Annonce
Lokalavisen Nyborg

Flere familier i Nyborg søger feriehjælp

Dansk Folkehjælp hjælper fattige familier til at få en ferie - for eksempel i et sommerhus. Arkivfoto
Stor stigning i antallet af ansøgere til feriehjælp er kommet bag på Dansk Folkehjælp.
Annonce

Østfyn: Først på året talte man om, at fattigdommen er stagneret i Danmark, men alligevel har Dansk Folkehjælp i år fået 50 procent flere ansøgninger om feriehjælp.

I Nyborg Kommune søgte 34 familier sidste år om feriehjælp. I år har 50 familier bedt om hjælp til at komme på sommerferie.

For at modtage hjælp skal ansøgeren være enlig forsørger med hjemmeboende børn under 18 år og på overførselsindkomst.

"Den nuværende krise kræver meget af samtlige danskere, og jeg tror, at alle glæder sig til sommerferie lige nu. For mange udsatte og fattige familier er behovet for ferie og et afbræk fra hverdagen særligt stort i år. Mange af de familier, der søger feriehjælp hos Dansk Folkehjælp, er uden beskæftigelse, og ansøgerne til feriehjælp er typisk omgivet af mere komplekse hverdage, der udover fattigdom kan være præget af fysiske og psykiske handicap, misbrug og sygdom samt tragiske sociale omstændigheder. I alle tilfælde har familierne brug for kvalitetstid med deres børn. Men udsigten til sommerferie er for mange udsatte familier desværre bare otte uger mere i isolation. Med feriehjælp kan vi forhåbentlig ændre noget for mange af netop de familier", siger Klaus Nørlem, generalsekretær hos Dansk Folkehjælp, i en pressemeddelelse.

Annonce

En uges ferie

Som godkendt ansøger af feriehjælp hos Dansk Folkehjælp får familierne mulighed for at holde en uges sommerferie. Det kan både være i Lalandia, i sommerhus eller på en af de historiske ferielejre. Alle ansøgere bliver verificeret af de sociale myndigheder i ansøgerens bopælskommune. Dermed sikrer Dansk Folkehjælp, at det er dem, der trænger mest, der får hjælp. Siden 1940 har organisationen sendt over 100.000 børn og familier afsted på sommerferie.

Feriehjælpen er støttet af Arbejdsmarkedets Feriefond, Ole Kirk’s Fond samt en række øvrige private fonde samt bidrag fra virksomheder og private bidragydere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce