Annonce
Lokalavisen Nyborg

Forsamlingshuset slipper ånden af flasken

Formanden Bente Andersen og Ove Ådal og Frank Stougaard fra bestyrelsen glæder sig til at åbne nogle flasker for gæsterne til Vindinge Forsamlingshus' 100 års receptionen den 7. december. Men mest spændende bliver det måske, når flaskeposten, som Ove Ådal står med på billedet, skal åbnes. Det er en hilsen fra håndværkerne, som byggede forsamlingshuset. Men ingen ved, havd der står i brevet i flasken. Foto: Mogens Rasmussen.
Vindinge Forsamlingshus fejrer 100-års jubilæum 7. december. Under receptionen den dag åbner bestyrelsen en flaskepost, som håndværkerne efterlod under gulvet, da huset blev bygget i 1919.
Annonce

Vindinge: Hvad skrev håndværkerne - eller hvem det nu var - da de var ved at lægge sidste hånd på byggeriet af Vindinge Forsamlingshus i efteråret 1919?

Hvis man vil vide det, gælder det om at møde op til 100-års fødselsdagen lørdag den 7. december. Her vil Søren Mortensen fra bestyrelsen nemlig få æren af at åbne flasken og læse indholdet af flaskeposten op for receptionsgæsterne.

Det var Søren Mortensen, der fandt flasken, da bestyrelsen knoklede med at skifte gulvet i den lille sal i januar. Først fandt Ove Ådal fra bestyrelsen et bræt med indskriften: ”Hansen d. 28. sept. 1919” og ved siden af lå flasken med et sammenrullet brev.

Åbningen af flaskeposten bliver altså højdepunktet på receptionen i anledning af 100-års dagen, men i det hele taget har forsamlingshuset og borgerne i Vindinge god grund til at skåle og glæde sig.

Huset sår i dag næsten lige så flot og skarpt, som da håndværkerne forlod det for 100 år siden.

Ligesom mange andre forsamlingshuse blev Vindinge Forsamlingshus drevet af kommunen i mange år, men i 2001 købte byens borgere huset tilbage for èn krone, og det var startskuddet til en lang optur.

En optur, der kulminerede for få år siden, da det lykkedes forsamlingshuset at skrabe omkring en million kroner sammen fra diverse fonde og puljer til nye døre og vinduer og ikke mindst et nyt, flot rødt tegltag, der afløste de gamle triste eternitplader.

I dag er forsamlingshuset en af de institutioner, der er med til at holde det lille samfund i Vindinge sammen. Her er masser af private fester, men der er også en stribe arrangementer, som forsamlingshuset selv står bag, og der kommer hele tiden ny aktiviteter til. Senest Halloween-fest, julefesten er også ret ny, vildtaftenen fylder forsamlingshuset hvert år, der er børnedisco og fire til fem gange om året samles Vindinge-borgerne til fællesspisning.

I 2014 droppede forsamlingshuset at have en fast vært, og det har vist sig at være en god idé med udlejning nærmest hver uge og fin økonomi.

Hvis nogen undrer sig over, at Vindinges forsamlingshus "kun" er 100 år gammelt, er forklaringen, at det ikke er byens første forsamlingshus. Det tidligere alderdomshjem lidt længere nede ad gaden blev i 1882 bygget som kommunehus, hvor byens ungdom kunne feste frem til det rigtige forsamlingshus blev bygget i 1919.

Receptionen i Vindinge Forsamlingshus er 7. december klokken 12- 16.

Der ligger en sammenrullet seddel i flasken, som blev fundet under gulvet i forsamlingshuset tidligere på året. Hvad der står, afsløres når Vindinge Forsamlingshus fylder 100 i december. Foto: Mogens Rasmussen.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce