Annonce
Lokalavisen Nyborg

Fitnessverden er forandret for altid: - Den måde, vi gør det nu, kommer nok ikke til at ændre sig

Casper Sohn Andersen, indehaver af Funktionel Gym, glæder sig over igen at kunne åbne op for indendørstræning. De har de seneste måneder haft succes med udendørstræning, men uvisheden om fremtiden under en pandemi har taget hårdt på både forretningen og ham selv. Foto: Louise Holmgaard Nielsen
Sammen med resten af landets fitnesscentre og indendørsidrætten kan Funktionel Gym igen åbne op for deres indendørstræning. De har tilbudt udendørstræning, men med nye lokaler under en lockdown og uvisheden under en pandemi hængende over hovedet, har det været en hård tid at navigere i.

Nyborg: - Hej Jesper!

Casper Sohn Andersen, indehaver af Funktionel Gym, sidder i det lille caféområde ved indgangen til træningssalen, klar til at tjekke folks coronapas, så de frit kan komme ind at træne igen. Selvom der er mellem 350-400 medlemmer, er det vigtigt for Casper Sohn Andersen at være på fornavn med alle.

- Det var det vigtige, god træning, siger han, efter at have tjekket coronapasset.

Annonce

Det er den nye virkelighed for Funktionel Gym sammen med resten af fitnesscentrene. En virkelighed, som folk har taget godt imod, selvom det kræver lidt ekstra af Casper Sohn Andersen og hans medarbejdere.

Klokken fem om morgenen torsdag den 6. maj stod Casper Sohn Andersen klar til at tage imod de første, spændte medlemmer efter et par travle dage, hvor han med hjælp fra medlemmer og personale fik gjort indendørsområdet klar. Og det er også blevet til et par lange dage med en arbejdsdag tæt på 12 timer eller mere.


Verden er forandret for altid med corona, og det er fitnesscentrene også. Jeg tror på, vi får mere afstand og afspritning også i fremtiden. Den måde, vi gør det på nu, kommer nok ikke til at ændre sig

Casper Sohn Andersen


Ny virkelighed i en svær tid

Selvom det er en glædens dag, at de nu kan åbne op for indendørstræningen igen, har det været en svær tid at navigere sin forretning i. Casper Sohn Andersen åbnede op i de nye lokaler på Ellemosevej i april 2020.

- Det var den mest uheldige timing. Sidst i 2019 skrev jeg under på lejekontrakten til lokalerne her, og vi skulle have åbnet i april. Det har taget hårdt på økonomien og på de personlige kræfter, fortæller Casper Sohn Andersen, som heller ikke har kunne få en hjælpende hånd med hjælpepakker, da omsætningen ikke er faldet, men udgifterne til gengæld er steget med en ny, højere husleje og indkøb af nyt udstyr.

- Verden er forandret for altid med corona, og det er fitnesscentrene også. Jeg tror på, vi får mere afstand og afspritning også i fremtiden. Den måde, vi gør det på nu, kommer nok ikke til at ændre sig, forklarer Casper Sohn Andersen.

Han har under den seneste nedlukning tilbudt udendørstræning under et telt, så folk har stadig haft muligheden for at træne, men han kan se, at nogle helt har droppet det under nedlukningen, og de er nu kommet tilbage.

Hvad er retningslinjerne for indendørs idræt?

Den 6. maj kunne indendørs idræt sammen med fitnesscentrene åbne op igen med krav om coronapas.

Antallet af aktive i fitnesslokalerne er begrænset, så der maksimalt må være én udøver per 4 m2 gulvareal i det pågældende lokale.

Der skal være afstandsafmærkninger på gulve de steder, hvor det er hensigtsmæssigt.

Det anbefales at sikre mindst en meters afstand mellem borde og stole i caféområder.

Ved redskaber og maskiner anbefales at desinficere kontaktflader mellem hver benyttelse.

Det bør sikres, at der luftes ud grundigt og hyppigt. Der bør ikke gøres brug af bord- og gulvventilatorer samt andre blæsere, som blæser luften rundt i lokalet.

Der er krav om bemanding i fitnesscentrene i åbningstiden med henblik på at sikre den fornødne kontrol med coronapas og overholdelse af smitteforebyggende tiltag, herunder afspritning mv.

Han tænker dog meget over, hvordan det kommer til at gå i den kommende tid, og om folks vaner har ændret sig.

- Jeg er spændt på at se, hvordan det kommer til at gå med, hvor mange der kommer igen. Med grej derhjemme og muligheden for at træne i naturen, så kan jeg godt frygte, at folk kommer til at tænke, at det kan man ligeså godt derhjemme, siger Casper Sohn Andersen.

Holdtræningen indendørs er også kommet tilbage. Her er det træningen fra et seniorhold, som en af Funktionel Gyms fysioterapeuter står for. Foto: Louise Holmgaard Nielsen

Det er ikke den nemmeste tid for fitnesscentre at komme tilbage i, og især den uvisse periode har været det hårdeste for fitnessindehaveren.

- Det har været tungt, især uvisheden om, hvornår vi skal lukke ned. Jeg havde lige lavet en 14-dages jule- og nytårsplan og sendt ud til folk, og en halv dag efter bliver vi lukket ned. Lige nu handler det bare om at komme i gang og overleve, fortæller Casper Sohn Andersen.

Annonce

God start og glade medlemmer

I det 220 kvadratmeter store træningsrum må der i øjeblikket være 12 af gangen, og hvis der samtidig er hold, må der være 18. Det giver mere end fire kvadratmeter per person, som retningslinjerne siger, men det er et helt bevidst valg fra Casper Sohn Andersens side.

- Det skal være trygt at være her, og vi vil gerne passe godt på os selv og hinanden, siger Casper Sohn Andersen.

Én af dem, der er mødt op til en mandagstræning, er Jesper Vestergård. Han har også brugt udendørstræningen, hvilket har været en stor hjælp for ham, men det er nu rart at komme indenfor, hvor der er mere stabile stativer.

- Det er fedt, at Casper vil åbne op, og jeg synes kun, det er en tryghed med coronapas, så det er udelukkende positivt at være her, fortæller Jesper Vestergård, som har trænet ved Funktionel Gym de seneste halvanden til to år.

Annonce
Annonce
Lokalavisen Nyborg

Gudstjenester søndag den 27. juni

Annonce
Annonce
Lokalavisen Nyborg

”Tossede Tirsdage” i børnenes sommerferie

Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Nyborg

Bente gik på efterløn og fik en ny hobby: - Det er unika for en jæger

Lokalavisen Nyborg

Sommerskole for børn: Lær at film med din smartphone

Lokalavisen Nyborg

Udstilling: Trofæ-tasker og sjove, skæve billeder

Lokalavisen Nyborg

Sidste kamp i sæsonen: Kæmpe holdpræstation sendte NGIF fodbold i Serie 1

Lokalavisen Nyborg

Sommeraktiviteter flytter ud af byen

Lokalavisen Nyborg

Seks klassekammerater fejrer 70-års jubilæum med stil: - Spørgsmålet er, om det også kan blive til 75 år, uden vi skal bæres

Lokalavisen Nyborg

Nu kan børnene begynde at glæde sig: Slaraffenland har udvidet aktiviteterne og festlighederne

Lokalavisen Nyborg

Kom med og udforsk landskabet på Vilde Blomsters Dag

Lokalavisen Nyborg

Fra det bedste år nogensinde til det værste: - Man har det vildeste smil, når man sælger en rejse igen

Lokalavisen Nyborg

Byens gule hus har fået ny ejer: - Jeg synes, det er sjovt, at folk snakker om farven

Lokalavisen Nyborg

Nyt nummer af "Nyborg før og nu" beskriver både dobbeltmord og krigsgrave

Lokalavisen Nyborg

Bubble-tea og det vietnamesiske køkken er kommet til Nyborg: - Beliggenheden er simpelthen fantastisk

Lokalavisen Nyborg

Gudstjenester søndag den 20. juni

Lokalavisen Nyborg

Til Iran og hjem igen med 35 kilometer i timen: Jakob dyster med sin gamle knallert til lokalt knallertopgør

Lokalavisen Nyborg

Kan du finde mariehønsene? Privat pasningsordning vil skabe smil og sætte fokus på sig selv

Lokalavisen Nyborg

Nyt projekt åbner i weekenden: Festlige Blå Oplevelser har åbningsfest på havnen

Lokalavisen Nyborg

Et af de største cykeleliteløb i Danmark kommer til Ørbæk

Lokalavisen Nyborg

Musikken spiller igen løs på Den Grønne: - Det føles lidt uvirkeligt

Lokalavisen Nyborg

Tag med på skraldemission i Nyborg til fordel for indlagte børn

Lokalavisen Nyborg

Gudstjenester søndag den 13. juni

Lokalavisen Nyborg

Klumme: Hvor gammelt er Nyborg Slot?

Annonce