Annonce
Lokalavisen Nyborg

Fordobling i salg af hunde: Flere og flere på venteliste men det kan også være positivt

Coronapandemien har for mange danskere været et skub mod livet som hundeejer. Dansk Kennel Klub melder om en markant stigning i efterspørgslen under corona både i 2020 og i 2021. PR foto
I takt med at flere familier får mere tid derhjemme, udlandsrejsen er aflyst eller udskudt, og arbejdet er rykket hjem, har flere også valgt, at tiden til at få en hundehvalp er inde. Siden foråret sidste år har der været stor efterspørgsel på hunde, og den fortsætter i år.

Hvis man har en interesse for hunde eller hundeopdræt, så er det næppe gået nogens næse forbi, at der har været tryk på i 2020.

Ifølge Dansk Kennel Klub er mange opdrættere blevet kimet ned af interesserede købere, så snart et nyt kul blev annonceret på "Køb hund". Det gør også, at ventelisten for at få et nyt pelset medlem af familien kan være lang. Og der er flere årsager til dette.

Coronapandemiens hjemmearbejde og isolation fik mange til at beslutte sig for at få en hund sidste år, og det er også tilfældet i år. Sammen med efterspørgslen er udbuddet dog også steget.

Dansk Kennel Klub beretter om en stigning på 10 procent i antallet af nyregistrerede hunde i 2020 i forhold til året før. Samtidig er antallet af hunde, der bliver importeret faldet med ni procent. Det giver sammenlagt den største stigning siden 2008.

- I Dansk Kennel Klub sad vi med tilbageholdt åndedræt i foråret sidste år. Ville corona få en indvirkning på dem, der havde bestilt en hundehvalp og ville folk hoppe fra? Men det stik modsatte var faktisk tilfældet. Rigtig mange familier fremrykkede deres hvalpeplaner, fortæller Lise Lotte Christensen, adfærdskonsulent og presseansvarlig hos Dansk Kennel Klub.

Lise Lotte Christensen, adfærdskonsulent og presseansvarlig Dansk Kennel Klub.

Mange familier havde måske drømt om i flere år at få en hund, men på grund af manglende tid, arbejde eller måske udlandsrejser har det ikke været muligt. Det blev gjort muligt med mere hjemmearbejde og aflyste planer.

Annonce

Fremrykkede hundeplaner

Mange familier har fremrykket deres planer for at få hund, fordi tiden netop nu er til at give hundehvalpen en god start. Men det at få en hund er ikke en coronahype. Det er en livsstil, fortæller Lise Lotte Christensen.

- Alt muligt andet kan vi blive trætte af, men dyr er en livsstil, man byder ind på, siger hun og uddyber:

- Vores familier har været utroligt samvittighedsfulde og har også knyttet sig til deres hunde her under coronanedlukningen.

Top 10 populære hunderacer i 2020

1. Labrador retriever

2. Schæferhund, begge varianter

3. Golden retriever

4. Bichon havanais

5. Staffordshire bull terrier

6. Coton de tulear

7. Cavalier king charles spaniel

8. Ruhåret hønsehund

9. Engelsk cocker spaniel

10. Border collie

Og netop det, at der er venteliste på at få hund, er en god ting ifølge Dansk Kennel Klub. Det betyder nemlig, at man har mulighed for at forberede sig på det nye medlem af familien, og ventelister er heller ikke unormalt.

- Det er godt at vente. Det er en del af det at glæde sig til at få et nyt familiemedlem, og så kan man virkelig sætte sig ind i det at få en hund, fortæller Lise Lotte Christensen.

Dansk Kennel Klub, Dyrenes Beskyttelse, Fødevarestyrelsen og Den danske dyrlægeforening har lavet en test, hvor man kan finde ud af, om man er klar til at få hund. Den kan man blandt andet finde på Fødevarestyrelsens hjemmeside ved at søge på Klar til hund test.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce