Annonce
Lokalavisen Nyborg

Flygtning i går, helt i dag: Behzad reddede Jens' liv

Behzad Takjin tænkte på tabet af sin egen far, da han så Jens Pedersen falde om. Foto: Simon Holt
Den afghanske flygtning tænkte hurtigt, da han så en fremmed mand falde om i Motionsklubben Elefanten
Annonce

NYBORG: Mandag blev der udelt blomster, gaver, kys og kram i Motionsklubben Elefanten. Det skete i forbindelse med, at 76-årige Jens Pedersen sagde tak til sine to redningsmænd, som reagerede hurtigt, da han faldt om med hjertestop.

For hvad der skulle have været en rolig start på weekenden endte dramatisk, da Jens Pedersen besøgte motionsklubben i Nyborg den 7. juni.

Da han var i gang med en afsluttede øvelse på en stepmaskine, kunne han pludselig ikke trække vejret, hvorefter han faldt livløs om.

Heldigvis for Jens Pedersen havde 22-årige Behzad Tajik tidligere på morgenen været til religionseksamen på HF og scoret sig et 10-tal, hvilket skulle fejres med en god træning.

Behzad Tajik stod derfor kun få meter fra Jens Pedersen, da han ud af øjenkrogen så ham falde om midt i motionscentret.

- Jeg løber hen til ham, lægger min hånd under hans hoved og kan mærke med min anden hånd, at hjertet slår voldsomt stærkt. Pludselig bliver hjertet helt stille, og han stopper med at trække vejret, fortæller Behzad Tajik, der for godt fire år siden flygtede fra Afghanistan.

Annonce

Hjælpen betyder alt

Til både Jens Pedersen og Behzad Tajik held havde den unge afghaner få uger forinden taget et førstehjælpskursus i forbindelse med erhvervelse af kørekort.

Derfor gik Behzad Tajik instinktivt i gang med hjertemassage, hvor han undervejs fik assistance af 60-årige Jette Pedersen, der ligeledes var hoppet af en løbemaskine for at hjælpe til, indtil ambulancen et lille kvarter senere ankom.

Det var en tydeligt bevæget Jens Pedersen, der sagde tak til sine to redningsmænd i motionsklubbens cafeteria.

- Deres indsats betyder alt. Det betyder mit liv. Min hjerne har ikke taget skade af oplevelsen, og det kan jeg kun takke dem for, siger Jens Pedersen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Nyborg

Ballet i Landporten

Lokalavisen Nyborg

Magiske aftener i Nyborg

Lokalavisen Nyborg

Smuk aftentur

Lokalavisen Nyborg

Fotogene brumbasser

Annonce