Annonce
Lokalavisen Nyborg

Fem fyraftener med brandvarm historie

Østfyns Museer holder forskellige foredrag med deres eksperter ved roret i løbet af foråret. Her er et billede fra en tidligere rundvisning i Ting- og Arresthuset. Arkivfoto: Østfyns Museer
En ny sæson med fyraftensforedrag på Tinghuset ligger klar.

Nyborg: På Østfyns Museer brænder de for historien. Det kan du selv opleve, når de hver sidste onsdag i måneden fra januar til maj afholder fyraftensforedrag.

Her vil medarbejderne på skift vise deres gejst for historien og fortælle om et aktuelt historisk emne, som de interesserer sig for og arbejder med.

Turneringspladsen: Sparring, Sport og Skuespil

Det første foredrag starter onsdag den 26. januar klokken 17-18. Her vil museumsinspektør Jonas Kragegaard fortælle om alt fra slagsmål og sportsånd til snyd og semierotisk fanfiction. Han fortæller om turneringer, og om hvordan disse udviklede sig i løbet af middelalderen og renæssancen.

Annonce

Lejesoldater i Nyborg

Det næste foredrag er onsdag den 23. februar i samme tidsrum. Her står museumsinspektør Nicolai Knudsen for foredraget. I århundreder var lejesoldater en fast del af den danske hær. Derfor vil Nicolai Knudsen fortælle om tyske landsknægte, grusomme polakker og et kongevælde, der baserede sin magt på soldater udefra.

Annonce

Hør om hør: Hørproduktionen fra arkæologiske fund til nutid

Onsdag den 23. marts klokken 17-18 er det museumsinspektør Sara Agnete Hanghøj og arkæolog Christoffer Pelle Hagelquists tur til at fortælle om hør. Hør har været dyrket i Danmark i årtusinder og er blevet spundet til tekstiler til krop og hus. Arkæolog Christoffer Pelle Hagelquist og ph.d. i materiel kultur Sara Agnete Hanghøj fortæller hørrens historie.

Annonce

Sagn og sandhed: Når undren bliver til folkesagn

Undren har nogle gange efterladt sig forklaringer i de stedlige fortællinger og de gamle sagn. Det vil museumsinspektør Ditte Larsen fortælle mere om den 27. april klokken 17-18. Her vil hun kaste lys over nogle af de finurlige steder og fantastiske forklaringer, som de igennem tiden har ført til.

Annonce

Mogens Clemmensens restaureringer

Onsdag den 25. maj klokken 17-18 er det museumsinspektør Mette Ladegaard Thøgersen, der fortæller om et af hendes store interesseområder. Nyborg Slot var også for 100 år siden igennem en større restauration. Dengang var det arkitekten Mogens Clemmensen, der stod bag, men Nyborg Slot var langt fra hans eneste projekt. Mette Ladegaard Thøgersen har sat sig ind i den visionære og alsidige mands omfattende livsværk.

Alle foredrag varer cirka en time, og deltagelse er gratis. Tilmelding er nødvendig grundet begrænset antal pladser.

Annonce
Lokalavisen Nyborg

Stort adventurerace bliver endnu vildere: Vegvisir lancerer 120 kilometer for Paddleboards, kajakker og robåde

Annonce
Lokalavisen Nyborg

Cheftræner gik fra lærer til elev: - Jeg har aldrig set samme stemning i en anden klub

Annonce
Lokalavisen Nyborg

Elitespillere fra Nyborg skal prøve at tage kegler til VM: Det første år overraskede de ved at vinde bronzemedalje som de første i Danmark

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Nyborg

For første gang i Danmark: Lokal selvforsvarsklub vil udbrede ny teknik - Jeg har ikke lyst til at kæmpe, jeg vil overleve

Lokalavisen Nyborg

Svag start for Nyborg i weekendens kamp

Lokalavisen Nyborg

Nyborg sejrede over Odense på udebane

Lokalavisen Nyborg

Klumme: Dengang østfynske cykelryttere var konger af landevejen

Lokalavisen Nyborg

En af Danmarks ældste biavlerforeninger: Ulrik startede sin biavler-rejse på grund af sin kone

Lokalavisen Nyborg

Otte tips til at finde forsvundne forfædre

Lokalavisen Nyborg

Menneskeofringer og magiske skrubtudser: Østfyns Museer fortsætter jagten på de gode historier

Lokalavisen Nyborg

Grib cykelhjelmen og prøv mountainbike-ruten på Nyborg Vold: Efter cykelløb åbnes banen for alle

Lokalavisen Nyborg

Klumme: Præstesønnen fra Svindinge blev oliemagnat i Rusland

Annonce