Annonce
Lokalavisen Nyborg

Farveleg og fugletegninger: Kunstcamp var en succes

10-årige Maja Laursen fik hjælp til sit kunstværk af underviser Gudrun Heltoft. Foto: Maria Frellesen Pedersen
Børn og unge i Nyborg har i år haft mulighed for at deltage på en kunstcamp, hvor de kunne lære mere om farver, tegning og maleri.
Annonce

Nyborg: Som en af de mange sommerferieaktiviteter, der har været for børn og unge i løbet af ferien, blev der udfoldet kunstneriske egenskaber på Kunstcamp på Bastionen. Her var mellem otte og ti børn samlet i løbet af ugen for at blive endnu bedre til at tegne, male og kreere kunstværker.

- Det har været nogle utroligt fantasifulde børn, der har været på holdet. En af de første dage sad vi alle og tegnede på hvert vores værk. I en hel time var der ikke nogen, der sagde en lyd. Der var dyb koncentrationen fra alle parter, så det har været en fornøjelse, fortæller Gudrun Heltoft, billedkunstner og formidler på Johannes Larsen Museet.

Børnene startede ugen med at tegne fugle med inspiration fra Johannes Larsen. Foto: Maria Frellesen Pedersen

Ugen startede med, at børnene skulle tegne fugle, som Johannes Larsen ville have gjort det. De efterfølgende dage blev der arbejdet med blæk, farvelære og aftryk af forskellige elementer.

Annonce

Lærerig camp

En af dem, der har været en del af årets kunstcamp, er 10-årige Maja Laursen. Da avisen lagde vejen forbi Bastionen torsdag formiddag, var hun i gang med at lave en alien i ler, som skulle være en del af hendes værk.


Det har virkelig været spændende at være med. Vi har haft noget lignende i skolen, men det var slet ikke lige så sjovt som det her. Jeg har lært, hvordan man blander farver, men jeg har også fået nogle nye venner. Jeg kendte kun en af de andre i forvejen.

Maja Laursen, deltager på Kunstcamp


- Det har virkelig været spændende at være med. Vi har haft noget lignende i skolen, men det var slet ikke lige så sjovt som det her. Jeg har lært, hvordan man blander farver, men jeg har også fået nogle nye venner. Jeg kendte kun en af de andre i forvejen, fortalte hun.

Fredag udstiller børnene deres værker på Bastionen. Foto: Maria Frellesen Pedersen

Fredag slutter børnene af med at udstille værkerne på Bastionen, hvor forældre og andre nysgerrige kan lægge vejen forbi for at se værkerne, som børnene efterfølgende får med hjem til minde om kunstcampen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce