Annonce
Lokalavisen Nyborg

Flere turister skal sejle på fjorden

Skonnerten Fionia til kaj i Nyborg. Skibet skal bruges mere til sommer til ture for turister og borgere. Arkivfoto: Morten Rode.
Annonce

Nyborg: Turisterne er vilde med at komme ud på Nyborg Fjord ombord på en smuk skonnert, og til sommer skal der skrues op for sejlturene med skonnerten Fionia.

Det er besluttet af politikerne i kommunens Erhvervs- og Udviklingsudvalg, der har sat 126.000 støttekroner af til projektet.

De senere år har budt på nogle få sejlture med Fionia, men til gengæld var der rift om billetterne og flere ture var udsolgt. Til sommer skal der være ti ture og dermed flere chancer for at komme med i løbet af sommeren - nogle af turene bliver sørøverture med fokus på børn.

- Generelt vil vi gerne fastholde aktiviteter på vandet. Det er ikke et område, hvor vi er særligt stærke i Nyborg, og vi har bestemt plads til nye ideer og tanker på det område, siger byrådsmedlem Peter Wagner Mollerup, der er formand for udvalget.

Skonnerten Fionia er er bygget i 1904 og er ejet af Ørbæk Bryggeri/Nyborg Destilleri, der for nogle år siden satte den flot i stand.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce