hvis man er blandt de mange, der har set frem til årets julemarked i Nyborg, kan forventningens glæde vise sig at blive både den største og den eneste.

For hvis ikke smittetallene og spredningen af covid-19 retter sig til det bedre, vil det første store arrangement på byens nye torveplads ved rådhuset blive aflyst.

Det oplyser formanden for Nyborg Kommunes erhvervs- og udviklingsudvalg, Peter Wagner Mollerup (V).

- Det vil være super ærgerligt, hvis vi må aflyse. Men vi vil naturligvis ikke løbe nogen risiko,  fastslår han.

Annonce

Nyindviet torveplads

Nyborg Kommune og VisitNyborg inviterer til julemarked i den gamle kongeby de to første weekender i december.

Sidste år måtte julemarkedet på grund af den igangværende omlægning af Torvet ved rådhuset forlægge til parkeringspladsen ved teknisk forvaltning i Nørregade.

Og selv om det fungerede fint, har både arrangører og gæster set frem til et særligt festligt og stemningsfuldt julemarked 2020 på den nye torveplads.


Vi kan ikke trække den ret meget længere.

Udvalgsformand Peter Wagner Mollerup (V)


- Nu er vi ved at være der, hvor der ikke mindst af hensyn til de mange, der bidrager til markedet med boder og spisesteder, skal træffes en beslutning, siger Peter Wagner Mollerup.

- Jeg har forventning om, at regeringen kommer med en ny status på coronasituationen umiddelbart efter efterårsferien. Og der må vi så også træffe en beslutning om en eventuel aflysning af jul i kongebyen. Vi kan ikke trække den ret meget længere, tilføjer han.

Annonce

Situationen kan ændre sig

Med de anbefalinger, der gælder i dag, kan julemarkedet i Nyborg gennemføres med de restriktioner, som gælder for større udendørs arrangementer.

Men ud over, at situationen og anbefalingerne kan ændre sig, skal gæsterne på Nyborgs julemarked også føle sig trygge ved at komme der.

Og nogen risiko for unødig smittespredning vil Nyborg Kommune og VisitNyborg altså ikke løbe.

- Vi vil jo gerne bidrage med noget hyggeligt i den her udfordrende tid, hvis det overhovedet kan lade sig gøre. Men omvendt vil vi jo heller ikke lige pludselig stå som et sted i landet, hvor smittetallet går helt galt, understreger Peter Wagner Mollerup.

Blandt de andre større lokale arrangementer i forbindelser med jul og nytår, der allerede nu er aflyst, er i øvrigt Nyborg Harmoniorkesters nytårskoncert den 31. januar i Nyborghallerne med Sofie Lassen-Kahlke, Joakim Knop og Mads Lunde.

Annonce
Annonce
Lokalavisen Nyborg

Højtlæsning for voksne

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Nyborg

Musik på hjernen

Annonce